PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   7900GS SLI vs 8800GTS 320mb (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=76798)

gnomisa 12.08.2007. 01:17

7900GS SLI vs 8800GTS 320mb

dakle za iste se pare dobije matična koja podržava sli 2 x PCI Express X8 + dvije 7900gs grafe

i

p35 ds3 ploča i 8800gts 320mb

daklem a sli pere 8800gts......u čemu je kvaka? navodno treba više od dve gige rama....jače napajanje? navodno u novijim driverima nvidia namjerno izbacila podršku za sli.....??

tutix 12.08.2007. 01:48

Ovak, brijem da si ovo pročitao u BUG-u jel?

Je istina je pere, ali kako u kojim rezama, pogledaj si tablice. Onaj članak je bio namijenjen onima koji imaju već jednu karticu, da uzmu drugu (znači da uštede koju kunu odnosno oko soma u tvojem slučaju) i stignu performanse 8800GTS, tebi ako već kupuješ novo preporuka je da uzmeš jednu. Ovo za drivere, ko' zna možda je, možda nije.

mislav_os 12.08.2007. 03:29

A SLI ce ti samo vise struje trositi,vece zagrijavanje,moras jace napajanje uzet....a imat ces iste performanse kao i s 8800GTS...Mislim,ono,vise ti se isplati tu jednu nego te dvije u SLI,kad ce performanse iste biti :)

gnomisa 12.08.2007. 11:24

Citiraj:

Autor tutix (Post 787533)
Ovak, brijem da si ovo pročitao u BUG-u jel?

Je istina je pere, ali kako u kojim rezama, pogledaj si tablice. Onaj članak je bio namijenjen onima koji imaju već jednu karticu, da uzmu drugu (znači da uštede koju kunu odnosno oko soma u tvojem slučaju) i stignu performanse 8800GTS, tebi ako već kupuješ novo preporuka je da uzmeš jednu. Ovo za drivere, ko' zna možda je, možda nije.

da, tak sam i shvatio taj članak...tnx...na tablici se vidi da, naravno, sve ovisi u kojoj igri se gledaju peformanse...negdje je razlika jako mala...na vecim rezama je razlika veća a to su reze na koje ciljam...

i btw, tak svejedno gdje sam pročitao..a ima i na netu...nego, pametno bi bilo uzeti SLI matičnu i jednu 8800gts pa kasnije ubost još jednu kad padne cijena i kad bude potreba....no mene zanima još jedna stvar...koliku ulogu imaju PCI Express brzine x16 x8 x4? .....vidim da su matične koje podržavaju SLI sa dvije x16 uglavnom s nvidijinim chipom...

tutix 12.08.2007. 13:20

Citiraj:

Autor mislav_os (Post 787545)
A SLI ce ti samo vise struje trositi,vece zagrijavanje,moras jace napajanje uzet....a imat ces iste performanse kao i s 8800GTS...Mislim,ono,vise ti se isplati tu jednu nego te dvije u SLI,kad ce performanse iste biti :)

Upravo tako.

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 787630)
da, tak sam i shvatio taj članak...tnx...na tablici se vidi da, naravno, sve ovisi u kojoj igri se gledaju peformanse...negdje je razlika jako mala...na vecim rezama je razlika veća a to su reze na koje ciljam...

Da al opet pogledaj, možda u FEAR-u, 1900x1200 4xAA 8xAF u Company of Heroes 8800GTS opet pere 7900GS SLi, u Quake-u SLi dobije 88K za jedan jedini frame. A ipak COH je novija igra.

Citiraj:

i btw, tak svejedno gdje sam pročitao..a ima i na netu...

Nisam ja mislio ništa loše pod tim, meni taj članak odličan samo malo su ga nespretno napisali. SLI može parirat donekle GTS kartici ali nije ubojica 8800GTS.

Citiraj:

nego, pametno bi bilo uzeti SLI matičnu i jednu 8800gts pa kasnije ubost još jednu kad padne cijena i kad bude potreba

E to je već u redu razmišljanje, možeš se recimo osigurat time...

Citiraj:

....no mene zanima još jedna stvar...koliku ulogu imaju PCI Express brzine x16 x8 x4? .....vidim da su matične koje podržavaju SLI sa dvije x16 uglavnom s nvidijinim chipom...

A skoro pa nikakve, isto kao i AGP 4x i AGP 8x. To su samo teoretske brzine. A i te nVidjine matične kad ubodeš dvije kartuše prepolovi propusnost (x8) na svakom utoru, bar je tako na nekim pločama. Ali opet ima jako mali utjecaj na performanse.

E.T. 12.08.2007. 15:59

Sada vec ima ploca koje imaju full SLI speed (dakle 2x PCI-E x16), no kako kartice u SLI-u komuniciraju medusobno preko posebnog konektora teoretska propusnost drugog SLI utora nije neki problem, barem za postojece graficke kartice... Sami gubitci u perfomansama izmedu x16 i x4 porta su nekih 5-15% ovisno, ako se radi o jednoj kartici...

PcKinG 12.08.2007. 16:19

zamislio se malo i pitam se: jel ima teoretske šanse da sli radi na crossfire ploči? možda je glupo pitanje do yaya al me baš zanima....

SRV 12.08.2007. 17:33

Citiraj:

Autor PcKinG (Post 787847)
zamislio se malo i pitam se: jel ima teoretske šanse da sli radi na crossfire ploči? možda je glupo pitanje do yaya al me baš zanima....

Ne.

Ozy 12.08.2007. 18:30

Citiraj:

Autor E.T. (Post 787841)
Sada vec ima ploca koje imaju full SLI speed (dakle 2x PCI-E x16), no kako kartice u SLI-u komuniciraju medusobno preko posebnog konektora teoretska propusnost drugog SLI utora nije neki problem, barem za postojece graficke kartice... Sami gubitci u perfomansama izmedu x16 i x4 porta su nekih 5-15% ovisno, ako se radi o jednoj kartici...

Malo su i veće razlike između x16 i x4 , jer između x16 i x8 sam ja na DFI pri mjerenju sa dvije kartice zasebno dobivao do 10% razlike... ;)
Zato sam i radio onaj Wolv359Cu za ploču,nisam htio držat grafu u drugom slotu gdje ima 10% slabije performanse... :goood:

@Gnomisa .kad ti budeš uparivao tu drugu 8800GTS (možda) će već biti po pristojnim cijenama prisutne i 9xxx grfae te neka '9800GTS koja će biti jača nego te dvije...SLI općenito nije isplativ,bash kao ni CF,iako neki misle i drukčije... ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:54.