PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   HD signal na tv-u(pomoc) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71058)

Vey 04.06.2007. 17:24

HD signal na tv-u(pomoc)

Nisam znao kako bih drugacije nazvao thread.
Dakle kupio sam novu panasonic 50pv700 plazmu . Sve super slika s kabelske zakon ,sa dvda perfektna ,panasonic eh-55 recorderu napunio disk divixima koje ovaj reproducira bez problema.

Onda nesto gledam onu hd naljepnicu i vrag mi neda mira volio bih vidjeti kako mi to na novom tvu izgleda taj hd sadrzaj :D

Snimim dvd sa divixima u 720p al eh-55 ga odbija reproducirat (valjda vrti divixe samo u normalnim rezolucijama ,nikako u ovima vecim -uputstva su tu nejasna -pise samo pusta divixe :kafa:) . Sad kako jos nema HD ili blue ray playera i filmova za njih ,rijesenje je vrlo jednostavno ,spojiti ga na komp i vrtiti s kompa(na kompu imam jako puno Hd materijala) . E sad problem ,komp mi je u drugoj sobi udaljenoj valjda barem 15 metara. Kolko vidim u opcijama nvidije takav signal ne ide preko normalnoga tv outa vec se dvi spaja direktno u tv ,pa valjda ideja sa 15 metara dugim video out kabelom otpada :(

Ima li mozda kakav uredaj koji bi bezicno slao sliku s kompa do tva (a da se ne gubi na kvaliteti) ?

Kolega mi nesto govori o upscaleing(valjda se tako pise ) dvd divix playerima i da bi to bilo neko rijesenje al ja nemam pojma sta je to ,mozda mi netko moze objasniti ?

Svakoa pomoc vise nego dobrodosla (a vi ovdje mi uvijek pomognete :D ).

Pozdrav.

Nakitu 04.06.2007. 18:47

Evo imas ovo http://www-uk.linksys.com/servlet/Sa...=5558660635B01
Dosta skupo je ali jbg.

Ubleha 04.06.2007. 19:14

Noviji dvd playeri ti vrse upscaling sa PAL rezolucije na 720p i 1080i preko HDMI-a, moj pioneer to ima radi odlicno na vrhunskim kopijama dok na onim losim bude slika jos gora.

Nakitu 04.06.2007. 19:23

Njemu treba bezicna veza s kompom da prikazuje filmove na tveu.

Ubleha 04.06.2007. 19:27

To mu je malo skuplja igranka, kao sto si vec rekao skupo ali....

Vey 04.06.2007. 19:27

Treba mi bilo sta sta ce ispuniti svrhu bio to bezicni uredaj ,kabel od 15 metara ili nesto trece.
Za ovaj kiss mogu kupit prosjecan HTPC i spojit ga bezicno sa kompom tako da mi se ne cini neka investicija....

Eh a to da vrse upscaling sa PAL rezolucije znaci da i dalje ne mogu pustati divixe kodirane u 720p jel tako?

Nakitu 04.06.2007. 21:14

Mozes pustati filmove s kompa znaci nemoras snimati nista na dvd. Pokrenes film koji oces kiss ti uzima singnal bezicno i salje na tv. Najjeftinije bi bilo da si kupio TV koji se mrezno ili bezicno spaja na PC.Imas i apple TV ali on je skuplji od Kissa ima 20gb disk i tesko je smece za te pare. Sve bezicne igracke su dosta skupe. Imas i DVI to S-video i DVI to HDMI kablove ali na 15 metara ocekuj veliki pad kvalitete signala. HTPC za 3000 kn koji ce ti vrtit HD sadrzaj bezicno s kompa se neisplati jer trosi puno struje, grije se abnormalno i bucan je. Mozes jos i naruciti neki HD - dvd player izvana. To je sve sto mi pada na pamet trenutno.

P.s. Upscaling SD signala je tesko smece imo.

Vey 04.06.2007. 21:56

evo gledao sam malo po forumim ideja je ok al i kissu se kvaliteta slike dok je bezicno salje :( . Mislim da cu pricekati HD/Blue ray playere ,a do tada kad se pozelem bahatit HDom kuciste pod ruku i nosi u dnevni boravak :goood:

Lord_Calidor 05.06.2007. 00:36

Cuj, kad vec imas takvu plazmicu, a ni HD materijal nije macji kasalj, vrijedilo bi se malo potruditi. Zasto ne bi potrosio sat-dva i donio za probu PC u sobu gdje ti je plazma, i spojis ih ili DVI-HDMI kabelom ili DVI kabelom s adapterom? To bi te kostalo max. 100-150kn, a doznao bi da li ti se uopce isplati upustati u takve zahvate. Pa ako si zadovoljan slikom, vec ce se nesto smisliti. A ako nisi... pa, onda nema smisla taj bezicni transfer ili 15 kabela. :)

Sto se upscalinga tice, on je normalan i nuzan kad imas HD-Ready panel (LCDi i plazme s min. 720 linija) i SD izvor (TV program, DVD player, Divx DVD ripovi)
Gdje ce se vrsiti, to mozes sam birati. Ili ce sam TV to ciniti - a danasnji bolji TVi imaju vrlo dobre upscaling algoritme, ili ce DVD player upscalirati - lose rjesenje, osim ako nemas 1000+ kn player, ili drivery graficke na PCu - ovo jos moze biti najbolje rjesenje, jer cujem da noviji nVidijini driveri odlicno odradjuju posao.

Vey 05.06.2007. 13:25

Ma probao sam jucer vrlo je jednostavno , ukljucis iz kompa u dvi tv-a kao bilo koji drugi monitor ,na daljinskom kliknes pc i eto slike ,Vista automatski cak podesi rezoluciju na maximum tva i to je to .... Hd ovi izgledaju pre***eno :D ,zato sam i zabrijao na rijesenje :kafa:

Doduse super mi je sto mi na kutiji grafe pise Hd ready i da ima HDCP ,a ima samo 2 dvi izlaza i nigdje HDCP-a? to ide preko nekog adaptera?

Gabre 05.06.2007. 13:39

HDCP nije izlaz... ;9 već softverska zaštita :)

a drugo, kupi si jednostavno DVI to HDMI kabel od 15m, i gotovo.
gubitak signala..? kupi kvalitetan kabel... to je digitalni signal i nema tu nekih gubitaka...

ili složi mali komp , popularno zvan HTPC ovdje na forumu :) cijela investicija će te koštati 2-3k kn.. (koliko i malo bolji dvd player ;))

a pitanje zašto nisi mogao gledati hd amterijal na linijskom playeru ti leži u tome što ti player ne podržava H264 kodiranje... ;) a u njemu je većinom 720p materijal ripan...

jučer smo kod frenda spojili plazmu na komp preko DVItoHDMI kabla od 5m i radi fantastično... slika strava.. ja sam se zaljubio u plazme sada definitivno, znao sam da su bolje od LCD-a, ali ovoliko...:respekt:

Vey 05.06.2007. 13:48

Vec sam rekao na drugom topicu ,volio bi da ima nacin da mogu pokazat ljudima ovdje kako izgleda pv 700 u starnosti :) ...p.s. hvala na preporuci ,al sam se svejedno i sam ocima mora prije uvjeriti ,al kad sam ga vidio ljubav je rodena! :chears:

Jos je smjesnije da sam bas ponovio to o HDCPu na drugom topicu ...

Nije problem DVI kabel od 15 metara uopce ,problem je zvuk :) ,kabel po kabel od 15 m napravit cu rovove od kuce .)

Gabre 05.06.2007. 14:18

kažem ti, onda složi mali komp, neku jaftinu grafu ATI, gigu rama, proc neki athlončić za 500kn, kućište, strpaš negdje u kut, spojiš na plazmu i vozi...

nema kablova, nema muke, još ubodeš Logitech daljinac za komp... :) 200kn...

Mar 05.06.2007. 15:45

Slažem se s Gabrom.
Kad si već toliko iskešira, možeš si nešto polovno složit.
Recimo neki Sempronček/Celeron ConroeL/A64, giga rama...
To te ispadne oko 1000-1500kn i kupiš 15m UTP kabla ili WiFi karticu i vozi.

Trenutni divx playeri ne podržavaju HD Xvid/MKV sadržaje jer su previše procesorski zahtjevni.

komer 05.06.2007. 16:12

frend ima kiss,ali malo slabijo model i negdje oko 1300kn ag je platio i predobar je,ima utor za pcmcia karticu,pa mozes puknut wlan i tak...sev u svemu zakon stvarcica:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:57.