|
![]() |
#211 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
evo samo da se javim, došla mi vozačka, išao provozati instruktora na kafu, pa posjetio curu i došao doma. svi su živi ![]() sada lagano sa mamom moram vozit, ali ne brine me to... ionako ne mislim ludarit... |
![]() |
![]() |
#212 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
@-POP- nije neki babac je to prije vozio pa mu je trebalo malo da se ozivi sad sto ga vise vozim to bolje ide ![]() @Matth€w forica je auto samo ako nije ovaj clio 3,,,,,,, ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#213 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Auto ima 1485 Kg + 70 litara goriva + 40 kg muzika + moja malenkost od 100 kg, a autić je diesel bez turbine sa samo 83 KS.
![]() |
#215 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
#216 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Najbolje kad sam vidio lika kad je rukU drzao na sredini volana, tj. za trubu, pri 170km/h. Ne do bog da mu je auto malo cimnuo jer bi bio pokojan |
|
![]() |
![]() |
#217 | |
Moderator
|
Citiraj:
Lagano bez dima i brzo sa ogromnom količinom dima i crnim tragom po asfaltu. Ali od čađe iz auspuha. ![]()
![]() |
#218 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
#219 | ||
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Inace imam prilicno duge ruke i duge noge. Nisam bas standardan i drzanje volana ne bi trebalo predstavljati problem. Eto, predstavlja. Glupani su to jako lose napravili u inace prilicno dobrom auto po pristojnoj cijeni. Ne znam kako su napravili Mazdu3. Ovo je lose. U Skodi je to daleko bolje.A to je sigurno moj novi auto. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#220 |
Moderator
|
Ako imaš problema sa kičmom bježi od Škode. Nakon 8 sati provedenih u Octaviji ili Fabiji, s time da sam efektivno za volanom 4 sata, sav se pokočim i boli me sve od potiljka do trtice. Toliko su tvrde da imam osječaj da sam se vozio u zaprežnim kolima. Đabe im onda volan po visini i dubini i sjedalo gora dole. Nakon Škode i dr. Njemačkih vozila vidim koliko je moja Laguna udoban auto. Kum mi ima Safranea i za to mogu reči da je još udobniji auto. Stolci su veličine omanje fotelje, a sa 80 km/h kad prođeš preko ležečeg policajca čuješ samo tup-tup. Da nema tog zvuka nebi niti znao da si nešto pregazio. Za razliku od Škode ili VW-a glava ti se zabije pri toj brzini u krov.
#221 | ||
Guest
|
Citiraj:
Ovo prvo: Ne mislim da je to neki problem danas što voziš sa llijevom rukom(vi'š kako sam vidovit,Karci..oavaaj,Rače moj) ![]() Dakle,mislim da one upute o "čvrstom primanju volana sa obije ruke tijekom vožnje" datiraju iz pre-servo ere,tj. danas je teško i na Zetoru naći toliko krute volane...Ruka na volanu(obavezno lijeva!)+ruka na mjenjaču(proizvoljno) ![]() ![]() Rak,siguran sam da ti auto nije najveći problem sa tim "dimenzijama",no ja sam si malo olakšao situaciju jer imam šiber,pa...još samo da skucam lovu za one pilotske naočale,da mi mušice više ne ulaze u oči...Ma,potpuno se kužimo ![]() Ono drugo:Vrlo je opasno voziti iza kamiona.Na otvorenoj cesti kamion još i može potegnuti(dobar dio njih),tako da ti se rizik još i povećava.Hoćeš-nećeš,moraš malo "izviriti" u suprotnu traku da vidiš jel' možeš pretjecati,a to zna biti pravo veselje sa takvom grdosijom ispred na ovim našim 12-erotračnim cestama. Citiraj:
@Rak:Pa,kako ti je i palo na pamet da tražiš udobnost u "švabi"? Primi se nekoga francuza,ja vozim Peugeot,i super sam zadovoljan komforom za tu klasu automobila,no motori im baš i nisu najjača strana.Zato Reanult ima to obadvoje.Nisu skupi,održavanje isto tako,ekonomičnost odlična... Ako ono gore nije tvoj jedini razlog zašto baš Škoda,onda ignoriraj ovo.A si dvojio/trojio/četrdesetsedmorio...onda si dobio iskren savjet ![]() Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 31.05.2007. u 12:57. |
||
![]() |
#222 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
I Mazda je podosta tvrda. To nije problem. Ali mi treba volan na dohvat ruke. Što jest, jest. Nema udobnijih od francuza. Ni u vlastitom krevetu mi nije udobnije. A Skoda ili VW ili... Tvrdoca auta ima prednosti. Ne mora te kicma boliti zbog tvrde sjedalice i amortizera. Samo to treba znati napraviti. A oni to znaju. Nisam ja jako velik. Imam 181 visine i 191 raspon ruku. prema tome bi trebao imati ruke na sajbi, ali japanac je mislio drugacije. A Skoda je zbog dobre cijene i debele veze (preko 100kg). |
![]() |
![]() |
#224 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Laguna je ko da doma u fotelji sjedis. Neki dan sam sjedio u Laguni i super je sjedit, kozna su bila sjedala, onako fino i udobno, pozelio sam doma ponjet sic ![]() ali ja se navikao vozit u golfu duji (nema servo, zapravo nema opreme), 6-7h u komadu bez stajanja ![]() ![]() Tko trazi udobnost, neka uzme francuza nekog ![]()
#226 |
Premium
|
"Zato Reanult ima to obadvoje.Nisu skupi,održavanje isto tako,ekonomičnost odlična..." je da sve dok imas fino obicne servise sve 5 cim ti se nesto pokvari kao,,,, neznam dizne npr. e onda se vec hvatas za glavu kad cujes koliko popravak kosta,,,,,, samo dizne su oko 6-7 tisuca + rad..... + sto kad ti dizne riknu moguce je da ce i pumpa goriva a to je jos par tisuca..... Renault udoban, brz, i kvalitetan na odredeno ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Moderator
|
Citiraj:
Susjed, kuća do mene, ima Renault Espace 2.2 dCi. Ovlašteni servisi i mutikaše trljaju ruke kad im dođe takav auto, ali sad ću ti reći prave cijene. Dizna za njega sa poslom je kod nas kod ovih gore od 3400 kn na više. U Sloveniji je isto to 2300 kn. A sad istina. Diznu nije potrebno kupovat. Pošto se dizna zaštopa, zbog naslaga nećistoća, postoji reparacija dizni i košta 600 kn sa poslom. Prekjučer je mjenjao obadvije spone. Prvi majstor mu je rekao samo za dijelove 4500 kn. Pošto imam isto Renaulta poslao sam ga kod svog majstora koji mu je naplatio dvije spone (nije mu mjenjao krajnike jer su bili dobri), posao i optiku kotača 1150 kn. Tako da fama o skupim djelovima za Renaulta je zbog ovlaštenih servisa koji nabijaju cijene i mutikaša.
![]() |
#228 | |
Premium
|
Citiraj:
i sa je jos fora bosh dizne se mogu bez bada "popraviti" dok ove sto su mi bile na thaliji Delphi nemogu,,,, kad ode onda se moze samo s novom zamjenit,,,, ti novi renaulti,,,,,, stvarno nakon 5 godina jako je pametno bjezat od njih jer se onda fino pocinju kvarit komadic po komadic,,,,, i vecina toga kosta.... i sto se tice neovlastenih servisa treba znat pogodit pravi,,,,,, jer ima more kretena koji samo naprave vise stete nego koristi pa se usteda pretvori u jos malo puno veci racun |
|
![]() |
![]() |
#229 |
Moderator
|
Idem kod neovlaštenog mehaničara koji već 30 godina popravlja Renaulte, obiteljski posao. Ima sav alat i kompjuter, a ako si bio na praksi u Renaultovom servisu onda znaš da nemože svaki mehaničar odšarafiti sponu jer ide specijalni ključ kao i za još neke stvari, a većina šerafa su toraxi. Ako nisi znao postoje i zamjenski dijelovi. Renault ne proizvodi ništa već to rade njegovi kooperanti, a to znači da je isti dio bez blagoslova Renaulta i njegove ambalaže od istog tog kooperanta puno puno jeftiniji. A di su oni koji rade čak i bolje, a jeftinije je. Ja sam za Lagunu uzeo diskove od Bremba i sa rabatom od 30% me je koštao 500 kn. Diskovi u ambalaži Renaulta su 1300 kn. Zamjenska vodena pumpa me je koštala 430 kn, disk pločice 178 kn, pakne 230 kn. Originalni grijač sam nabavio iz Austrije po 80 kn, a kod nas je 220 kn, a zamjenski 110 kn. Toliko o cijenama. Nemoj da te zavedu ovi ovlašteni serviseri jer će ti samo uzeti pare, a nečeš imati ništa bolju kvalitetu.
#230 |
Premium
|
ma znam za te cjene i to,,,,,, u nekim ovlastenim servisima se cak uzimaju djelovi iz auto krese i stavljaju u originalnu ambalazu i prodaju naravno puno skuplje nego sto je servis to platio,,,,,,, ali ovdje bas i nema puno neovlastenih mehanicara koji imaju sve sto treba za kvalitetno servisiranje novog auta tako da mi je najbolje ici u ovlasteni servis,,,,,,a i dok sam renaulta vozio na servisu sam placao samo djelove i sve bez PDVa ![]() a sad ovaj passat ide kod nekog lika sa radi u zubaku a kod kuce ima isto fino opremljen servis i sve sa mu treba za sredivanje VW vozila ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Moderator
|
Prijatelj ima Passata 1.9 TDI '98, a ja Lagunu 2.2 D '97. Naravno da su Njemci šparali čak i na klimi i daljinskom zaključavanju. Radili smo usporedbu dijelova za servis i u prosjeku sam bio jeftiniji 10% do 20%. Ali najbolje je otići kod nekoga tko radi u ovlaštenom servisu, a doma u fušu ili nekoga tko nije ovlašten, a specijalizirao se je za određenu marku. Jedan i drugi nabavljaju puno jeftinije dijelove.
#235 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Registracija auta (birokracija)
Postovani imam jedno pitanje, staroj krami treba novu prometnu izvaditi pri registraciji. Sto mi sve treba od papira? Imam tehnički pregled gotov, osiguranje, staru prometnu, knjizicu vlasnika vozila i kopiju osobne vlasnika. Jel mi treba jos sto? Naj se danas s birokratijom jer auto nije moj pa zaboravio pitati. Odj me jer nisam imao knjizicu vlasnika vozila. |
![]() |
![]() |
#236 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
#237 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Thx. Auto ostaje njegov ja mu samo obavljam registraciju jer radi po cijele bozje dane. Vec sam prije radio takve stvari al ovo je prvi put da mijenjam i prometnu, sad imam sve sto mup kaze. Valjda mi teta na salteru (registered trade mark) nece izmislit jos nesto. |
![]() |
![]() |
#238 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Nisam baš ziher da mu ti možeš napravit tehnički i produžit regu ako auto nije na tebe? ![]()
#239 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
#240 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Vidim da se malo pricalo o udobnosti gore pa evo nekih mojih iskustava kada smo vec toliko odmaknuli temi ![]() Škoda Octavia 2004. god - nakon više sati vožnje javljaju mi se bolovi u donjem dijelu leđa, fali naslonjac za desnu ruku, mjenjac nema vibracija pa je ugodno drzati ruku na njemu. Naslonjac ruke na prozoru sluzi svrsi ali nekako bi to moglo biti mekanije. Renault Clio, neznam godinu... Isto ugodna sjedala, naravno opet fali naslonjac za ruku lijevo i desno... Mjenjac ima neki svoj neobicni hod kod voznje i dodavanja gasa ak kuzite, to mi se nikako ne svida jer nemozete odmarati ruku na mjenjacu (mozete ali nikako nije dobro za getribu)... VW Polo 2005. god. - udobnost sjedala je cist dobra, karlovac - delnice starom cesto, bez ikakvih bolova i neugodnosti, također mi fali naslonjac za desnu ruku, mjenjac takoder nema vibracija i nekakvih pomicanja, lijevu ruku nemam gdje naslonit :/... VW Golf 5 Plus 2007. god - veliki auto za babu i dedu ili za obiteljskog covjeka, za nekog mlađeg tko zeli nesto atraktivnije auto je katastrofa, dobro ajde sada smo kod udobnosti ![]() VW Passat 2007. - Svi komentari su suvišni, zasluzuje biti auto godine definitivno... VW Tiguan 2008. - Isto kao i passat, cijena govori svoje :/... Inace imam problema sa kicmom pa ako mi neki auto odgovara, onda stvarno i drugima odgovara ![]() |
![]() |
![]() |
|
|