|
![]() |
#31 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako hoćeš nečujno onda uzmi Antec NeoHE 430W ili Seasonic S12 430W no nit jedno nećeš naći u HG-u možeš otić tamo i tražit ih pare pa onda uzet nešto drugo na drugom mjestu vezano za CM imaš ovdje http://www.coolermaster.com/index.ph...20Power%20430W
![]() |
#32 | ||
EMP moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Vidio sam taj link i naježio se... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Imam 530W 2force.Nije modularno.Ništa ne "cvrcka",nemam nikakvih problema,ne čujem ga,čak mi je 2 mjeseca bio na stolu van kućišta radio.Jednom je odbio poslušnost i dao život za komp kada je nestajalo struje zbog radova i nakon reklamacije dobio novi.Clockan mi je komp stalno,nikakvih teškoća nemam.Bilo bi baš ok kad bi ekipa pisala svoje doživljaje s napajanjima a ne čitajući tuđe recenzije "proljevala mudrost" ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
@ivan OS čuj trenutno se kod mene u kvartu rade tri urbane vile + 5 ih je u planu, elektra je došla postvit još jednu trafo stanicu (i to baš meni u dvorište pas m....) i buraz kad bi meni crklo napajanje svaki puta kad je nestalo struje ove godine imo bi ja nekoliko desetaka reklamacija a ne nula ![]() a napajanja koja su bila u stroju su: OCZ ModStream 450W (topower) Antec NeoHE 430W (seasonic) Corsair HX 520W (seasonic) Naravno ranije sam imao još i LC550W Black i Tagan 2Force 430W ali to je bilo prije 2g Što se tiće crkavanja Tagana da vraća ih se jako puno, iskreno puno ih se i proda ali opet ih jako puno dolazi natrag što mi nije nikako drago. Ne znam sad koje i čije recenzije ti smatraš ''proljevalima mudrosti''? Samo se nadam da ti pod tu kategoriju ne spadaju JonnyGuru, SPCR, xBit, HardwareSecrets jer oni su jedni od malobrojnih recenzenata koji su sposobni kvalitetno odraditi posao.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 24.04.2007. u 09:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Ja kontam koji su ovo članovi foruma JonnyGuru, SPCR, xBit, HardwareSecrets ![]() Ma na nikog određenog nisam mislio,nego ono tipa: kupi ovo nemoj ono a nema osnove.Ja smatram da ne mogu ništa reći o npr.Seasonic napajanju kad ga nikad nisam testirao,bio u blizini i sl. Tagana sam i kupio na osnovi savjeta s ovog foruma i da nismo taj dan neki kratki spoj napravili ne bi ni riknulo. ![]() Ja sam prezadovoljan.Komp mi je stalno u pogonu,svakodnevne torture prolazi ![]() btw. mogu reći nešto o Codegen 480X,preglasno sranje:Smartguardian mi je cijeli bio crven,ventovi buče,užas-vratio ga u trgovinu za 15 minuta. ![]() Zadnje izmijenjeno od: ivan OS. 24.04.2007. u 12:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
EMP moderator
|
Sorry, ali napajanje koje crkne kad nestane struje je smeće od napajanja... Koliko vidim, jedini Tagan koji valja je i-Xeye, ostalo je sve u *urcu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
BTW neki dan sam (po drugi put) napravio kratak spoj. Sto je najgore bio je spojen Fanmate pa se napajanje nije odmah zgasilo. Uglavnom kablovi su se bili dobrano zagrijali, dok sam ja shvatio sta sam napravio, napajanje se vec ugasilo. Pomislih, gotovo je, spalih ga. Upalim komp, nece. Odspojim sve, sacekam malo, spojim ponovno, sve radi. Delta rulez. LOL a ovamo Tagani rikavaju kad nestane struje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Svst... jedan rikne kad nestane struje, i sad ajmo odma razvikat okolo da Tagani rikavaju od nestanka struje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
Tagani se prodaju (unatoč visokoj cijeni) u velikim količinama, pa nije ni čudno da se često vraćaju na reklamaciju. Osim toga, morate uzeti u obzir da prosječni korisnik računala neće kupiti tagana, nego netko tko je zahtjevan, te isto tako su vjerojatno neke reklamacije rezultat izživljavanja na kompovima (pa tako i napajanju), ili su rezultat traženja dlake u jajetu (čitaj mane). Netko će vratiti napajanje jer u everestu pokazuje 11.69V na +12V iako je to možda krivo očitavanje, a komp sasvim normalno i stabilno radi... Osobno imam već godinu i pol dana U15 easycon 430W i nikad nikakvih problema... tiho, ne cvrči, bez problema gura moju konfu (za moju grafičku ati preporuča 450W sa 30A na +12V). Moguće je da sam ja naletio na dobar primjerak, i ne tvrdim da je ovo napajanje u rangu starijih tagana, ali stvarno se ne mogu požalit. Isto napajanje kod mog frenda gura 8800GTX, doduše ostatak konfe je malo slabiji (A64 3000+, giga rama, 3 hdd-a....), ali mislim da grafa to nadoknađuje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Mislim da trebate uzeti u obzir da se kratak spoj dogodio izvan kućišta, na gradskoj mreži. Mislim da je u Ivanovom Taganu je pregorio osigurač. Ja sam u svom kompu napravio par puta kratkih spojeva i Enermax se ugasio bez ikakvih štetnih posljedica, dok kad bi se dogodio kratak spoj na produžnom gdje je napajanje spojeno, mislim da bi i u mom napajanju pregorio osigurač. Nestanak struje i kratak spoj u kući su totalno različite stvari...Probajte napraviti kratak spoj u sobi gdje je sve na istom osiguraču, uključujući i komp. Pa bi onda vidjeli da li bi vam napajanje crklo tj. pregorio njegov osigurač, a ja mislim da bi ![]() Jer na kraju krajeva, kad nestane struje neće vam se instalacije zagrijati i iskriti zar ne? I provjerite u oba slučaja osigurače. Kod nestanka struje se ne izbaci sklopka ili se rastale žice u osiguračima... Između ostalog mislim da njegov Tagan nije riknuo, već bi zamjena tog osigurača u napajanju riješila sve probleme i napajanje bi nastavilo veselo raditi... Toliko od mene ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Isuse...svaki put popizdim kad ljudi počnu generalizirati ![]() Pa nemožete laprdat o nekom napajanju na osnovi imena (Antec, Tagan ili neko deseto), bitno je ono kaj je unutra. I Tagan i Antec i ostali su imali serija bogu-za-plakat, bilo je i izvrsnih napajanja. Meni je malo glupo generalizirati i sad npr. reći da je "Antec smeće" jer je na jednom modelu imao xxx revizija i neke ploče se nisu htjele ni pokrenuti sa tom-i-tom revizijom... Nema druge nego potrošiti nekaj sati (prije dana) na netu i provjeriti kaj je unutra, nazvati frenda u servis i pitati koliko se čega vraća+zapaliti svijeću na Kamenitim kad kupuješ novo napajanje ![]() bdw-budući da je mom Taganu prije mjesec dana istekla trogodišnja garancija namjeravam ga uskoro otvoriti i poslikati da vidimo kako izgleda napajanje koje je doslovce zloRabljeno tri godine, koje stoji u dnevnoj sobi gdje se puši i gdje je starinska otvorena plinska peć. Normalno da ga nisam nikad otvorio i očistio ![]()
![]() |
#44 | |
N6 Brušeno- N12 Turpijano
Datum registracije: Oct 2006
|
e da
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
Ne znam na koga misliš, ali ono što sam napisao je moje iskustvo sa tim napajanjem, konkretno easyconom 430W-U15. o drugim napajanjima nisam ni pisao, pa tako da sumnjam da se to može okarakterizirati generaliziranjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
|
|