|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
(riješeno) IDE ATA problem
uglavnom, ide kabel izgleda ovak nekak 1________2___3 3 mi je spojen na matičnu 2 je spojen u 160 giga hard disk 1 je spojen u dvd-combo uređaj sad imam dva problema... prvi problem mi je to da mi disk radi na udma2, a mogel bi na udma5 a drugi problem je da combo uređaj radi u PIO modu i izluđuje me zato jer je max brzina čitanja dvd-a 1x ![]() kak da to popravim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Okreni kabl jer si ga naopačke uštekao ![]() 1 ide u matičnu ! Ajd probaj pa javi... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a ima onih duzih IDE kablova samo ih je problem pronaci. ionako su i najobicniji postali roba koju rijetko mozes i kupiti, jedino preostaje zicanje u servisima trgovina. ili ih ima za kupiti ali traze bezobrazne cifre za njih. ne znas sta je gore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
e sad me tu malo ***u jumperi...kak da ih stavim? imam ovak jumperi . . . . . . sad mi je jumper na ova dva srednja, kam da stavim? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Ovako, za hard gledano od molexa prema ljevo: Prvo ti je CS, Slave i treći je Master - e tu staviš jumper. Za Combo gledano od molexa preko IDE interface-a prvi je Master, Slave i treći je CS - znači staviš jumper na drugi tj. srednji. Hard __________ ..... -> molex Combo ..._________ -> molex |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
Nema problema ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |