Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.06.2007., 17:24   #1
Vey
Premium

Datum registracije: Oct 2006
HD signal na tv-u(pomoc)

Nisam znao kako bih drugacije nazvao thread.
Dakle kupio sam novu panasonic 50pv700 plazmu . Sve super slika s kabelske zakon ,sa dvda perfektna ,panasonic eh-55 recorderu napunio disk divixima koje ovaj reproducira bez problema.

Onda nesto gledam onu hd naljepnicu i vrag mi neda mira volio bih vidjeti kako mi to na novom tvu izgleda taj hd sadrzaj

Snimim dvd sa divixima u 720p al eh-55 ga odbija reproducirat (valjda vrti divixe samo u normalnim rezolucijama ,nikako u ovima vecim -uputstva su tu nejasna -pise samo pusta divixe ) . Sad kako jos nema HD ili blue ray playera i filmova za njih ,rijesenje je vrlo jednostavno ,spojiti ga na komp i vrtiti s kompa(na kompu imam jako puno Hd materijala) . E sad problem ,komp mi je u drugoj sobi udaljenoj valjda barem 15 metara. Kolko vidim u opcijama nvidije takav signal ne ide preko normalnoga tv outa vec se dvi spaja direktno u tv ,pa valjda ideja sa 15 metara dugim video out kabelom otpada

Ima li mozda kakav uredaj koji bi bezicno slao sliku s kompa do tva (a da se ne gubi na kvaliteti) ?

Kolega mi nesto govori o upscaleing(valjda se tako pise ) dvd divix playerima i da bi to bilo neko rijesenje al ja nemam pojma sta je to ,mozda mi netko moze objasniti ?

Svakoa pomoc vise nego dobrodosla (a vi ovdje mi uvijek pomognete ).

Pozdrav.
Vey je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 18:47   #2
Nakitu
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Evo imas ovo http://www-uk.linksys.com/servlet/Sa...=5558660635B01
Dosta skupo je ali jbg.
Oglas

Oglas
Staro 04.06.2007., 19:14   #3
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Noviji dvd playeri ti vrse upscaling sa PAL rezolucije na 720p i 1080i preko HDMI-a, moj pioneer to ima radi odlicno na vrhunskim kopijama dok na onim losim bude slika jos gora.
Staro 04.06.2007., 19:23   #4
Nakitu
Premium

Njemu treba bezicna veza s kompom da prikazuje filmove na tveu.
Staro 04.06.2007., 19:27   #5
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
To mu je malo skuplja igranka, kao sto si vec rekao skupo ali....
Staro 04.06.2007., 19:27   #6
Vey
Premium

Treba mi bilo sta sta ce ispuniti svrhu bio to bezicni uredaj ,kabel od 15 metara ili nesto trece.
Za ovaj kiss mogu kupit prosjecan HTPC i spojit ga bezicno sa kompom tako da mi se ne cini neka investicija....

Eh a to da vrse upscaling sa PAL rezolucije znaci da i dalje ne mogu pustati divixe kodirane u 720p jel tako?
Staro 04.06.2007., 21:14   #7
Nakitu
Premium

Mozes pustati filmove s kompa znaci nemoras snimati nista na dvd. Pokrenes film koji oces kiss ti uzima singnal bezicno i salje na tv. Najjeftinije bi bilo da si kupio TV koji se mrezno ili bezicno spaja na PC.Imas i apple TV ali on je skuplji od Kissa ima 20gb disk i tesko je smece za te pare. Sve bezicne igracke su dosta skupe. Imas i DVI to S-video i DVI to HDMI kablove ali na 15 metara ocekuj veliki pad kvalitete signala. HTPC za 3000 kn koji ce ti vrtit HD sadrzaj bezicno s kompa se neisplati jer trosi puno struje, grije se abnormalno i bucan je. Mozes jos i naruciti neki HD - dvd player izvana. To je sve sto mi pada na pamet trenutno.

P.s. Upscaling SD signala je tesko smece imo.
Staro 04.06.2007., 21:56   #8
Vey
Premium

evo gledao sam malo po forumim ideja je ok al i kissu se kvaliteta slike dok je bezicno salje . Mislim da cu pricekati HD/Blue ray playere ,a do tada kad se pozelem bahatit HDom kuciste pod ruku i nosi u dnevni boravak
Staro 05.06.2007., 00:36   #9
Lord_Calidor
Extreme Air Cooler
Moj komp

Lord_Calidor's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Cuj, kad vec imas takvu plazmicu, a ni HD materijal nije macji kasalj, vrijedilo bi se malo potruditi. Zasto ne bi potrosio sat-dva i donio za probu PC u sobu gdje ti je plazma, i spojis ih ili DVI-HDMI kabelom ili DVI kabelom s adapterom? To bi te kostalo max. 100-150kn, a doznao bi da li ti se uopce isplati upustati u takve zahvate. Pa ako si zadovoljan slikom, vec ce se nesto smisliti. A ako nisi... pa, onda nema smisla taj bezicni transfer ili 15 kabela.

Sto se upscalinga tice, on je normalan i nuzan kad imas HD-Ready panel (LCDi i plazme s min. 720 linija) i SD izvor (TV program, DVD player, Divx DVD ripovi)
Gdje ce se vrsiti, to mozes sam birati. Ili ce sam TV to ciniti - a danasnji bolji TVi imaju vrlo dobre upscaling algoritme, ili ce DVD player upscalirati - lose rjesenje, osim ako nemas 1000+ kn player, ili drivery graficke na PCu - ovo jos moze biti najbolje rjesenje, jer cujem da noviji nVidijini driveri odlicno odradjuju posao.
Staro 05.06.2007., 13:25   #10
Vey
Premium

Ma probao sam jucer vrlo je jednostavno , ukljucis iz kompa u dvi tv-a kao bilo koji drugi monitor ,na daljinskom kliknes pc i eto slike ,Vista automatski cak podesi rezoluciju na maximum tva i to je to .... Hd ovi izgledaju pre***eno ,zato sam i zabrijao na rijesenje

Doduse super mi je sto mi na kutiji grafe pise Hd ready i da ima HDCP ,a ima samo 2 dvi izlaza i nigdje HDCP-a? to ide preko nekog adaptera?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.06.2007., 13:39   #11
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
HDCP nije izlaz... ;9 već softverska zaštita

a drugo, kupi si jednostavno DVI to HDMI kabel od 15m, i gotovo.
gubitak signala..? kupi kvalitetan kabel... to je digitalni signal i nema tu nekih gubitaka...

ili složi mali komp , popularno zvan HTPC ovdje na forumu cijela investicija će te koštati 2-3k kn.. (koliko i malo bolji dvd player )

a pitanje zašto nisi mogao gledati hd amterijal na linijskom playeru ti leži u tome što ti player ne podržava H264 kodiranje... a u njemu je većinom 720p materijal ripan...

jučer smo kod frenda spojili plazmu na komp preko DVItoHDMI kabla od 5m i radi fantastično... slika strava.. ja sam se zaljubio u plazme sada definitivno, znao sam da su bolje od LCD-a, ali ovoliko...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2007., 13:48   #12
Vey
Premium

Vec sam rekao na drugom topicu ,volio bi da ima nacin da mogu pokazat ljudima ovdje kako izgleda pv 700 u starnosti ...p.s. hvala na preporuci ,al sam se svejedno i sam ocima mora prije uvjeriti ,al kad sam ga vidio ljubav je rodena!

Jos je smjesnije da sam bas ponovio to o HDCPu na drugom topicu ...

Nije problem DVI kabel od 15 metara uopce ,problem je zvuk ,kabel po kabel od 15 m napravit cu rovove od kuce .)
Staro 05.06.2007., 14:18   #13
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
kažem ti, onda složi mali komp, neku jaftinu grafu ATI, gigu rama, proc neki athlončić za 500kn, kućište, strpaš negdje u kut, spojiš na plazmu i vozi...

nema kablova, nema muke, još ubodeš Logitech daljinac za komp... 200kn...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2007., 15:45   #14
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Slažem se s Gabrom.
Kad si već toliko iskešira, možeš si nešto polovno složit.
Recimo neki Sempronček/Celeron ConroeL/A64, giga rama...
To te ispadne oko 1000-1500kn i kupiš 15m UTP kabla ili WiFi karticu i vozi.

Trenutni divx playeri ne podržavaju HD Xvid/MKV sadržaje jer su previše procesorski zahtjevni.
Staro 05.06.2007., 16:12   #15
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
frend ima kiss,ali malo slabijo model i negdje oko 1300kn ag je platio i predobar je,ima utor za pcmcia karticu,pa mozes puknut wlan i tak...sev u svemu zakon stvarcica
komer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno