![]() |
Seagate 80 GB problem
Pozdrav
Znaci Seagate problem - jucer mi se komp par puta smrzo a iz harda se culo kao neko "zapinjanje" konstantno(nesto se vrti i onak zapne svaki krug),i moro sam restartat...ko da nesto struze onak lagano..a nekad se bilo culo ko da nesto pukne i nesto se unutra zaustavi,jel ventilator ili hard.. Da li je to zbog vručine ili zbog neispravnosti hard diska?I dal postoji potreba za novim hard diskom? Thanx |
Domy_os je bio objasnio tu na forumu neki dan kako nastaju fizički Bad sectori(ispadne glava iz njenog položaja u disku i počne stugat po magnetnoj ploči) sad ak sam na pravom putu...
Provrti neki test za disk da vidiš da li ga prolazi al nemoj puno jer bu i tebe i mene kolega RAK "ubio" zato što ne valja(ako je do diska) ga "bolesnog" testirat... |
Spašavaj podatke s diska! Tek onda poduzmi druge radnje.
|
prvo riješim podatke pa onda testiranje :)
cudi me to kaj seagate 20GB imam 3-4 godine duze od ovog 80Gb i on bez frke radi.. |
Citiraj:
|
Ako se cuje onako zzzt klik, zzzzt klik. Bojim se da ti je to tzv click-o-death i da disku nema spasa. Izvuci podatke koje mozes i nadaj se da sam u krivu. Imao sam i ja priliku cuti click na seagateu 7200.9 od 80 gb
|
taj click nije samo kod seagate-a .. ista stvar na 2 maxtora za redom, a treći je riknuo momentalo. I sve zbog MS napajanja :hitthewal:
|
tom slavnom clicku bi pridružio svoj WD kojeg sam imao :) 40gb click click click DEATH :D
zavrsio je u smecu :) na svu srecu nimalo vaznih podataka je bilo gore..a ovak i onak imam jako zdravu naviku bekapiranja :) (prije tjedan dana sam bekaprao 20+dvda podataka) :) |
Citiraj:
|
meni umrla 4 diska tako klikavo. zadnji je bio ibm deskstar 40GB, ono: šlajsšlajsklik... puno puta. na žalost ja nisam imao sreće da spasim podatke, disk je bio potpuno neupotrebljiv. tak da nakon svega toga, kad tako nešto čuješ, poslušaj moj savjet-iskreno se oprosti s tim diskom, možeš se nadat da će se neko čudo desit ko kaj se moja baba nada dobit na lotu, ali to je samo nada, ništa od toka. i točka. nažalost. jedino ak možeš spasi podatke. disk molim te nemoj. to je gubitak vremena.
|
na mojoj 7 dana staroj barracudi od 160 gb je isto krckalo i na momente se nije htio dignuti sistem, nego bi iskočio onaj "S.M.A.R.T. backup & replace tek kupljen disk jer će krepat". napajanje je krepalo prije. sa novim napajanjem radi već godinu dana bez greške :)
|
fala puno,dakle vrijeme je za novi hard(a bogme i za novi komp, :) )
idem backupirat |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:08. |