|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Seagate 80 GB problem
Pozdrav Znaci Seagate problem - jucer mi se komp par puta smrzo a iz harda se culo kao neko "zapinjanje" konstantno(nesto se vrti i onak zapne svaki krug),i moro sam restartat...ko da nesto struze onak lagano..a nekad se bilo culo ko da nesto pukne i nesto se unutra zaustavi,jel ventilator ili hard.. Da li je to zbog vručine ili zbog neispravnosti hard diska?I dal postoji potreba za novim hard diskom? Thanx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Domy_os je bio objasnio tu na forumu neki dan kako nastaju fizički Bad sectori(ispadne glava iz njenog položaja u disku i počne stugat po magnetnoj ploči) sad ak sam na pravom putu... Provrti neki test za disk da vidiš da li ga prolazi al nemoj puno jer bu i tebe i mene kolega RAK "ubio" zato što ne valja(ako je do diska) ga "bolesnog" testirat...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ako se cuje onako zzzt klik, zzzzt klik. Bojim se da ti je to tzv click-o-death i da disku nema spasa. Izvuci podatke koje mozes i nadaj se da sam u krivu. Imao sam i ja priliku cuti click na seagateu 7200.9 od 80 gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
tom slavnom clicku bi pridružio svoj WD kojeg sam imao ![]() ![]() zavrsio je u smecu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Znam da nije, cuh ga i na IBMovom deskstaru. Sorry ako se iz posta cinilo da je to samo seagateova stvar. Kod seagatea 7200.9 koji mi je umro je isto bio problem u losem poweru. Zadnje izmijenjeno od: Xizor. 26.06.2007. u 23:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
relaksirani lemur...
Datum registracije: Feb 2007
|
meni umrla 4 diska tako klikavo. zadnji je bio ibm deskstar 40GB, ono: šlajsšlajsklik... puno puta. na žalost ja nisam imao sreće da spasim podatke, disk je bio potpuno neupotrebljiv. tak da nakon svega toga, kad tako nešto čuješ, poslušaj moj savjet-iskreno se oprosti s tim diskom, možeš se nadat da će se neko čudo desit ko kaj se moja baba nada dobit na lotu, ali to je samo nada, ništa od toka. i točka. nažalost. jedino ak možeš spasi podatke. disk molim te nemoj. to je gubitak vremena. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
na mojoj 7 dana staroj barracudi od 160 gb je isto krckalo i na momente se nije htio dignuti sistem, nego bi iskočio onaj "S.M.A.R.T. backup & replace tek kupljen disk jer će krepat". napajanje je krepalo prije. sa novim napajanjem radi već godinu dana bez greške ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
fala puno,dakle vrijeme je za novi hard(a bogme i za novi komp, ![]() idem backupirat |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|