PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   HELP : TV out problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=73878)

unbound 06.07.2007. 01:40

HELP : TV out problem i skurena grafulja

Bok. Zamijenio sam graficku s 6800 na 8600gt i imam crno-bijelu sliku na televizoru. Sa starom je radilo normalno a sada je crno bijela slika. Namjestio sam TV na PAL i probao sam obabrati i svideo i composit kao ulaz ali nista ne pomaze. Inace, imam ovakvu shemu s kojom je prije na 6800 radilo kada se za izlaz odabrao composite(ako se dobro sjecam). Shema je ovakva :

VGA<->svideo<->composit<->kabel<->composite -> SCART -> TV

Nikky 06.07.2007. 08:38

Provjeri onaj mali adapter šta ga kačiš na SVHS izlaz iz kartice. On kombinirajući dva signala u SVHS - u (croma i luma + sync) "pravi" COMPOSITE signal kojim ideš dalje na TV. Slučaj koji opisuješ je česta "greška", prolazi ti samo luma + sync pa je slika crno-cijela.
Evo rasporeda pinova na 7 PIN S-Video MINI-DIN:
http://www.technick.net/images/conne...din_vid_7f.gif
7 PIN S-Video MINI-DIN Female

http://www.technick.net/images/conne...din_vid_7m.gif
7 PIN S-Video MINI-DIN Male
PinNameDescription
1GNDGround (Y)
2GNDGround (C)
3YIntensity (Luminance)
4CColor (Chrominance)
5--
6VComposite Video
7VGNDComposite Ground

Adapter treba biti spojen ovako:
Y-ground------------------+
+---------- RCA/composite ground
C-ground------------------+

Y-------------------------+
+--------- RCA/composite video
C------------||-----------+
470pF
Svakako provjeri i isprobaj postavke za TV out u drajveru. Trebao bi biti tv standard PAL, connector SVHS. Bilo je problema sa nekim verzijama drajvera da i sa ispravno postavljenim parametrima bude C/B slika ili slike nije bilo uopće.

SPLiFF 06.07.2007. 10:35

Bas sam se nazivcirao kad sam kupio novi svideo kabel i shvatio da scart adapter u biti konvertira svideo u composite signal. Kakva onda korist od svideo kabla...
Rastavio sam scart adapter, prespojio tako da propusta svideo takvog kakav je i naravno slika je crno bijela. Ovaj trik sa kondenzatorom, kao i onaj sa kratkim spajanjem pinova takodjer radi konverziju.

Je li moguce namrdat da svideo_kabel-->scart_adapter propusta pravi svideo signal (znaci odvojeni chroma i luma) a da slika bude u boji?

EDIT: malo sam kopao i shvatio da moj TV ne podrzava svideo signal :-/ Samo composite i onda ga razdvaja na dvije komponente. BEZVEZE. Sony TV star 2 godine, a onaj u dnevnoj, takodjer sony star vise od 10 godina ima i svideo konektor naprijed. ***es posao.

unbound 07.07.2007. 20:21

Evo update. Uspio sam skurit graficku :-) U biti ne smatram da je moja krivica.
Istekao sam tv-out i malo gledao te konektore i isao ponovo ustekati u graficku TV-out. Upaljeno racunalo i TV. Prilikom ustekavanja tv-outa gasi se racunalo i vise ne dolazi slika na monitor kod reboota. NISAM krivo gurao konektor niti je to fizicki moguce. rezultat - skurena graficka. Nikakve paljevine nema, nista se ne vidi da gorilo. Primjetio sam da kada primim konektor od TV-a u ruku i drugom rukom primim kuciste da drma struja. Oko 50V sam izmjerio. Sjetio sam se da sam citao da je neki lik uspio skuriti 3 tv-outa na 3 graficke na isti nacin. Danas pricao s nekim frendom i on kaze da se to desava i kod njega i da je i ON uspio skurit 2 graficke stekajuci TV-out na "zivo" i da i kod njega drma struja i kod jos mase ljudi i to je kao "normalno".
Prije sam stekao na "zivo" na 6800 i nisam nikada dozivio nista slicno.
Kad zbrojim 2 i 2 ocito je da se ne radi o slucajnosti kada se to desava masi ljudi. Sada mi vise ne pada na pamet spajati TV-out na zivo. Gasim i TV i komp.
Evo jedan zadatak. Ajde primite kabel o tv-outa u jednu ruku a drugom dotaknite kuciste pa da vidimo kako je kod vas. Nece vas jako zdrmati ako bude uopce. Samo nemojte vise spajati nazad dok vam radi TV i komp da se ne desi isto.
Ne znam vise sto da mislim, sve mi je to jako cudno i definitivno nije slucajnost.

yedwy 08.07.2007. 09:21

Da i kod mene je malo drmalo, ali stvarno malo, taman da osjetiš struju, sumnjam da je bilo 50V mada ko zna, ali nikad mi nije skurilo port a ja sam uvjek štekao na živo, istina ja sam kompozitni uvjek koristio, možda je neki drugi sistem spajanja osjetljiviji...

tomifish2002 08.07.2007. 10:20

ja sam davno skurio na fx5200 :) a struja mi drma i na ovom kompu

maX 08.07.2007. 15:10

ohooo, a vidi novog nacina kurenja graficke :D :D :D

JVC MX-GT88 08.07.2007. 15:34

Čudno...Ja sam na svakoj svojoj grafičkoj oduvijek spajo TV-Out na ''živo'' i nikad se slična stvar nie dogodila!

maX 08.07.2007. 15:59

ja vec par godina nisam koristio TV-out :)

zadnje sam ga koristio na GF4 MX440 :D :D

tomifish2002 08.07.2007. 16:25

mislim nisam skurio grafu nego samo tv-out

unbound 08.07.2007. 16:34

evo nasao na nvidia forumumu:

"The tv-out of GF cards is very vulnerable and unreliable, it can be easily burned by single connection/disconnection of a cable from PC to TV when PC is running. All communications should be done when PC and TV are shut down.In my life I personally destroyed tv-outs on 3 videocards that way (including my 1 year old GF6800GT). So, be careful"

Pun je internet slicnih iskustava.
ZAAAAVJERAAA!! :banned:

Valjda im je skupo staviti neki osigurac na taj TV-out konektor, nego da im ljudi vracaju skurene graficke.

Nisam znao da postoji taj problem prije...
Trebalo bi upozorit ljude... Neki sticky napravit...

maX 08.07.2007. 16:35

ali ipak, mozes ju nositi na reklamaciju :D

unbound 08.07.2007. 17:10

Citiraj:

Autor mad max (Post 764762)
ali ipak, mozes ju nositi na reklamaciju :D

Naravno da mozes... Ja sam rijesio svoju... Ali treba upozorit ljude. Sta recimo ako nekom rikne u nedjelju a (ubaci ime trgovine) ne radi? :lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:30.