|
![]() |
#1 |
Onaj sto ima...
Datum registracije: Jun 2007
|
HELP : TV out problem i skurena grafulja
Bok. Zamijenio sam graficku s 6800 na 8600gt i imam crno-bijelu sliku na televizoru. Sa starom je radilo normalno a sada je crno bijela slika. Namjestio sam TV na PAL i probao sam obabrati i svideo i composit kao ulaz ali nista ne pomaze. Inace, imam ovakvu shemu s kojom je prije na 6800 radilo kada se za izlaz odabrao composite(ako se dobro sjecam). Shema je ovakva : VGA<->svideo<->composit<->kabel<->composite -> SCART -> TV Zadnje izmijenjeno od: unbound. 07.07.2007. u 21:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||||||||||||||
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Provjeri onaj mali adapter šta ga kačiš na SVHS izlaz iz kartice. On kombinirajući dva signala u SVHS - u (croma i luma + sync) "pravi" COMPOSITE signal kojim ideš dalje na TV. Slučaj koji opisuješ je česta "greška", prolazi ti samo luma + sync pa je slika crno-cijela. Evo rasporeda pinova na 7 PIN S-Video MINI-DIN: ![]() 7 PIN S-Video MINI-DIN Female ![]() 7 PIN S-Video MINI-DIN Male
Adapter treba biti spojen ovako: Y-ground------------------+ +---------- RCA/composite ground C-ground------------------+ Y-------------------------+ +--------- RCA/composite video C------------||-----------+ 470pF Svakako provjeri i isprobaj postavke za TV out u drajveru. Trebao bi biti tv standard PAL, connector SVHS. Bilo je problema sa nekim verzijama drajvera da i sa ispravno postavljenim parametrima bude C/B slika ili slike nije bilo uopće. |
||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
scart_adapter propusta pravi svideo signal (znaci odvojeni chroma i luma) a da slika bude u boji? -->
EDIT: malo sam kopao i shvatio da moj TV ne podrzava svideo signal :-/ Samo composite i onda ga razdvaja na dvije komponente. BEZVEZE. Sony TV star 2 godine, a onaj u dnevnoj, takodjer sony star vise od 10 godina ima i svideo konektor naprijed. ***es posao. Bas sam se nazivcirao kad sam kupio novi svideo kabel i shvatio da scart adapter u biti konvertira svideo u composite signal. Kakva onda korist od svideo kabla...
Rastavio sam scart adapter, prespojio tako da propusta svideo takvog kakav je i naravno slika je crno bijela. Ovaj trik sa kondenzatorom, kao i onaj sa kratkim spajanjem pinova takodjer radi konverziju. Je li moguce namrdat da svideo_kabel-->scart_adapter propusta pravi svideo signal (znaci odvojeni chroma i luma) a da slika bude u boji? EDIT: malo sam kopao i shvatio da moj TV ne podrzava svideo signal :-/ Samo composite i onda ga razdvaja na dvije komponente. BEZVEZE. Sony TV star 2 godine, a onaj u dnevnoj, takodjer sony star vise od 10 godina ima i svideo konektor naprijed. ***es posao. Zadnje izmijenjeno od: SPLiFF. 06.07.2007. u 10:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Onaj sto ima...
|
Evo update. Uspio sam skurit graficku :-) U biti ne smatram da je moja krivica. Istekao sam tv-out i malo gledao te konektore i isao ponovo ustekati u graficku TV-out. Upaljeno racunalo i TV. Prilikom ustekavanja tv-outa gasi se racunalo i vise ne dolazi slika na monitor kod reboota. NISAM krivo gurao konektor niti je to fizicki moguce. rezultat - skurena graficka. Nikakve paljevine nema, nista se ne vidi da gorilo. Primjetio sam da kada primim konektor od TV-a u ruku i drugom rukom primim kuciste da drma struja. Oko 50V sam izmjerio. Sjetio sam se da sam citao da je neki lik uspio skuriti 3 tv-outa na 3 graficke na isti nacin. Danas pricao s nekim frendom i on kaze da se to desava i kod njega i da je i ON uspio skurit 2 graficke stekajuci TV-out na "zivo" i da i kod njega drma struja i kod jos mase ljudi i to je kao "normalno". Prije sam stekao na "zivo" na 6800 i nisam nikada dozivio nista slicno. Kad zbrojim 2 i 2 ocito je da se ne radi o slucajnosti kada se to desava masi ljudi. Sada mi vise ne pada na pamet spajati TV-out na zivo. Gasim i TV i komp. Evo jedan zadatak. Ajde primite kabel o tv-outa u jednu ruku a drugom dotaknite kuciste pa da vidimo kako je kod vas. Nece vas jako zdrmati ako bude uopce. Samo nemojte vise spajati nazad dok vam radi TV i komp da se ne desi isto. Ne znam vise sto da mislim, sve mi je to jako cudno i definitivno nije slucajnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Da i kod mene je malo drmalo, ali stvarno malo, taman da osjetiš struju, sumnjam da je bilo 50V mada ko zna, ali nikad mi nije skurilo port a ja sam uvjek štekao na živo, istina ja sam kompozitni uvjek koristio, možda je neki drugi sistem spajanja osjetljiviji...
![]() |
#6 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
ja sam davno skurio na fx5200 ![]()
![]() |
#10 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
mislim nisam skurio grafu nego samo tv-out
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Onaj sto ima...
|
evo nasao na nvidia forumumu: "The tv-out of GF cards is very vulnerable and unreliable, it can be easily burned by single connection/disconnection of a cable from PC to TV when PC is running. All communications should be done when PC and TV are shut down.In my life I personally destroyed tv-outs on 3 videocards that way (including my 1 year old GF6800GT). So, be careful" Pun je internet slicnih iskustava. ZAAAAVJERAAA!! ![]() Valjda im je skupo staviti neki osigurac na taj TV-out konektor, nego da im ljudi vracaju skurene graficke. Nisam znao da postoji taj problem prije... Trebalo bi upozorit ljude... Neki sticky napravit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Onaj sto ima...
|
|
![]() |
![]() |
|
|