![]() |
(riješeno) ASRock 4CoreDual-VSTA - nema zvuka
Instalirao sam novu matičnu, reinstalirao Windows XP, te sada integrirani zvuk ne može proraditi (7.1 CH Windows® Vista™ Premium Level HD Audio ALC888 Audio Codec).
U BIOS-u je integrirani audio enable-an. Instalirao sam i najnovije drivere, no pomoći nema. U Device Manageru, pod System Devices ima žuti uskličnik pod PCI Device, no pošto je ovo integrirani zvuk ne znam zašto se to javlja. Uglavnom svi driveri za VIA-in chipset i za zvuk su instalirani, postavke BIOS-a su u redu. Ako netko ima istu ploču bilo bi super da kaže da li mu zvuk radi, a ostale molim za neki dobar savjet. |
U zadnjih 2 mj sam instalirao Win na barem 20 ovih ploča i na svakoj je sve uredno radilo, i to sa onih drivera s matične.
Jel ti izbacio možda neki error prilikom instalacije? Si probao opet stavit Win i driver za zvuk? |
Kada instaliram drivere za zvuk sa CD-a od ploče, sav taj Realtekov softver se nakon reboota ni ne pokrene, te ga nema u control panelu, ni pod All Programs. Ako probam instalirati audio drivere preko Add/Remove Hardware, na kraju instalacije mi se komp resetira.
Možda mi možeš reći kakve si postavke u biosu stavio; koliko vidim ja sam sve u vezi motherboard audia enable-ao. No, čudno mi je što mi se u Hardware Manageru pojavljuje žuti uskličnik kod PCI Device u rubrici System Devices. |
Koje napajanje imaš?
|
Citiraj:
|
Riješio sam problem. :goood:
Problem je bio u mističnoj PCI device sa žutim uskličnikom pod System Devices. Nakon što sam instalirao najnovije Realtek High Definition drivere, opet ništa od zvuka. No, onda sam otišao u Device Manager, kliknuo Update Driver na toj "mističnoj" PCI device. Poslije update-a, ta PCI device je postala "Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio", a Windowsi su zatim prepoznali integrirani audio, te sada sve radi. :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:08. |