|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Chieftek 550w DA ili Ne?
Planiram uzeti novi power ali nemam bas previse novaca ni prevelike zahtjeve (bar trenutno) Gledao sam ovaj power: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=7710010 Na papiru izgleda ok 3 raila, 18a i vise konektora no sto ce mi ikad trebati. Pa me zanima ako netko ima iskustva s doticnim powerom. Na svim wattage calculatorima na koje sam naletio je vise nego dosta. Zasad bi pogonila mizeriju od cedar milla na 3.0, 1280mb rama, 9600pro, 2x hard, 2x vent 120mm i dvd. Htio bi da mi taj power bude uzdanica za par godina i trazim li, po vasim misljenjima, previse? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
moja preporuka tog psu-a,2 frenda su ga kupila i super je |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
uzimaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ok napajanje, iako bih rekao da je overkill za tvoju konfu, razmisli o nekom Fortronu PNF 350/400W... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa ako misliš nadograđivat komp. u budućnosti. Slobodno uzimaj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Trenutno je overkill, ali planiram u buducnosti zamijeniti sve tako da bi htio sad uzeti ok power da se poslije nemoram brinuti hocu li imati struje. Znaci uglavnom ga preporucate. Hvala na odgovorima, budem pogledao i te fortrone. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Toshiba ko' ludo
Datum registracije: Jun 2006
|
Da ne otvaram novi thread,kaj je bolje da uzmem (upravo mi riknulo ![]() Chieftec 450 W ili Fortron Blue storm 400W - Ve-Mil ; http://www.ve-mil.hr/Cjenik.aspx#Grp...janja&c=C20107 A baš je subota,grr. ne vjerujem P.s Imam 3 HDD + Jedan externi i ovo u sigu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
|
Za tvoju konfu bi i Fortron 350W bio dovoljan, ali PNF (ne THN ili Blue Storm...), a ako njega nema, onda bi i Chieftec 400/450W bio sasvim dovoljan... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Toshiba ko' ludo
|
Citiraj:
Hvala na brzom odgovoru.ovo tipkam sa kompa od brata.. ![]() Btw da li je ovaj PNF FORTRON 400W, HQ, PFC, 2 x 12V, 12cm fan, ja nigdje ne vidim oznaku PNF? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Uzimaj kralju, ja ga imam i radi ko urica, za mene osobno trenutno best-buy napajanje.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 | |
.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Naravno, za stvari koje ti traju godinama ne gledaj u 100-150 kuna, toliko potrosis kad se s drustvom zalumpuje jednu vecer.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
I ja potrošim tolko (pa i više) s ekipom ali to ne znači da neću npr kupit napajaje za 200kn koje jednako obavlja posao kod mene već 2 god kao ono za 700kn (makar bi si i to mogao priuštiti) jer jedna je stvar smislena cjena a druga je besmisleno napuhavanje cjena...
![]() |
#21 |
.
|
Tko zna, možda ti je napajanje povuklo nešto za sobom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Toshiba ko' ludo
|
Probao memu,drugu grafu niš sve isto,a jel možda proc dobio ,imam jedan u rezervi 3200+.Kakvi su simptomi kad rikne proc.. Ploča definitivno je izdahnula... Zadnje izmijenjeno od: dedal. 16.06.2007. u 19:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Na mob sam pa ne mogu citirati, ali poruka za YEDWY - ne znam zasto si ti citirao moj post kad je poruka bila za DEDAL-a koji se mislio izmedju Fortrona 350W, 208 kuna i Chiefteca 450W, 365 kuna, za tvoje napajanje ne znam...Pozz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Beskorisna bitanga...
|
Pa nisam te uopće niti citirao??? Samo sam reagirao na to što si rekao - da se ne gleda na 100-150kn... A zašto nebi gledao? Uostalom ako će mu raditi potpuno isto onda je IMHO bolje da si kupi ono za 200kn i zapije sa ekipom ostatak...
![]() |
#26 |
Premium
|
Dobro, kad si siguran da cemu raditi isto, onda nema problema...Samo je staro pravilo da se na napajanju ne stedi ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Beskorisna bitanga...
|
@ToniHr To "staro pravilo" je da prostiš - bezvezarija... Po tome svi bi trebali imati Antece i sl igračke za 1000+ kn... Treba imati takvo napajanje koje košta što manje a da je kvaliteta dotičnog odgovarajuća, to se najbolje putem recenzija i ostaloga da odrediti makr i tu ima svega i svačega, i naravno putem zadovoljstva usera njime... Uostalom gledaj to ovako - ako mu je dosta npr 300W da napaja stroj neće kupit 600w napajanje i obrnuto ako mu treba 600w neće kupit (nit će mu ko preporučit tako nešto) napajanje koje daje 200w (ma što na njemu pisalo) i da siguran sam da bi mu i sa PNFom od 350w sve radilo... @dedal Proc sindromi su isto kao i za ploču - crni ekran, nemožeš znati dok jedno i drugo ne istestiraš ali nažalost lako moguće da ti je odapelo i nemoj samo testirati sa drugom grafom i sl nego komponente estiraju u drugom kopu da vidiš... Inače neke PCI-e ploče se neće dignuti samo sa PCI grafom (samo da znaš) pa da ne brzneš i kupiš drugu pa poslje popizdiš...
![]() |
#28 |
Premium
|
Ali on je u postu spomenu drugi fortron, PNF sigurno ne dodje 208 kuna, jer da je PNF onda se svakako slazem s tobom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Beskorisna bitanga...
|
Znam da je spomenuo drugi ali o PNFu se govorilo za 200kn cjelo vrijeme... ![]() Ima ga za kupit i košta 200-250kn ovisno u kojem dućanu (naravno nema ga u svima na lageru uvjek jel ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Toshiba ko' ludo
|
Kupio sam Chieftec- 450W, ATX 2.0, 2×12V, Active PFC, AFC, 12cm fan, za 370 KN,a nakon što sam stavio 3200+ na ploču komp je proradio, pa sam rekao idem probat sa 3700+ i fakat radi ![]() ![]() Mislio sam da je opet napajanje,ali kako ovo ima prednaponsku zaštitu sve je ok.Mislim da u tom USB portu dolazi do kratkog spoja ,jer mi je prije cca 2 mjeseca na isti način riknuo HDD. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|