|
![]() |
#1 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Pod kojim uvjetom novac natrag?
Ako mi je uređaj u servisu, garanciju naravno ima..u kojem slučaju mogu tražiti novac natrag? Primjerice mogu li tražiti novac natrag ako uređaj ne može biti popravljen i trebam dobiti novi uređaj?
![]() |
#2 |
mučko đubre
Datum registracije: Apr 2005
|
ako imaju isti takav uređaj onda ne možeš dobiti povrat novca, barem po mom iskustvu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..dno
|
![]() |
#7 | |
Laughing Man
|
@Brown Acid: mislim da ti u zakonu stoji rok od 45 dana za popravak, ako se ne popravi u tom roku, imaš pravo na povrat novca ili novi uređaj. Sve drugo ti ovisi od politike dotične firme. Naravno govorimo o garantnom roku. Ofkors da mi to nije struka i da nisam 100% siguran. Što se nogometa tiče, ni ja ga ne volim, ali nisi trebao dečku tako spustit (nije da ja nikad nisam isprovocirao člana ovog foruma radi avatara, al' da je u redu, nije).
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
naime imas pravo u roku od 8 dana instant dobit lovu natrag...onda vrijedi ovo navedeno...al to ti onak manje vise nisam nigdje dozivio...zamjene doticnu komponentu i cao mare |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
povrat para dok je uredaj pod garancijom bi morao dobiti u slucaju da u trenutku kada zakljuce da taj uredaj nije moguce popraviti nemaju isti takav a lageru, odnosno u slucaju da je vise od 45 dana na servisu i nemaju opet isti takav trenutno. po zakonu, jel.. al mahom ce ti pokusat podvalit isto to drugog proizvodaca ili "jacu" komponentu po nekoj cjeni koju su oni zamislili da bi tvoj uredaj ajde mogao vrijediti i slicno.. ne padaj na te fore!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Pravo na povrat u roku od 8 dana vrijedi samo ako je roba kupljena izvan prostorija trgovca...
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Naravno prije sam morao ici u njihov servis da provjere da sam sve vratio sto je doslo u kutiji i da jos uvijek funkcionira... Vjerujem da je to tih 8 dana, i buduci da se links toga pridrzava onda vrlo vjerojatno bi trebalo vrijediti i u bilo kojoj trgovini. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Pravo na povrat u roku 8 dana po zakonu imaš samo ako si kupovao na daljinu tj nisi mogao isprobati robu prilikom kupovine, onda nemoraš navoditi nikakav razlog niti išta drugo i moraš dobiti povrat... Ako šalješ robu datum slanja mora biti unutar 8 dana od datuma primitka robe tj. kad si potpisao za nju... 8 dana izvan tih uvjeta NEMAŠ po zakonu, ali mnoge trgovine prakticiraju opciju povrata (čak i po 2tj) na svoju robu ako je se vrati u originalnom pakiranju i stanju... 45 dana ima pravo trgovac "popravljati" nešto na garanciji s tim da se tolko produžuje garancija kolko je bila roba na servisu ako je popravljena, a ako je zamjenjena (npr hard disk je zamjenjen) garancija teče iznova u punom iznosu trajanja na tu novu robu (dakle npr Seagate 5g) i to propisuje zakon (Zakon o obaveznim odnosima ZOO Čl.503 St.2) i tu nema vrdanja, ali oni imaju pravo zavlačiti 45 dana, s druge strane ti kao kupac imaš pravo na nadoknadu štete koju si pretrpio jer si bio lišen koristenja te stvari ali s obzirom da su naši sudovi to što jesu i da je efektivno nemoguće dokazati vrijednost gubitaka uzrokovanih kvarom na računalu možeš se j***ti sa tim stavkom u RH...
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Drugi, povoljniji slucaj: u jednoj velikoj inf. trgovini koju necu imenovati nakon 43 dana dobio pare natrag za xd karticu koja nije radila zbog nekompatibilnosti s foto aparatom. Tj. radila je ali aparat vidio samo pola kapaciteta. Oboje kupljeno i isprobano u ducanu. Kartica poslana natrag postom, pare isplacene na moj tekuci iduci dan. ![]() Tako da ove gore navedene stavke iz zakona nazalost ne vrijede puno kod nas... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|