Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.05.2007., 23:27   #1081
noobcic
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
ma Hamm...to ti njima ne znaci nista.Ja sad kad sam vec platio flat za ovaj mjesec, tu cu i ostat, a ako se nista ne popravi u vezi tih kerifek brzina, idem ili na volju ili natrag na 5 gb T-com paket.Kako da podrzimo konkurenciju, ako nam nisu u stanju ponuditi ono sto reklamiraju i nuđaju?! E moj balkanu...laku noc, gasim komp.
noobcic je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2007., 23:35   #1082
nikola8
RiDe Or DiE-O.G.
Moj komp

nikola8's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
hamm true true koma je download meni je takva bandwith vec 2mjeseca nakon 22h a ping 500 i vise na nasim serverima ocu counter igran nemogu,ovo je stvarno zalosno i za plakat gdje mi zivimo ajmee,samo nas kradu.i ja gasim komp nocas jer nema smisla ovo.
nikola8 je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2007., 01:05   #1083
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
gasite slobodno, meni ce ici brze download :P , sala mala ... ja cu progutati to sto mi 2-3 puta dnevno veza pukne, negdje prije 22 i poslije 7h, ali to se samo ponovno spoji pa ... meni poslije 22h se skoro nist ne izgubi brzina, jedino nekad tu i tamo recimo od 22 do 24 bude malkoc sporije ali ondak se stabilizira. Dokle god meni oni budu ispostavljalji 50kn jeftiniji racun nego t-com ja sam kod njih, jer za 50kn ja svasta sebi mogu nabaviti mjesecno, a hocu li 5-6gb mjesecno zbog tih pucanja veza i slicno, manje ili vise skinuti, totalno mi svejedno, ionako oko 100gb mjesecno skinem i to mi je i previse ... dakle, ja sam na optimi barem do kraja ljeta ... ili dok mi se ne ponudi neki wimax ili alternativna optika ...
Staro 08.05.2007., 05:47   #1084
hooch
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
ja skidam dok ide... skinuo sam oko 25 GB ovaj mjesec, i vec mi se i to vise isplati nego da sam bio na tcomu

hooch je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2007., 09:28   #1085
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

evo optima i dalje tupi po svojem ništa od njih...muljaju i izvlače se

mislim da ću danas poslije par pivica sa superunkownom napisati jedan fini dopis na dnevne novine
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2007., 00:07   #1086
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

primjetio sam da na korisnickim stranicama nema vise mogucnosti se prebaciti na flatmin paket, a i zombix je nest rekao da ce biti reorganizacije paketa ... je li to moguce da ce izbaciti flatmin paket ... meni kao korisniku flatmax paketa to odgovara jer ce se osloboditi dosta prometa preko noci ondak, ili ce mozda svi koji imaju flatmin dobiti flatmax po istoj cijeni pa da ne bude opterecenje preko noci nego i preko dana, da ne dolazi do zagusenja? misljenja, ideje?
Staro 09.05.2007., 00:16   #1087
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor h3lld Pregled postova
primjetio sam da na korisnickim stranicama nema vise mogucnosti se prebaciti na flatmin paket, a i zombix je nest rekao da ce biti reorganizacije paketa ... je li to moguce da ce izbaciti flatmin paket ... meni kao korisniku flatmax paketa to odgovara jer ce se osloboditi dosta prometa preko noci ondak, ili ce mozda svi koji imaju flatmin dobiti flatmax po istoj cijeni pa da ne bude opterecenje preko noci nego i preko dana, da ne dolazi do zagusenja? misljenja, ideje?
Ako se to dogodi (a kakve sam sreće hoće) mogu kupiti svoje prnje

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2007., 00:20   #1088
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

evo sa njegovog bloga:

# h3lld Says:
May 8th, 2007 at 23:03 pm

ono sto pricas da ce se promijeniti, hoce li to ici u korist korisnika flatmax adsl traffic korisnika ili?
# Zombix Says:
May 8th, 2007 at 23:17 pm

U petak će biti na stranicama i… da definitivno će ići u korist FlatMAX-a.
Staro 09.05.2007., 06:36   #1089
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

ako mi od***u flat mini...jaaooo..e bas me zanima na sto ce me prebacti...mislim da cu im fino moci vristati na telefon...mm..zanimljvio
Staro 09.05.2007., 12:31   #1090
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Hahahahahahahahaaaaaa!!!!!! Koji si ti car Hamm @ sig jaooooo
Aj kuži kako je prema MENI okrutan Bog; mogu imat Amis, i nakon mjesec dana isfalsificiram sve papire i sve, onda kad treba poslat, starcima se sprdi da "Idemo mi ipak prebaciti telefonski priključak na tatu", a kad Amis i dobijem, onda ću torrente moći imati otvorene i preko dana, što znači da će mi se komp češće zblokirati (jer iz nekog razloga, moj komp se freeza kad je ikoja p2p mreža duže otvorena - a ako tu postam taj problem, onda ću opet ispast glupa i njub i trebat ću davat novce za Bejb, a koje nemam), i neki dan film na torrentu "došo" u jednoj noći, a sada se jedan crtić već dva dana ubija po noći, i na 30% je tek. Tako da, uvijek postoje ljudi kojima je lošije
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2007., 12:54   #1091
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
pa za vas koji nemate para za FlatMAX uvijek postoje drugi operateri

kao npr. Voljatel

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2007., 13:19   #1092
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

nema toga kod mene, ja sam samo t-com/iskon/optima, a i navikao sam se na 1mbit, tako da ispod toga ne zelim imati brzinu...
Staro 09.05.2007., 13:32   #1093
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Autor Xan Pregled postova
pa za vas koji nemate para za FlatMAX uvijek postoje drugi operateri

kao npr. Voljatel

ma nije problem da se nema para..da se to iskeširati ali NEDAM...necu biti nećija zlatna koka koja će im kenjati pare za suck ass uslugu i totalno spor net nasprem onog što daju isti provajderi u EU...tako da ne želim niti ću biti potrkadan više nego što "moram"

@ladybug...tnx na pohvali vidim da ni tebi nije lako u životu
Staro 09.05.2007., 15:26   #1094
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Heh to je tako dok se novi ISP-evi ne postave svoju mrezu, samo Optima i Metronet imaju na jednom dijelu svoju kompletnu uslugu...
A to je tek pocetak pa evo ja koristim T-Comov ADSL od 10mj. prosle godine, uzeo sam na pocetku 1mbit brzinu a proslo je koliko 7-8mj. sad imam 3mbit ali imam isto sranja sa torentom skida mi odjednom ultrasporo zapravo sa tom brzinom vec mi se 2 tjedna povlaci Silent Hunter 4 a Stalker tjedan dana, ni u jednom trenutku nisam vidio da je ukupni download presao 50kB/s, takoder kad se probudim ujutro bacim oko i sve stoji na nuli uopce ne skida pa svako malo restartati router.... nisu mi ni oni bas u zadnje vrijeme....
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2007., 15:33   #1095
hooch
Premium
Moj komp

nece nam valjda ukinuti flat min paket?

javite napredak...

Staro 09.05.2007., 16:38   #1096
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Citiraj:
nema toga kod mene, ja sam samo t-com/iskon/optima, a i navikao sam se na 1mbit, tako da ispod toga ne zelim imati brzinu...
hmmm... to je u redu ako imaš nekih sentimentalnih razloga ak oces ostat pri nekom od tih, ali ak pogledas malo sta ti se više isplati... iznenadio bi se...

kolko sam skuzio taj FlatMIN je dosta spor u razdoblju dok korisnik zapravo ima flat, većinom je na nekih efektivno 512kbps brzine... a to je samo po noći... znači po danu imaš obični net koji ti se naplačuje

šta nebi onda bilo logičnije uzet za 30kn više da cijelo vrijeme imaš 512kbps i skidaš po cijele dane... ako ti je već do skidanja...

a ako ti je da imaš brzinu... koju ionako nemaš na optimi... kod voljatela imaš barem više različitih paketa (2, 5, 10 i 20gb), a flat dodje isto ko kod optime s razlikom da ti ne pada brzina po noći...

mislim da optima neće još dugo ovako moći, sa samo dva prilično jadna paketa od kojih jedan (FlatMIN) po noći guši ovaj drugi (FlatMAX) i nijedan od ta dva paketa ne isporučuje korisniku ono što taj isti plaća... neznam, vidjet ćemo šta će donijeti petak

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Staro 09.05.2007., 18:48   #1097
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

ok mislim da će ovo biti petak 13-ti
Staro 09.05.2007., 19:06   #1098
hooch
Premium
Moj komp

ima tko kakvih novosti oko flatMIN?

Staro 09.05.2007., 19:40   #1099
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Citiraj:
Autor Xan Pregled postova
hmmm... to je u redu ako imaš nekih sentimentalnih razloga ak oces ostat pri nekom od tih, ali ak pogledas malo sta ti se više isplati... iznenadio bi se...

kolko sam skuzio taj FlatMIN je dosta spor u razdoblju dok korisnik zapravo ima flat, većinom je na nekih efektivno 512kbps brzine... a to je samo po noći... znači po danu imaš obični net koji ti se naplačuje

šta nebi onda bilo logičnije uzet za 30kn više da cijelo vrijeme imaš 512kbps i skidaš po cijele dane... ako ti je već do skidanja...

a ako ti je da imaš brzinu... koju ionako nemaš na optimi... kod voljatela imaš barem više različitih paketa (2, 5, 10 i 20gb), a flat dodje isto ko kod optime s razlikom da ti ne pada brzina po noći...

mislim da optima neće još dugo ovako moći, sa samo dva prilično jadna paketa od kojih jedan (FlatMIN) po noći guši ovaj drugi (FlatMAX) i nijedan od ta dva paketa ne isporučuje korisniku ono što taj isti plaća... neznam, vidjet ćemo šta će donijeti petak
kao prvo ja sam na flatmax kod optime ... nisam na flatmin ... kao drugo, jedino su mi dostupni ISP provideri preko t-comovih parica, jer nisam u gradu ... mjesto pokraj Osijeka ... sto znaci da ni voljatelj ni xy provider nije kod mene ... ja se veselim petku jer je receno da ce korisnici flatmaxa profitirati...
Staro 09.05.2007., 20:02   #1100
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
ja se veselim petku jer je receno da ce korisnici flatmaxa profitirati...

baš si human
Staro 09.05.2007., 20:14   #1101
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

iskreno, hamm i meni je vec dosta sranja i zelim da za pare koje placam da imam kako treba ... a posto u ovoj drzavi vise nitkoga ne boli briga za druge ako ce on time profitirati ili sta ja znam ... a uglavnom, znas i sam kako je to. Ako oni mogu isporuciti samo flatmax, super ... sve 5, ako mogu i min i max, ok, jos bolje .....
Staro 09.05.2007., 21:15   #1102
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Citiraj:
kao prvo ja sam na flatmax kod optime ... nisam na flatmin ... kao drugo, jedino su mi dostupni ISP provideri preko t-comovih parica, jer nisam u gradu ... mjesto pokraj Osijeka ... sto znaci da ni voljatelj ni xy provider nije kod mene ... ja se veselim petku jer je receno da ce korisnici flatmaxa profitirati...
kao prvo pola toga što sam rekao svejedno stoji... kao drugo, voljatel i ide preko t-comove parice, zato ti i govorim ovo sve jer je isto sranje i kod mene i oću ti pomoć ako mogu nekako...

meni bi bilo najdraže kad bi optima ukinula taj flatMIN i kad bi dobio uslugu koju plaćaš, ali ako se to ne desi, samo ti sugeriram da imaš alternativu...

u iščekivanju petka,
Girith

Staro 09.05.2007., 21:28   #1103
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

ma nema beda, nemam voljatelj ... nije dostupno, samo ZG i okolica ... raspitivao sam se vec o tome, sad cekam ili metronet ili optima optiku ... znate onu .. tko ceka ... taj se naceka
Staro 10.05.2007., 08:32   #1104
AuX
Premium

AuX's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
t-com je skuplji ali po mojem misljenju ta cijena je visa jer nema ovakvih problema kao kod vas. imam 1mb flat i ok mi je. 1. mjesec kada sam dobio flat sam skinuo 111gb svega i svacega s neta tako da je po meni t-com dosta isplativ. ja bi isto presao na nesto jeftinije pogotovo kada sam vidio cijene u jednom broju vidi-a. ali kada sam pogledao na netu niko nema dostupnost u rijeci. tako da mi preostaje samo t-com. a i da ima optima u rijeci dostupnost nebi uzeo optimu zbog problema koje navodite. dok se oni ne srede po meni t-com jedina opcija
AuX je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2007., 10:21   #1105
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

@aux ako si ti kroz cjeli mjesec skinuo 111gb a ja sam izračunao da sa voljateljom kroz cjeli mjesec sa speedom 512/160 da skinuti cca 120gb i to za 179kn...znači da je tcom neisplativ

nadalje, što se tiće ukidanja paketa FlatMini:

Poštovani,

Trenutno nema nikakvih informacija za ukidanjem bilo koje usluge koje Optima Telekom pruža.
Ukoliko dođe do bilo kakvih promjena, Optima Telekom će to službeno objaviti preko internet stranica na www.optima.hr.
Za sve upite na raspolaganju Vam stoji naša služba za korisnike na 0800-0088 od 0-24.

Lijep pozdrav,

Sabina

moje pitanje je bilo:

Poštovani,

šire se okolo glasine da će te ukinuti flat mini paket? Ako je tako molim
Vas da me obavijestite na vrijeme kako bi mogao promijeniti providera za
internet.

S poštovanjem

tako da budemo vidjeli što će se događati
Staro 10.05.2007., 11:34   #1106
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
a može biti da buju jako "osakatili" brzine torenta i sličnih stvari nakon 22:00 na flat mini paketu

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2007., 12:02   #1107
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

a može biti da će im ljudi otići nije mi jasna njihova poslovna politika. to sam im već u par navrata napisao.
Staro 10.05.2007., 12:16   #1108
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor AuX Pregled postova
t-com je skuplji ali po mojem misljenju ta cijena je visa jer nema ovakvih problema kao kod vas. imam 1mb flat i ok mi je. 1. mjesec kada sam dobio flat sam skinuo 111gb svega i svacega s neta tako da je po meni t-com dosta isplativ. ja bi isto presao na nesto jeftinije pogotovo kada sam vidio cijene u jednom broju vidi-a. ali kada sam pogledao na netu niko nema dostupnost u rijeci. tako da mi preostaje samo t-com. a i da ima optima u rijeci dostupnost nebi uzeo optimu zbog problema koje navodite. dok se oni ne srede po meni t-com jedina opcija
problemi koji se navode i jesu i nisu do opetime sto se tice ovih koji imaju probleme to sve ide preko T-crime infrastrukture tako da stvarno nekontam sa se svi toliko zale "optima ono optima ovo" ono stvarno je tesko zamislit da ih nas dragi monopolist malo zaje*** ??

sto se tice OptiDSL usluge tu nema nikakvih problema sve ide preko njihove infrastrukture i sve 5 samo sto to nije bas dostupno svude,,,,,,, sad da ti je to dostupno u RI onda bu bez brige mogao preci na Optimu jer bi tu sve bilo oke

Optime Traffic funkcionira s bandwithom koji im je T-crime dopustio da zakupe siguran sam da su oni financijki sposobni za vise ali im T-banda neda, razlog vrlo jednostavan sve je bilo sjajno bajno dok je bilo malo usera u pocetku a sad kad je puno sve je sporo i problem za problemom tjera usere da se vrate na T-monopol,,,,,,
speedy-3 je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2007., 13:30   #1109
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor IceFisherman Pregled postova
a može biti da buju jako "osakatili" brzine torenta i sličnih stvari nakon 22:00 na flat mini paketu
IMHO flat min ce prevoriti u neki paket od npr. 30gb, al to je samo moje misljenje
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.
-It`s what Jesus would do.
B3mt1 je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2007., 15:00   #1110
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor B3mt1 Pregled postova
IMHO flat min ce prevoriti u neki paket od npr. 30gb, al to je samo moje misljenje
meni bi i to odgovaralo .. tak i tak mesečno skinem kakvih 18-20 gb .. jer ne skidam sve kaj vidim nego samo ono kaj mi treba ili kaj baš oču pogledati .. glavno da mi ping popraviju

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme