Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.06.2007., 22:14   #1
sprajo
Premium
Moj komp

sprajo's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
(riješeno) Zamrzavanje računala u igrama

Ovako prije svega pozz svima!
Ovak imao isti prob sam pc-em prije par tjedana znaci udem u neku igru i igram neko vrijeme i jednostavno se zamrzne i samo preostaje rucni restart
probao sam sve zivo mem test i te sve programe i sve je ok ali fora je u tome sto on eto radio je par tjedana i sad opet bez razloga i tak cijelo vrijeme uvijek nekako proradi i onda nakon 2-3 tjedna ili mj pocne zamrzavati ako ima tko da zna mozda sta bi moglo biti hvala mu unaprijed!

Konfa je:
L7S7A2 Asrock
AMD Duron 1.4
768 mb Kingmax
Seagate Barracuda 40 gb & Wd 80 gb
Ati Radeon 9550

Zadnje izmijenjeno od: sprajo. 17.06.2007. u 22:27.
sprajo je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2007., 22:50   #2
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor sprajo Pregled postova
Ovako prije svega pozz svima!
Ovak imao isti prob sam pc-em prije par tjedana znaci udem u neku igru i igram neko vrijeme i jednostavno se zamrzne i samo preostaje rucni restart
...
znači to se događa sam u igrama? dal' si probao re-instalirati drivere od grafičke?
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.06.2007., 23:08   #3
sprajo
Premium
Moj komp

sprajo's Avatar

Da gle stavljao sam prije najnovije stalno skidao prek neta kad su dolazili i kad je pocelo stekati onda sam poceo stavljati original s cd.a i prestalo je ali sad opet zamrzava

I recimo kad instaliram 3D Mark kad on izvrti testove a da ne zamrzne onda znam 100% da nece rikavati ali kad pocnu igre zmarzavati i on pocne na prvom testu zamrzne

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.07.2007. u 14:41.
Staro 17.06.2007., 23:42   #4
fatal_error
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
caos vukovarac

ugl. najnoviji driveri ne moraju uvek bit i najbolji driveri(ak naletiš na betu neku),al mi se u tvom slučaju čini da nisu driveri u pitanju.
si vidio jel ti vrti vent od grafe,možda ti se proc na grafi pregrije pa zamrzne

Savjet:koristi edit post, dupli postovi su zabranjeni na forumu. pa da nemaš problema kod moderatora
fatal_error je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2007., 23:59   #5
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Najvjerojatnije je do pregrijavanja, jer je sad u zadnje vrijeme fkt vruće i to može puno utjecat na grafu... Moja 9800PRO do prošlog tjedna(a poćelo je to prije nekih 2tjedna) se smrzavala nakon 2min igranja... stavio ventilator i to baš pravi ventilator za kućnu upotrebu od kojih 40cm promjera da piri po otvorenom kučištu Sad je sve super, proc ne ide iznad 48C u loadu, prvi hard je na 25C drugi na 35C, di ćeš bolje, a čak sam i grafu uspio još malo kloknut Probaj stavit neki vent da puše po grafi tj. prije probaj ak imaš neki venitlator u kući istestiraj malo na pol sata igranja s njim da piri po grafi pa ćeš vidjet da li je problem u pregrijavnaju, ak ti bude normalno radilo onda najverojatnije je, pa si fino kupiš neki ventić da puše po njoj...
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2007., 00:30   #6
fatal_error
Registered User
Moj komp

ne bi verovo koliko može bit vruće
trenutna temperatura proca mi je 51 celzija s tim da mi je kućište otvoreno i da mi sobni ventilator piči konstantno u kuć.

još ko uz ku.... mi rikne napajanje nedavno i ja ,ajd šta ću, kupim neko socijalno po 100 kn da jel kinte neam dok ne legne plaća, a ono ima vent na gornjem limu (koji uvlači zrak) i vent na pozadini (koji izvlači) a napajanje se kod mene postavlja bočno tako da ovaj vent na gornjem limu taman dođe na pola venta od proca i odvuče mu zrak....

nego da se mi vratimo problemu...
Staro 18.06.2007., 01:06   #7
sprajo
Premium
Moj komp

sprajo's Avatar

Gle imam ja vent od hdd.a dva ali sam to stavio na kuciste ali nekoristim posto buci jako
A meni se to pocelo dogadati otkad sam se s frednovimam mrezio do neki 6-7 ujutro i odjednom je nestalo struje i tad je to pocelo a bila je zima tak da sumljam da se grije ali imam socijalno napajanje jos otkad sam kupio komp neznam ni marku ni nist
Staro 18.06.2007., 02:17   #8
fatal_error
Registered User
Moj komp

možbit lagano da ti napajanje pravi pometnju

probaj zamenit
(čuj mene pametnog)

edit: jesi probo drugu grafu stavljat???
Staro 18.06.2007., 12:44   #9
sprajo
Premium
Moj komp

sprajo's Avatar

jesam grafu sam mjenjao i isto a kuzis to ce se popraviti mozda danas mozda sutra raditi ce neko vrijeme i onda isto kao da mi kompjuter ima memorirano kad da se pocne zamrzavati evo spojio sam ove ventice izvlace zrak van pa cemo vidjeti,
Staro 18.06.2007., 13:06   #10
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

EEEj Uvkovarac, mogu ti ja doć pomoć oko toga...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.06.2007., 14:06   #11
sprajo
Premium
Moj komp

sprajo's Avatar

Evo sad sam instlalirao HDDLIFE da vidim hard i temp je 48 c jel to lose jako ili?
i da moja grafa je Gygabayte ATI radeon 9550 i nema ventilator ali ni negrije se uopce niti proc samo mi je hard malo topliji!

EDITaj nemogu vjerovati sad je 58 jel to do programa ili stvarno tako brzo da se grije?

Zadnje izmijenjeno od: sprajo. 18.06.2007. u 14:40.
Staro 18.06.2007., 14:48   #12
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
48 c je malo povišena temperatura, ali nije za paniku. Malo hlađenja bi mu dobro došlo.
Staro 18.06.2007., 14:52   #13
sprajo
Premium
Moj komp

sprajo's Avatar

Da ali je bila 48 prije sat vremena onda se podigla na 58 onda sam spojio vent na kucistu i otvorio jednu str kucista i sad je 52

EDIT:gle fore instaliram najnovije drivere za grafu i restartiram komp udem u win radi 1-2 min i zamrzne u winu i ponovo restartiram i isti vrag i nekako uspijem obrisati te nove drivere i stavim original sa cd.a i radi normalno jedino nisam probavao igre bojim se da nebi opet zamrznio

Zadnje izmijenjeno od: sprajo. 18.06.2007. u 15:13.
Staro 18.06.2007., 15:17   #14
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Vidim tebe nešto driveri zezaju, obriši sve lijepo sa Driver Cleanerom i instaliraj najnovije Xtreme-G Warcats drivere...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2007., 15:20   #15
sprajo
Premium
Moj komp

sprajo's Avatar

E jel imas mozda link i kakvi su to driveri thx unaprijed.
Staro 18.06.2007., 15:25   #16
Razer
.

Razer's Avatar

To su modani ATI-jevi driveri...

DL Link
Staro 18.06.2007., 15:28   #17
sprajo
Premium
Moj komp

sprajo's Avatar

Da a jel to pametno?
Moddane drivere stavljati?
Staro 18.06.2007., 15:29   #18
Razer
.

Razer's Avatar

Probaj, ništa te ne košta, s driverima ništa ne možeš ''potrgati''
Staro 18.06.2007., 15:54   #19
sprajo
Premium
Moj komp

sprajo's Avatar

E skinio sam i isti vrag zablokao nakon ulaska u win i jedva sam vratio original drivere i sad radi neznam vise sta mu je...
Staro 19.06.2007., 21:06   #20
sprajo
Premium
Moj komp

sprajo's Avatar

E ljudi gledajte ovo imam dva keksa rama Kingmax od 256 i Twinmos od 512 i izvadio sam ove od 512 i radi komp normalno znaci nezamrzne.I sad sam probao sa ovih 512 same sam stavio i isti rezultat radi sve normalno jel moguce da zato sto su razlicite marke rami da to radi probleme?
Staro 20.06.2007., 00:23   #21
fatal_error
Registered User
Moj komp

veoma ponzata stvar da se rami kolju

al neznam šo baš ta dva tipa, ja sam imao sličnu kombinaciju ( 512 kinga ddr i 256 twina ddr ) i nikad ništ.
ak se ne varam tvoja matična podržava i ddr i sdr ( dva crna i dva plava modula ) koju ti memu koristiš?
možda stvara prob kod sdr-a
Staro 20.06.2007., 13:27   #22
sprajo
Premium
Moj komp

sprajo's Avatar

Ne nemam za sdr imam samo 3 utora za ddr evo izgleda da sam skuzio sta je igrao sam s ovih 512 i zamrznio je nakon par min a sami 256 rade normalno sad izgleda da su osli ovih 512 ali nekuzim zast samo u igrama a u winu moze raditi cijeli dan bez prob.I da stalno ih provjeravam i dosta su vruci a tek hard mi ima temp 55c sad neznam jel to prog u banani ili stvarno je tako zagrijan.
Staro 06.07.2007., 01:29   #23
sprajo
Premium
Moj komp

sprajo's Avatar

Ej ljudi opet se pocelo dogadati ovo zamrzavanje ali sada u windowsu instaliram nove windowse zamrzne u po rada i onda restartiramm komp 10 puta i svih 10 puta pred welcom screen monitor se ne upali i onda sam izvadio i vratio grafu i upalio je noramlno sad dokle ce tako raditi jel ima tko kakav savjet?
Staro 15.07.2007., 16:10   #24
G1L3
Registered User

Datum registracije: Jul 2007
ja imam slican problem...al mi se ne smrzne u win nego u igrama samo...i od kada sam stavio sobni vent da duva po komponentama sve je ok..cim ga iskljucim u igru ne moze radit ni 5 min..probaj stavit vent pa vidi...a ja kontam da je do hdd-ova jer imam dva i ovaj od wd se grije ko lud dok ovaj od maxtora je ok.
G1L3 je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2007., 22:07   #25
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Do diska nije 99%, po opisu problema bih prije rekao da je do grafe jer se ona najviše zagrije kad upališ igru, a iza nje procesor pa na kraju disk.
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2007., 22:37   #26
G1L3
Registered User

pa ne znam...grafa ima aktivni vent...i gledao sam duva hladan zrak...jel mi mozete preporucit neki prog da se ocita temp na gpu...btw grafa je 9600 radeon ...i stara mozda dva meseca...
Staro 15.07.2007., 22:44   #27
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor G1L3 Pregled postova
pa ne znam...grafa ima aktivni vent...i gledao sam duva hladan zrak...jel mi mozete preporucit neki prog da se ocita temp na gpu...btw grafa je 9600 radeon ...i stara mozda dva meseca...
Teško jer ti grafa nema temp. senzor...
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2007., 00:34   #28
G1L3
Registered User

al meni samo smrzne igra..ali ne i komp...sa orginalim ati driverima tj najnovijim..dobijem poruku kao da je gpu prestao reagovat...znaci komp ne smrzne...samo igra...jel to moguce?:..mislim da ako elimisem da je hdd da mogu kupit vent za grafu i napravit to...
Staro 23.07.2007., 14:46   #29
sprajo
Premium
Moj komp

sprajo's Avatar

Ej ljudi mozete lockati topic rijesio sam prob napajanje je bilo.
Prvo prije neg sam kupio novo istestirao sam staro rastavio sam ga i ona jedna ploca u njemu mislim daje hladnjak ili tak nest se grijao a drugi je hladan bio stavio sam vent od kucista na one resetke gdje izlazi zrak i radio je normalno drugi dan sam kupio novo napajanje i radiii thx svima na pomoci

PS:I sad imam prob s tim napajanjem ali nije velik dan prije nego sam kupio napanjaje sam mjenjao win i sad kad idem na shutdown moram cekati 2-3 min da mi pojavi Shut Down stand by itd. i kad stisnem shutdown moram cekati 2-3 min da se ugasi ali nije velik prob posto mislim da ce sve biti ok kad pormjenim win ali sam lijen sada.Jos jednom hvala vam na pomoci!
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno