|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
HD signal na tv-u(pomoc)
Nisam znao kako bih drugacije nazvao thread. Dakle kupio sam novu panasonic 50pv700 plazmu . Sve super slika s kabelske zakon ,sa dvda perfektna ,panasonic eh-55 recorderu napunio disk divixima koje ovaj reproducira bez problema. Onda nesto gledam onu hd naljepnicu i vrag mi neda mira volio bih vidjeti kako mi to na novom tvu izgleda taj hd sadrzaj ![]() Snimim dvd sa divixima u 720p al eh-55 ga odbija reproducirat (valjda vrti divixe samo u normalnim rezolucijama ,nikako u ovima vecim -uputstva su tu nejasna -pise samo pusta divixe ![]() ![]() Ima li mozda kakav uredaj koji bi bezicno slao sliku s kompa do tva (a da se ne gubi na kvaliteti) ? Kolega mi nesto govori o upscaleing(valjda se tako pise ) dvd divix playerima i da bi to bilo neko rijesenje al ja nemam pojma sta je to ,mozda mi netko moze objasniti ? Svakoa pomoc vise nego dobrodosla (a vi ovdje mi uvijek pomognete ![]() Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo imas ovo http://www-uk.linksys.com/servlet/Sa...=5558660635B01 Dosta skupo je ali jbg. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Noviji dvd playeri ti vrse upscaling sa PAL rezolucije na 720p i 1080i preko HDMI-a, moj pioneer to ima radi odlicno na vrhunskim kopijama dok na onim losim bude slika jos gora.
![]() |
#4 |
Premium
|
Njemu treba bezicna veza s kompom da prikazuje filmove na tveu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Treba mi bilo sta sta ce ispuniti svrhu bio to bezicni uredaj ,kabel od 15 metara ili nesto trece. Za ovaj kiss mogu kupit prosjecan HTPC i spojit ga bezicno sa kompom tako da mi se ne cini neka investicija.... Eh a to da vrse upscaling sa PAL rezolucije znaci da i dalje ne mogu pustati divixe kodirane u 720p jel tako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Mozes pustati filmove s kompa znaci nemoras snimati nista na dvd. Pokrenes film koji oces kiss ti uzima singnal bezicno i salje na tv. Najjeftinije bi bilo da si kupio TV koji se mrezno ili bezicno spaja na PC.Imas i apple TV ali on je skuplji od Kissa ima 20gb disk i tesko je smece za te pare. Sve bezicne igracke su dosta skupe. Imas i DVI to S-video i DVI to HDMI kablove ali na 15 metara ocekuj veliki pad kvalitete signala. HTPC za 3000 kn koji ce ti vrtit HD sadrzaj bezicno s kompa se neisplati jer trosi puno struje, grije se abnormalno i bucan je. Mozes jos i naruciti neki HD - dvd player izvana. To je sve sto mi pada na pamet trenutno. P.s. Upscaling SD signala je tesko smece imo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
evo gledao sam malo po forumim ideja je ok al i kissu se kvaliteta slike dok je bezicno salje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Cuj, kad vec imas takvu plazmicu, a ni HD materijal nije macji kasalj, vrijedilo bi se malo potruditi. Zasto ne bi potrosio sat-dva i donio za probu PC u sobu gdje ti je plazma, i spojis ih ili DVI-HDMI kabelom ili DVI kabelom s adapterom? To bi te kostalo max. 100-150kn, a doznao bi da li ti se uopce isplati upustati u takve zahvate. Pa ako si zadovoljan slikom, vec ce se nesto smisliti. A ako nisi... pa, onda nema smisla taj bezicni transfer ili 15 kabela. ![]() Sto se upscalinga tice, on je normalan i nuzan kad imas HD-Ready panel (LCDi i plazme s min. 720 linija) i SD izvor (TV program, DVD player, Divx DVD ripovi) Gdje ce se vrsiti, to mozes sam birati. Ili ce sam TV to ciniti - a danasnji bolji TVi imaju vrlo dobre upscaling algoritme, ili ce DVD player upscalirati - lose rjesenje, osim ako nemas 1000+ kn player, ili drivery graficke na PCu - ovo jos moze biti najbolje rjesenje, jer cujem da noviji nVidijini driveri odlicno odradjuju posao.
![]() |
#10 |
Premium
|
Ma probao sam jucer vrlo je jednostavno , ukljucis iz kompa u dvi tv-a kao bilo koji drugi monitor ,na daljinskom kliknes pc i eto slike ,Vista automatski cak podesi rezoluciju na maximum tva i to je to .... Hd ovi izgledaju pre***eno ![]() ![]() Doduse super mi je sto mi na kutiji grafe pise Hd ready i da ima HDCP ,a ima samo 2 dvi izlaza i nigdje HDCP-a? to ide preko nekog adaptera? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
HDCP nije izlaz... ;9 već softverska zaštita ![]() a drugo, kupi si jednostavno DVI to HDMI kabel od 15m, i gotovo. gubitak signala..? kupi kvalitetan kabel... to je digitalni signal i nema tu nekih gubitaka... ili složi mali komp , popularno zvan HTPC ovdje na forumu ![]() ![]() a pitanje zašto nisi mogao gledati hd amterijal na linijskom playeru ti leži u tome što ti player ne podržava H264 kodiranje... ![]() jučer smo kod frenda spojili plazmu na komp preko DVItoHDMI kabla od 5m i radi fantastično... slika strava.. ja sam se zaljubio u plazme sada definitivno, znao sam da su bolje od LCD-a, ali ovoliko... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Vec sam rekao na drugom topicu ,volio bi da ima nacin da mogu pokazat ljudima ovdje kako izgleda pv 700 u starnosti ![]() ![]() Jos je smjesnije da sam bas ponovio to o HDCPu na drugom topicu ... Nije problem DVI kabel od 15 metara uopce ,problem je zvuk ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
kažem ti, onda složi mali komp, neku jaftinu grafu ATI, gigu rama, proc neki athlončić za 500kn, kućište, strpaš negdje u kut, spojiš na plazmu i vozi... nema kablova, nema muke, još ubodeš Logitech daljinac za komp... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Slažem se s Gabrom. Kad si već toliko iskešira, možeš si nešto polovno složit. Recimo neki Sempronček/Celeron ConroeL/A64, giga rama... To te ispadne oko 1000-1500kn i kupiš 15m UTP kabla ili WiFi karticu i vozi. Trenutni divx playeri ne podržavaju HD Xvid/MKV sadržaje jer su previše procesorski zahtjevni.
![]() |
#15 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
frend ima kiss,ali malo slabijo model i negdje oko 1300kn ag je platio i predobar je,ima utor za pcmcia karticu,pa mozes puknut wlan i tak...sev u svemu zakon stvarcica ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|