![]() |
Tagan EasyCon 530W - review picajzle
|
Da, da vidjeh to :) ...pad napona na 11.59v na 12v railu na napajanju od 850kn nije baš lijepo :)
|
Citiraj:
pada na 11.43v |
sramota što pada na 11,43V
|
stvarno stamota...
na mojem chiefu 360W dualfan ne pada ispod 11.96 mjereno multimetrom |
Također i ovo: Efficiency was mediocre and there is no power factor correction on this power supply.
Barem pasivni PFC imaju znatno slabija i jeftinija napajanja...Taganče napajanja definitivno više nisu ono što su bila... |
Jesu li 530 i 580 ustvari ista napajanja osim malo razlike u snazi? Frend ima 580 i bas cu ga pitat da li mu pada napon.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Njemu će naponi vjerojatno biti oko 11.90 ako ne i više. Teško da neka konfa može povuči oko 250-300W |
A kakva su ova nova taganova napajanja?Dual engine i xl serija?
|
@Bruno_Rv
pa ista su serija ali nisu identična napajanja @DomyOS jel ti vidiš razliku između U01 serije i U15? @Ouake2 Nije niti DualEngine nešto bolji (mislim bolji je ali ipak su npr OCZ, Corsair ili Seasonic puno bolji izbor) http://www.hexus.net/content/item.php?item=6507&page=1 |
Pojma nemam koja je razlika, samo kažem...
|
vidim
to je ko da uspoređuješ BMW serije 5 iz osamdesetih sa najzadnjom serijom 5 Iako se isto zovu nisu isti proizvod. Na tim starim serijama Tagan je izgradio svoj image koji će očito nestat ako ovako nastavi. |
I onda po ovome ispadne da je to napajanje odlično jer je pad napona u granicama od 5% http://forum.pcekspert.com/search.php?do=process
|
Tagan smrdi i gotovo. EOD.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nisu :p
|
Citiraj:
|
A kakva je 2Force serija? Nestao mi i-Xeye i sad ne znam što ću u zamjenu za ovaj 380 W model... :(
|
Nešto bolja od EC-a, po pitanju voltaža na 12v railu, iako ti je moj savjet zaobiđi Tagana...odi na Seasonica ili Silverstonea...
|
Kad bi ih bilo u HGspotu... :fuming:
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=83 Što valja od svih tih napajanja, ali da cijena ne prelazi 700 kn? |
|
Sorry al ne kužim zašto ciljaš na Tagana?
Ona EasyCon XL serija je dobra, samo malo preskupa... |
ja bas na stolu imam jednog EC 580W koji ceka da ga se odnese na reklamaciju, niti godinu dana staro napajanje koje je kostalo preko 1000kn snage kao moj seasonic koje je prdnulo i skurilo plocu i sad ni ono vise ne daje dovoljnu snagu za rad doticnog racunala pod bilo kakvim opterecenjem. Sta je tu otislo pojma nemam s obzirom da jos radi nekak klimavo, ali definitivno nisam ocekivao nesto takvo od tog napajanja. pa to ni no name 400w ne rade, NIKAD TAGAN
|
Citiraj:
Citiraj:
|
2Force nije niš bolji od prvih Easycon-a
imao sam 430W 2Force i naponi su dosta oscilirali i to na mojoj relativno nezahtjevnoj konfi XL serija je preskupa a i voli cvrčat što nekma idena živce Mislim nije tagan sad loš da bi ga se trebao izbjegavat samo je relativno preskup No kada odeš u oglasnik i veliš da prodaješ Tagan ziher ćeš ga prodat po višoj cijeni nego što je realna Ako baš mora bit HG onda uzmi CM 430W nije nečujno ali je za većinu korisnika dosta tiho napajanje P.S. zakaj baš mora bit HG? |
Meni treba nečujno jer i ovog Tagana čujem kako mu se vrte ventovi, a zna i cvrkutati... :D Znaš li možda kojom brzinom se vrti vent na tom CM-u? Ustvari, bezveze te gnjavim, pogledat ću neki review. :)
Mora biti HG jer sam kod njih kupio ovog Tagana, a novo napajanje uzimam kad on ode na reklamaciju i mogu birati što želim. EDIT: OMG, 900 rpm do 40% opterećenja, a na 80% 2200 rpm??? Preeeviše... Nema ni 8-pinski +12 V konektor... |
A da jednostavno zatražiš povrat novca i u Linksu kupiš Seasonic S12 430W? Meni su u HG-u vratili novce kad sam nosio MBO na reklamaciju, tako da mislim da ne bi trebao imati nikakvih problema.
|
@domi_os.. daj mi reci kak si ih nagovorio da ti zamjene napajanje? sta nemaju na lageru vise kao tvog ili o cem je rijec?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:49. |