|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Kingmax i dual-channel
Nekim čudom sam se sjetio da mi matična P4S800 podržava dual-channel ![]() Mene zanima jel Kingmax može raditi u tom modu. Sada imam jedan keks od 512Mb i imam još tri slobodna utora. Jel on radi u dual-channel modu. Ako da, jel onda moram kupiti još jedan identični od 512Mb ili može i od 1Gb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
By the power of Grayskull
Datum registracije: Jun 2006
|
U biti ne moraju biti identični, ali vrlo je preporučljivo, znači fali ti još jedan od 512MB, puknes ga u odgovarajuči utor i vozi...Što se tiče Mhz-a, ako ti nisu isti, radit če ti na frekvi od sporijeg modula. Ali najbolje je da ti budu identični najmanje po kapacitetu i brzini ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
uvijek je bolje više memorije, znači bolje svakako 1gb, pa bio on 1*1gb ili 2*512mb - taj dual channel mod ćeš skužiti samo u sintetičkim testovima. Dakle, slobodno kupi jedan stick od 1gb i ubaci ga u komp, razlike ćeš itekako osjetiti.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
ak ne mislis uskoro prelazit na DDR2 onda se isplati lupiti jos DDR-a jer kako si i sam napisao cijene su pale ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() |
#9 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Dual channel na socketu 478 se osjeti Računalo je življe, brže učitava, brže otvara, sve je brže. Osjeti se razlika i ne samo po rezultatima iz sintetike. Govorim iz osobnog iskustva ![]() Nabavi još 512 MB za DC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Možda bi najbolje bilo da onda nabavim dva modula od 512Mb. Hoće li onda dva raditi u dual channelu, a jedan samostalno? Jedino što ću za kojih godinu-dvije lakše prodat jedan keks od gige, nego 2 od 512Mb. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
ne, nece tako raditi, ova 2 u DC, a ovaj treci u SC... rade se kombinacije, ili 2x512MB ili 4x512MB... najbolje bi bilo prodati ove i ubosti 2x1GB ![]() ali ako nemas love za takve investicije onda dokupi jos jedan modul od 512MB ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Tako je, ne mogu radit single i dual channel skupa. Kak bi to izgledalo?? 128 bitna sabirnica za DC i 64 za single.
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
PF... ako budeš imao srece kao ja neće ti dual radit uopće s kingmaxom... ak netko ima kakav prijedlog ima topick: problem s dual chanelom, uglavnom ne bih pisao da nisam vidjeo da imas Asus ploču kao ja i da se nisam poveo s nižim cijenama mem kao i ti što planiraš pa kupio još jednu plićicu od 512Mb kingmax i ne mogu dobit dual chanel k tome još me zeza i signal za monitor (nakon reseta nekad nema signala za monitor, odnosno slike)! na tvom mjestu bi kupio jednu od 1 Gb i prodao ovu od 512Mb |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|