![]() |
Kingmax i dual-channel
Nekim čudom sam se sjetio da mi matična P4S800 podržava dual-channel :D
Mene zanima jel Kingmax može raditi u tom modu. Sada imam jedan keks od 512Mb i imam još tri slobodna utora. Jel on radi u dual-channel modu. Ako da, jel onda moram kupiti još jedan identični od 512Mb ili može i od 1Gb. |
U biti ne moraju biti identični, ali vrlo je preporučljivo, znači fali ti još jedan od 512MB, puknes ga u odgovarajuči utor i vozi...Što se tiče Mhz-a, ako ti nisu isti, radit če ti na frekvi od sporijeg modula. Ali najbolje je da ti budu identični najmanje po kapacitetu i brzini :)
|
Znači ako stavim 1Gb neće raditi u dual modu, mora biti 512Mb.
A što mi se onda više isplati, staviti 1Gb pa da ne radi u dual ili 512Mb u dual modu? |
uvijek je bolje više memorije, znači bolje svakako 1gb, pa bio on 1*1gb ili 2*512mb - taj dual channel mod ćeš skužiti samo u sintetičkim testovima.
Dakle, slobodno kupi jedan stick od 1gb i ubaci ga u komp, razlike ćeš itekako osjetiti. |
To mi je i bilo logičnije, samo ne znam koliko se sada isplati ulagati u DDR. Istina, cijene su pale, ali ipak :stoopid:
|
ak ne mislis uskoro prelazit na DDR2 onda se isplati lupiti jos DDR-a jer kako si i sam napisao cijene su pale ;)
|
Danas sutra kad budeš na Visti, svakako će vista bolje ocijeniti dual channel neg single.
|
Citiraj:
tužno je da ja za svoju memu mogu dobiti 150-180 kn po sticku, još ide i na 450mhz... |
Dual channel na socketu 478 se osjeti
Računalo je življe, brže učitava, brže otvara, sve je brže. Osjeti se razlika i ne samo po rezultatima iz sintetike. Govorim iz osobnog iskustva ;) Nabavi još 512 MB za DC. |
Možda bi najbolje bilo da onda nabavim dva modula od 512Mb.
Hoće li onda dva raditi u dual channelu, a jedan samostalno? Jedino što ću za kojih godinu-dvije lakše prodat jedan keks od gige, nego 2 od 512Mb. |
ne, nece tako raditi, ova 2 u DC, a ovaj treci u SC... rade se kombinacije, ili 2x512MB ili 4x512MB... najbolje bi bilo prodati ove i ubosti 2x1GB :goood:
ali ako nemas love za takve investicije onda dokupi jos jedan modul od 512MB :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
PF... ako budeš imao srece kao ja neće ti dual radit uopće s kingmaxom... ak netko ima kakav prijedlog ima topick: problem s dual chanelom, uglavnom ne bih pisao da nisam vidjeo da imas Asus ploču kao ja i da se nisam poveo s nižim cijenama mem kao i ti što planiraš pa kupio još jednu plićicu od 512Mb kingmax i ne mogu dobit dual chanel k tome još me zeza i signal za monitor (nakon reseta nekad nema signala za monitor, odnosno slike)! na tvom mjestu bi kupio jednu od 1 Gb i prodao ovu od 512Mb
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:09. |