Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.05.2007., 17:28   #1
Dodos
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
(riješeno) ASRock 4CoreDual-VSTA - nema zvuka

Instalirao sam novu matičnu, reinstalirao Windows XP, te sada integrirani zvuk ne može proraditi (7.1 CH Windows® Vista™ Premium Level HD Audio ALC888 Audio Codec).

U BIOS-u je integrirani audio enable-an. Instalirao sam i najnovije drivere, no pomoći nema. U Device Manageru, pod System Devices ima žuti uskličnik pod PCI Device, no pošto je ovo integrirani zvuk ne znam zašto se to javlja.

Uglavnom svi driveri za VIA-in chipset i za zvuk su instalirani, postavke BIOS-a su u redu. Ako netko ima istu ploču bilo bi super da kaže da li mu zvuk radi, a ostale molim za neki dobar savjet.
Dodos je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2007., 17:37   #2
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
U zadnjih 2 mj sam instalirao Win na barem 20 ovih ploča i na svakoj je sve uredno radilo, i to sa onih drivera s matične.

Jel ti izbacio možda neki error prilikom instalacije? Si probao opet stavit Win i driver za zvuk?

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.05.2007., 18:14   #3
Dodos
Premium
Moj komp

Kada instaliram drivere za zvuk sa CD-a od ploče, sav taj Realtekov softver se nakon reboota ni ne pokrene, te ga nema u control panelu, ni pod All Programs. Ako probam instalirati audio drivere preko Add/Remove Hardware, na kraju instalacije mi se komp resetira.

Možda mi možeš reći kakve si postavke u biosu stavio; koliko vidim ja sam sve u vezi motherboard audia enable-ao. No, čudno mi je što mi se u Hardware Manageru pojavljuje žuti uskličnik kod PCI Device u rubrici System Devices.
Staro 18.05.2007., 19:48   #4
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Koje napajanje imaš?
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2007., 19:53   #5
Dodos
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova
Koje napajanje imaš?
Novo novcato, neko šta počinje sa Euro (slim, line, ne znam). Uglavnom ima 12cm vent. Samo ne znam zašto bi to utjecalo na integrirani zvuk.
Staro 19.05.2007., 08:21   #6
Dodos
Premium
Moj komp

Riješio sam problem.

Problem je bio u mističnoj PCI device sa žutim uskličnikom pod System Devices. Nakon što sam instalirao najnovije Realtek High Definition drivere, opet ništa od zvuka. No, onda sam otišao u Device Manager, kliknuo Update Driver na toj "mističnoj" PCI device.

Poslije update-a, ta PCI device je postala "Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio", a Windowsi su zatim prepoznali integrirani audio, te sada sve radi.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno