![]() |
spajanje zyxel 660 HW rutera?!?
imam problem oko spajanja rutera na telefonsku liniju... jucer sam isao curi instalirat adsl. prvo instaliram wireless... radi super! onda idem spojit kabel iz splitera u ruter kad ono... wtf... ulaz za tel liniju na zyxel-u je kao i za mrezu onaj 8 pinski... a u kutiji je dobila onaj obicni telefonski kabel. to mi je sad jako cudno jer doma imam siemensov se555 i on ima normalnu telefonsku uticnicu RJ11 ili kako se vec zove...
unaprijed zahvaljujem na odgovoru |
imaš i na tom zyxelu normalnu, imaš skroz na jednoj starni routera ti je ulaz za telefonsku liniju, a pored imaš još ulaza za IPTV
|
Citiraj:
evo da pokazem, ovdje gdje sam oznacio crvenom je adsl ulaz, ali nije telefonski, nego kao i mrezni?!? IPTV i mreza su ova 4 ulaza desno... ne kuzim. jel ima netko ovdje tko zna o cemu pricam? http://www.imagesforme.com/thumbs/6555zyxel660hwzz7.jpg |
Citiraj:
EDIT:slika ti prelazi 50kB pa je trebaš staviti u thumb ili kao direktni link |
Samo ti uštekaj RJ11 konektor u taj utikač. RJ11 utikač paše u RJ45 utičnicu.
|
Citiraj:
tocno to . .samo ga ti ustekaj u taj rj45 i radit ce sve kak spada . .;) |
Kao što je rečeno poviše slobodno uštekaj RJ11 u sredinu tog konektora ili ako te smeta zakrimpaj RJ45 s tim da spajaš srednja dva kontakta (pinovi 4 i 5). Inaće ova zbrka sa konektorima je posljedica toga što je T-Com primjenjuje Annex B ADSL standard i na običnim tel. linijama, a u originalu Annex B se primjenjuje na ISDN tel. liniji koja std. koristi RJ45 konektor. Zbog ovog adsl modemi/routeri sa Annex B specifikacijom dolaze sa RJ45 konektoru na ulazu linije.
|
vidi stvarno... ajd hvala ljudi na pomoci
pozdrav |
vozdra ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:05. |