|
![]() |
#1 |
Guest
|
Letenje u drugu zemlju sa laptopom
Evo, zanima me dal moram ja negdje reci na aerodromu da mi to potpisu da je moje ili tak nes, da me ne ***u za laptop kad se budem vracao? |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Sep 2006
|
mislim da za laptop nemoa nikakvih problema jer to je tvoj osobni predmet kao novčanik,torbica..znači nosiš ga uz sebe,isto tako i kada prelaziš bilo koju granicu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
|
Super ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Kad izlaziš iz matične zemlje, moraš prije carine ispuniti listić s popisom uređaja koje iznosiš van. Dakle ime i serijski broj. Taj papir onda carinski službenik pregleda i poštambilja s čime izbjegavaš zezancije pri povratku natrag. Ovo nije rekla klazala nego iskustvo iz prve ruke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Ovo me potsjeća na granicu s slovenijom..problemi..problemi..uvjek problemi..
![]() |
#7 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
ev prije 1 tjedan sam isao na exkurziu u italiu,preko slovenštine...stigli smo u noci cca 2h,debili sve van,pasoše daj,cekali u nekoj prostoriii pola sata.. ![]() a doro kad udjemo u evropsku zajednicu onda ce istocniji imati problema s nama ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Granica je granica, putovali avionom ili busom. Carinici su poseban soj ljudi... Vozio sam jednom u busu 18 mladih japija, svaki s laptopom, prošli slovensku, austrijsku, mađarsku i slovačku granicu ( i natrag za tri dana ). Nigdje nije bilo problema. U načelu, naši carinici ne carine laptop koji putnik nosi sobom, jednako tako vrijedi i za foto-aparat i ručni sat. Kao i kod svakog pravila, postoje iznimke. Ako se pojaviš 38 puta u pola godine na Bregani i svaki puta s ( novim ) laptopom na ramenu, već će te netko skužiti...U situacijama kad naš carinik eventualno posumnja da je laptop kupljen u inozemstvu dokaz može biti podatak o instalaciji operativnog sustava ili račun o kupovini u RH. Za skuplje SLR foto-aparate, carinik najčešće savjetuje da se upiše serijski broj nekog skupocjenog objektiva ( kad njegova vrijednost višestruko nadmašuje vrijednost samog foto-aparata )
![]() |
#9 |
Istekla registracija :)
Datum registracije: May 2007
|
iso sam u sloveniju i vraco se u roku od pol sata i na povratku me zaj******* nasi carinici za pojacalo i 2 zvucnika (sve spojeno) kaj furam u prtljazniku. . . Stvarno ima debila... Eh da... ja planiram po Alienware laptop u London. Pa smisljam nacin kak izbjec carinu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
a čuj, ako imaš malo sreće, nikom niš, ako nemaš... ![]() ja sam u kutiji(!) dopeljao grafičku preko 6 aviona i 3 granice... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Ja sam do sada isao dva puta iz Amsterdama u Zagreb s laptopom i natrag, i nitko nista. Ali ok, na mom laptopu se vidi da je star. Iako to opet vide samo security likovi, na carinama me nitko nista nije pitao, ali ako stvarno ne svercas laptop, a on je novi (ili jako dobro ocuvan) bilo bi pametno ponjet racun sa sobom ili jos pametnije prijavit ga na izlasku iz zemlje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|