![]() |
Optima ADSL Traffic
http://www.optima.hr/adsltraffic.aspx
Prilično zanimljiva ponuda. Od sad optima nudi one iste cijene prometa za sve t-com adsl korisnike, znači flatmin za 70kn (5gb-a, a od 22-7 flat) + brzina t-comu. Dok je pravi flat 150kn. |
zanimljivo...najviše me interesira ovaj flatmin....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Inace mislim da cu pricekati jos par dana da ekipa istestira ping na optimi ako je ok preci cu na flat mini to je sve sto mi treba. |
Tja, ja sam misli da je ovo svaki dan da se može skinut 5Gb od 07-22, a kad tamo to je promet za mjesec dana, jedino što se od 22-07 ima flat, a ja MRZIM ostavljat komp preko noći da radi.
EDIT: Kako nema vezanja ugovorom na određeno vremensko razdoblje, poslao sam zahtjev, pa da vidimo idući mjesec kako funkcioniraju... |
Pa da zanimljivo, želio bih također čuti iskustva korisnika prvo tj. ping. Flat od 22-7 zvuči vrlo primamljivo. Znači da se promet od 22-7 ne naplaćuje (da ne bi bilo kakve cake jelte :D)?
Hm ugovor sa t-comom mi je istekao prije 2 mjeseca, da li ja onda moram odjaviti adsl pri t-comu? Jel vraćam modem? Ha ne znam što napraviti, želio bi da t-com da neki odgovor, tj smanji cijene ili što već. |
Ok neke su stvari jasnije nakon čitanja faq: http://www.optima.hr/EasyWeb.aspx?pcpid=14
Još samo da čujem iskustva korisnika |
Danas popunio obrazac u njihovom centru u Osijeku ujutro, a prije cca pola sata su me nazvali i rekli da sutra dobijem username i pass, pa vam javim kako šljaka sve :)
|
Zanima me dali je usluga dostupna svudje, pod time mislim bilo gdje, gdje je dostpuan i t adsl...??
Ak je ...optima evo me... |
Ono, DA, dostupno svima kojima je dostupan i t-com adsl. Samo se popuni online obrazac na linku koji je dao Ojpi i čekaš papire.
|
Brža opcija je otići u Optima centar i tamo popuniti papire, ali ako to nije moguće, bolje skiniti obrazac, isprintat, ispuniti i poslat
|
nije loša ponuda :) ja bi flat min :(
ali ja sam zapela na j**** amisu još pola godine :mad: : suicide |
Hehe, Optima ne traži ugovor na 12 mjeseci. Ako ti ne paše, prebaciš na osnovni paket i vratiš se starom ili odeš drugom operateru. Bar mi je tako rečeno u SZK.
|
Ovo je vrlo interesantno, ono sta mi se najvise svidja jest da nemas nikakve ugovorne obaveze prema optimi. Npr. od 1.2. mozes koristiti optimin flatMAX i ako ti se ne svidja 1.3. se uvijek mozes vratiti na t-com promet.
Sad samo cekamo da zvijerko posta review... :) |
Ajde ko prvi dobije javite kakav je ping pa cu i ja kod njih ionako mi je ugovor istekao.
|
Citiraj:
Pa trenutno u RH nema bolje ponude od Amisove (osim ajd Vodatela), a ti se bunjekariš? Uf da je meni amiš ovdje... : hello2 : |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
ja sam na 'običnom' :( |
Citiraj:
|
Bonovim citatom sam ti odg (a ujedno i ostalima koji imaju potpisan ugovor) da to nije bitno ukoliko zele koristiti optimin promet...
Mozda je i bilo suvisno, ali u svakom slucaju manji offtopic nego ovaj tvoj zadnji post! |
Prvo spajanje
Eto, prvi puta se spojio, sve lijepo. Ali, nažalost, trenutno ne radi baš najbolje (većinu stranica ne želi otvoriti unatoč tome što ping i traceroute normalno prođu, možda netko ima neki savjet?). Nazvao službu za korisnike i rekli su da će vidjeti da to riješe u ponedjeljak jer ipak je subota poslijepodne. A s obzirom da na to, potrudit će se da ne naplate ništa za ovaj mjesec (jer sumnjam da ću se nasurfat ako tek u ponedjeljak poprave :D ). Uglavnom, s obzirom da sam prvi, jasno je da problema ima, sad koliko će brzo to riješiti, sve vam javim ;)
|
Citiraj:
Recimo stop glupim smajlićma : hello2 : (i ovom užasno iritirajućem, ekran bih razbio kad me gleda tako i maše....užasno.) |
evo ovako... za sve zainteresirane:
taman sam proveo 20ak minuta pričajući prvo s Optima Telekom službom za korisnike pa onda s T-Com SZK. http://static.itrack.it/clients/deut...c2237/logo.gifT-Com kaže da će ubrzo doć do nekakve promjene, nemaju informacija kada ni kakve, ali da će se vjerojatno povećavat korisnički paketi. http://www.optima.hr/design/images/g...zIdentitet.jpgOptima sam s druge strane ispitao sve što mi je palo na pamet, sve moguće zavrzlame i sitna slova... a odgovori su -u ADSL Traffic usluzi potpisujete ugovor i dobijete username i password. ugovor nema vremensko ograničenje, niti ste obvezani da koristite taj username/password ako ne želite -ako ne koristite username/password mjesec dana, za taj mjesec nećete ni dobiti račun (nema obvezne potrošnje, pretplate itd) -naglaseno je nekoliko puta da ne dobijate nikakav novi router ni infrastrukturnu opremu od Optime i da bi ova oprema od T-Coma koju imam, trebala raditi jedini problem u vezi Optime trenutačno je: prvo ja njima pošaljem online zahtjev, pa onda oni meni pošalju ugovor, pročitam, potpišem, pa onda ja njima pošaljem ugovor, pa onda oni meni pošalju username/password. čitava procedura traje i do dva tjedna, a drastično bi se skratila kada bi u Splitu (ili nekom drugom gradu) postojao Optima centar gdje možeš doć i potpisat ugovor. konkretno, na svojoj stranici navode adresu u Splitu, ali tu se radi o lokalnim uredima, ne nekavom "šalteru" za odnose s javnošću. osobno, pričekat ću najdalje do 14.02 da vidim oće li mi moja draga švapska internet provajderica poklonit nešto lijepo... u protivnom, nalazim utjehu u zagrljaju ljubavnice Optime : cheers2 |
Citiraj:
|
Može mal pojašnjenja kako to naštimat?
|
DNS ti inače služi za pronalaženje stranica kada ti upišeš naziv. Ako ideš van preko krivog DNSa onda su simptomi slični tvojima s tim da to ne mora biti tvoj slučaj.
To se podešava u tako da ideš na Properties od konekcije > Networking > Internet Protocol > I tu upišeš drugi DNS |
U command promptu upiši "ipconfig /all" i provjeri koji DNS server koristiš.
|
Znam za šta koristi DNS, ali nisam znao gdje to treba namjestiti. I da, a kako znam koji je optimin? :D
|
nazovi ih pa ih pitaj, ili ak su ti napisali negde
|
85.114.32.7 i 85.114.32.8
Ako ti piše bilo što drugo, onda je to problem. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:11. |