![]() |
7900GS SLI vs 8800GTS 320mb
dakle za iste se pare dobije matična koja podržava sli 2 x PCI Express X8 + dvije 7900gs grafe
i p35 ds3 ploča i 8800gts 320mb daklem a sli pere 8800gts......u čemu je kvaka? navodno treba više od dve gige rama....jače napajanje? navodno u novijim driverima nvidia namjerno izbacila podršku za sli.....?? |
Ovak, brijem da si ovo pročitao u BUG-u jel?
Je istina je pere, ali kako u kojim rezama, pogledaj si tablice. Onaj članak je bio namijenjen onima koji imaju već jednu karticu, da uzmu drugu (znači da uštede koju kunu odnosno oko soma u tvojem slučaju) i stignu performanse 8800GTS, tebi ako već kupuješ novo preporuka je da uzmeš jednu. Ovo za drivere, ko' zna možda je, možda nije. |
A SLI ce ti samo vise struje trositi,vece zagrijavanje,moras jace napajanje uzet....a imat ces iste performanse kao i s 8800GTS...Mislim,ono,vise ti se isplati tu jednu nego te dvije u SLI,kad ce performanse iste biti :)
|
Citiraj:
i btw, tak svejedno gdje sam pročitao..a ima i na netu...nego, pametno bi bilo uzeti SLI matičnu i jednu 8800gts pa kasnije ubost još jednu kad padne cijena i kad bude potreba....no mene zanima još jedna stvar...koliku ulogu imaju PCI Express brzine x16 x8 x4? .....vidim da su matične koje podržavaju SLI sa dvije x16 uglavnom s nvidijinim chipom... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Sada vec ima ploca koje imaju full SLI speed (dakle 2x PCI-E x16), no kako kartice u SLI-u komuniciraju medusobno preko posebnog konektora teoretska propusnost drugog SLI utora nije neki problem, barem za postojece graficke kartice... Sami gubitci u perfomansama izmedu x16 i x4 porta su nekih 5-15% ovisno, ako se radi o jednoj kartici...
|
zamislio se malo i pitam se: jel ima teoretske šanse da sli radi na crossfire ploči? možda je glupo pitanje do yaya al me baš zanima....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Zato sam i radio onaj Wolv359Cu za ploču,nisam htio držat grafu u drugom slotu gdje ima 10% slabije performanse... :goood: @Gnomisa .kad ti budeš uparivao tu drugu 8800GTS (možda) će već biti po pristojnim cijenama prisutne i 9xxx grfae te neka '9800GTS koja će biti jača nego te dvije...SLI općenito nije isplativ,bash kao ni CF,iako neki misle i drukčije... ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:54. |