|
![]() |
#1 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Samsung Spinpoint T166 500GB ili Western Digital Caviar AAKS 500GB?
Kako i sam naslov kaze, zanima me koju bi mi od dvije, gore navedene, serije preporučili? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
samsung ![]() nema na cemu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
ma samsung u svakom slučaju imam 320gb T166,tih i brz u radu a i k tome jako hladan ![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Power Abuser
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() i da 150kn je jeftiniji, tak da wd is way to go... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
Hm sad je 2:1 ![]() Čut ćemo još ostale ![]() Inače Samsung je 750kn kod vranoge, tak da je jeftiniji od WD-a 50kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ja bi uzeo onog s vise garancije, ako imaju isto onda bi uzeo samsunga jer jednog od 250GB vec imam i taj je ful tih prosurfaj po reviewovima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.
|
Ma imam ja isto od 250gb, samo znam da nije ista serija, a pošto svi hvale obje serije, zanimalo me koji je bolji od najboljih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja bih išao na WD-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
po meni onaj koji ima garanciju ostvarivu u hr, a ne preko nekoga... nije da imam nesto protiv gospodina Vranoge, dapace! Ali za 50kn razlike u cijeni... samo ako samsung ima duzu garanciju..
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Vlasnik sam gore navedenog WD-a (AAKS - evo imam ga tjedan dana) i mogu potvrditi da se disk uopče ne ćuje dok seeka. Nula, zero, nanda... Istovremeno je i doista vrlo brz. Ja osobno, od-kad sam ga piknuo, preporodio sam se. Zaista vrlo tihi disk. Protiv samsunga nemam ništa protiv, niti sam imao prilike vidjeti/raditi na gore navedenom samsungovom disku, samo ti hoću prenjeti svoje iskustvo koje imam. U svakom slučaju ja mislim da nemožeš pogriješiti.
![]() |
![]() |
#18 |
.
|
Super, sad sam čuo dosta mišljenja, za tjedan-dva idem u kupnju, a u međuvremenu ako netko kupi jedan od ta dva (ili oba ![]() Hvala još jednom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
svakako napisi svoje dojmove kad kupis... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo danas sam nabavio navedeni WD5000AAKS. Disk čudno izgleda (ako usporedimo s WD2500YD, ima 3-4 crna kruga na srebrenom poklopcu), no to sve prestaje smetati jednom kad vidim rezultate brzine transfera: ![]() Avg. read 71MB/s, stvarno impresivno za 7200rpm disk, access time je viši pretpostavljam zbog većeg kapaciteta. Pretpostavljam da ovaj model koristi vertikalno zapisivanje. Što se tiče temperature, WD5000AAKS je jedno 2-3 stupnja topliji (bez ventilatora). Što se tiče akustike tu nema neke razlike između ova dva diska, dok je "roštanje" čak tiše kod AAKS modela, iako je ovaj YD jedan od najtiših diskova. Za cca. 800ak kn za 500GB odlična kupovina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
.
|
Lijepo, lijepo, nego samo mi reci gdje si ga kupio i koliko si garancije dobio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Koliko znam garancija je 36mj. E, da zaboravio sam napomenuti. Disk je skroz nečujan tijekom seeka (doslovno se ne čuje) i mislim da mu je acoustic management namješten. To bi objasnilo nešto višu latenciju i nečujnost seeka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
.
|
Ma da, i ja si ne mislim uzimat iz Diskonta, upravo zbog eventualnih problema kao što si i sam naveo... Inače, hvala na odgovorima, čini se da je odluka pala....bit će WD... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
The Dark Side of Moon
|
![]() |
#26 |
.
|
Hvala na trudu za testove. Sad opet nisam siguran, vidim da je ovaj Sami također odličan, ima još veći burst speed od WD-a, i manji access time... S druge strane, vidim da su tu u pitanju zbilja minorne razlike, i da ni s jednim neću pogriješti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |