|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
spajanje zyxel 660 HW rutera?!?
imam problem oko spajanja rutera na telefonsku liniju... jucer sam isao curi instalirat adsl. prvo instaliram wireless... radi super! onda idem spojit kabel iz splitera u ruter kad ono... wtf... ulaz za tel liniju na zyxel-u je kao i za mrezu onaj 8 pinski... a u kutiji je dobila onaj obicni telefonski kabel. to mi je sad jako cudno jer doma imam siemensov se555 i on ima normalnu telefonsku uticnicu RJ11 ili kako se vec zove... unaprijed zahvaljujem na odgovoru |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
imaš i na tom zyxelu normalnu, imaš skroz na jednoj starni routera ti je ulaz za telefonsku liniju, a pored imaš još ulaza za IPTV |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
evo da pokazem, ovdje gdje sam oznacio crvenom je adsl ulaz, ali nije telefonski, nego kao i mrezni?!? IPTV i mreza su ova 4 ulaza desno... ne kuzim. jel ima netko ovdje tko zna o cemu pricam? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Srky. 09.05.2007. u 09:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
EDIT:slika ti prelazi 50kB pa je trebaš staviti u thumb ili kao direktni link Zadnje izmijenjeno od: Srky. 09.05.2007. u 09:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kao što je rečeno poviše slobodno uštekaj RJ11 u sredinu tog konektora ili ako te smeta zakrimpaj RJ45 s tim da spajaš srednja dva kontakta (pinovi 4 i 5). Inaće ova zbrka sa konektorima je posljedica toga što je T-Com primjenjuje Annex B ADSL standard i na običnim tel. linijama, a u originalu Annex B se primjenjuje na ISDN tel. liniji koja std. koristi RJ45 konektor. Zbog ovog adsl modemi/routeri sa Annex B specifikacijom dolaze sa RJ45 konektoru na ulazu linije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
vidi stvarno... ajd hvala ljudi na pomoci pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |