![]() |
(riješeno) IDE ATA problem
uglavnom, ide kabel izgleda ovak nekak 1________2___3
3 mi je spojen na matičnu 2 je spojen u 160 giga hard disk 1 je spojen u dvd-combo uređaj sad imam dva problema... prvi problem mi je to da mi disk radi na udma2, a mogel bi na udma5 a drugi problem je da combo uređaj radi u PIO modu i izluđuje me zato jer je max brzina čitanja dvd-a 1x :stoopid: kak da to popravim... |
Okreni kabl jer si ga naopačke uštekao :lol2:
1 ide u matičnu ! Ajd probaj pa javi...:beer: |
ajoj...bum probal...al trebam onda zmisliti nekaj da priblizim ove vrazje uređaje...aj hvala...
|
a ima onih duzih IDE kablova samo ih je problem pronaci. ionako su i najobicniji postali roba koju rijetko mozes i kupiti, jedino preostaje zicanje u servisima trgovina. ili ih ima za kupiti ali traze bezobrazne cifre za njih. ne znas sta je gore :D
|
Citiraj:
Ako imaš ovo iz siga... Baracudu spusti skroz dolje a WD Caviar skroz gore te dvd-combo skroz dolje na mjesto 5.25 uređaja i nebi trebalo biti problema sa dužinom kablova. |
Citiraj:
e sad me tu malo ***u jumperi...kak da ih stavim? imam ovak jumperi . . . . . . sad mi je jumper na ova dva srednja, kam da stavim? |
Ovako, za hard gledano od molexa prema ljevo: Prvo ti je CS, Slave i treći je Master - e tu staviš jumper.
Za Combo gledano od molexa preko IDE interface-a prvi je Master, Slave i treći je CS - znači staviš jumper na drugi tj. srednji. Hard __________ ..... -> molex Combo ..._________ -> molex |
puno ti hvala stuc...kad dojdes u varaždin, častim te pivom :chears:
|
Nema problema :beer: Kroz naredni period je u planu da obiđem jednu Varaždinku :D pa se javim kad budem u gradu :chears:
|
d'beast, smanji sig, veći je od 5 redova normalne veličine.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:38. |