Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.08.2007., 07:55   #1
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Pod kojim uvjetom novac natrag?

Ako mi je uređaj u servisu, garanciju naravno ima..u kojem slučaju mogu tražiti novac natrag?
Primjerice mogu li tražiti novac natrag ako uređaj ne može biti popravljen i trebam dobiti novi uređaj?
Staro 02.08.2007., 08:27   #2
bacyc
mučko đubre
Moj komp

bacyc's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
ako imaju isti takav uređaj onda ne možeš dobiti povrat novca, barem po mom iskustvu

phenom x3 435@phenom II x4 2900mhz big typhoon
asus m4n8 pro
2*2gb gskill
vtx ati radeon hd 5850
wd 640 aaks, blue
LG 42N
SEASONIC 380W
mx-518, Logitech wave
samsung 225bw

bacyc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.08.2007., 09:16   #3
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Citiraj:
Autor bacyc Pregled postova
ako imaju isti takav uređaj onda ne možeš dobiti povrat novca, barem po mom iskustvu
Ti imaš znak nogometnog kluba u avataru, zato nemoj, molim te.
Svejedno hvala na odgovoru.
Staro 02.08.2007., 10:53   #4
bacyc
mučko đubre
Moj komp

bacyc's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova

a ja bi ti lupio ban zbog ovoga

phenom x3 435@phenom II x4 2900mhz big typhoon
asus m4n8 pro
2*2gb gskill
vtx ati radeon hd 5850
wd 640 aaks, blue
LG 42N
SEASONIC 380W
mx-518, Logitech wave
samsung 225bw

bacyc je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2007., 11:01   #5
pigo1973
Premium
Moj komp

pigo1973's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Zavisi o kojem ducanu govorimo....
Staro 02.08.2007., 11:11   #6
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Ne kužimmmm
denied je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2007., 11:29   #7
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

@Brown Acid: mislim da ti u zakonu stoji rok od 45 dana za popravak, ako se ne popravi u tom roku, imaš pravo na povrat novca ili novi uređaj. Sve drugo ti ovisi od politike dotične firme. Naravno govorimo o garantnom roku. Ofkors da mi to nije struka i da nisam 100% siguran.
Što se nogometa tiče, ni ja ga ne volim, ali nisi trebao dečku tako spustit (nije da ja nikad nisam isprovocirao člana ovog foruma radi avatara, al' da je u redu, nije).
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2007., 12:47   #8
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Ovo ti stvarno nije trebalo.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2007., 22:27   #9
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
@Brown Acid: mislim da ti u zakonu stoji rok od 45 dana za popravak, ako se ne popravi u tom roku, imaš pravo na povrat novca ili novi uređaj. Sve drugo ti ovisi od politike dotične firme. Naravno govorimo o garantnom roku. Ofkors da mi to nije struka i da nisam 100% siguran.
Što se nogometa tiče, ni ja ga ne volim, ali nisi trebao dečku tako spustit (nije da ja nikad nisam isprovocirao člana ovog foruma radi avatara, al' da je u redu, nije).
ovo je hm "tocno"

naime imas pravo u roku od 8 dana instant dobit lovu natrag...onda vrijedi ovo navedeno...al to ti onak manje vise nisam nigdje dozivio...zamjene doticnu komponentu i cao mare

mc_fish je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2007., 23:22   #10
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
povrat para dok je uredaj pod garancijom bi morao dobiti u slucaju da u trenutku kada zakljuce da taj uredaj nije moguce popraviti nemaju isti takav a lageru, odnosno u slucaju da je vise od 45 dana na servisu i nemaju opet isti takav trenutno. po zakonu, jel..

al mahom ce ti pokusat podvalit isto to drugog proizvodaca ili "jacu" komponentu po nekoj cjeni koju su oni zamislili da bi tvoj uredaj ajde mogao vrijediti i slicno.. ne padaj na te fore!

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.08.2007., 00:28   #11
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Pravo na povrat u roku od 8 dana vrijedi samo ako je roba kupljena izvan prostorija trgovca...
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2007., 09:03   #12
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Babaloo Pregled postova
Pravo na povrat u roku od 8 dana vrijedi samo ako je roba kupljena izvan prostorija trgovca...
kupio prije par mjeseci u linksu neki PCI wlan, bio je petak skontao da mi neodgovara u subotu poslije podne i to rekao u pon u linksu i vratili mi pare.

Naravno prije sam morao ici u njihov servis da provjere da sam sve vratio sto je doslo u kutiji i da jos uvijek funkcionira...

Vjerujem da je to tih 8 dana, i buduci da se links toga pridrzava onda vrlo vjerojatno bi trebalo vrijediti i u bilo kojoj trgovini.
raf je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2007., 10:12   #13
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Pravo na povrat u roku 8 dana po zakonu imaš samo ako si kupovao na daljinu tj nisi mogao isprobati robu prilikom kupovine, onda nemoraš navoditi nikakav razlog niti išta drugo i moraš dobiti povrat...

Ako šalješ robu datum slanja mora biti unutar 8 dana od datuma primitka robe tj. kad si potpisao za nju...

8 dana izvan tih uvjeta NEMAŠ po zakonu, ali mnoge trgovine prakticiraju opciju povrata (čak i po 2tj) na svoju robu ako je se vrati u originalnom pakiranju i stanju...

45 dana ima pravo trgovac "popravljati" nešto na garanciji s tim da se tolko produžuje garancija kolko je bila roba na servisu ako je popravljena, a ako je zamjenjena (npr hard disk je zamjenjen) garancija teče iznova u punom iznosu trajanja na tu novu robu (dakle npr Seagate 5g) i to propisuje zakon (Zakon o obaveznim odnosima ZOO Čl.503 St.2) i tu nema vrdanja, ali oni imaju pravo zavlačiti 45 dana, s druge strane ti kao kupac imaš pravo na nadoknadu štete koju si pretrpio jer si bio lišen koristenja te stvari ali s obzirom da su naši sudovi to što jesu i da je efektivno nemoguće dokazati vrijednost gubitaka uzrokovanih kvarom na računalu možeš se j***ti sa tim stavkom u RH...
Staro 12.08.2007., 11:16   #14
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Pravo na povrat u roku 8 dana po zakonu imaš samo ako si kupovao na daljinu tj nisi mogao isprobati robu prilikom kupovine, onda nemoraš navoditi nikakav razlog niti išta drugo i moraš dobiti povrat...

Ako šalješ robu datum slanja mora biti unutar 8 dana od datuma primitka robe tj. kad si potpisao za nju...

8 dana izvan tih uvjeta NEMAŠ po zakonu, ali mnoge trgovine prakticiraju opciju povrata (čak i po 2tj) na svoju robu ako je se vrati u originalnom pakiranju i stanju...

45 dana ima pravo trgovac "popravljati" nešto na garanciji s tim da se tolko produžuje garancija kolko je bila roba na servisu ako je popravljena, a ako je zamjenjena (npr hard disk je zamjenjen) garancija teče iznova u punom iznosu trajanja na tu novu robu (dakle npr Seagate 5g) i to propisuje zakon (Zakon o obaveznim odnosima ZOO Čl.503 St.2) i tu nema vrdanja, ali oni imaju pravo zavlačiti 45 dana, s druge strane ti kao kupac imaš pravo na nadoknadu štete koju si pretrpio jer si bio lišen koristenja te stvari ali s obzirom da su naši sudovi to što jesu i da je efektivno nemoguće dokazati vrijednost gubitaka uzrokovanih kvarom na računalu možeš se j***ti sa tim stavkom u RH...
Sve navedeno zakonski stoji, ali primjer: Na novom autu (garancija 2 g) razletila mi se visokotlacna pumpa, to ti je kvar samo dijelovi blizu 20 kkn. Garancija pokriva i dobivam nove dijelove, ali nema produljenja za vrijeme trajanja popravka (2 tjedna), a niti garancije od godinu dana na novo ugradjene dijelove. Sve vrijedi samo do isteka garancije. Prema njihovim "pravilima", ako se to dogodi izvan garancije (i platis dijelove), onda vrijedi godinu dana od ugradnje. Zanimljivo, ha?
Drugi, povoljniji slucaj: u jednoj velikoj inf. trgovini koju necu imenovati nakon 43 dana dobio pare natrag za xd karticu koja nije radila zbog nekompatibilnosti s foto aparatom. Tj. radila je ali aparat vidio samo pola kapaciteta. Oboje kupljeno i isprobano u ducanu. Kartica poslana natrag postom, pare isplacene na moj tekuci iduci dan. A mogli su me odj... samo tako.
Tako da ove gore navedene stavke iz zakona nazalost ne vrijede puno kod nas...
c-shadow je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno