|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Codegen midi tower 604AL-CA
Zanima me sta mislite o ovom kucistu http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...17187388963760 Planiram si kupit a moj frend je prije imo tako kuciste i super izgleda ima taj LCD plavi i bas je lijepo kuciste za malo para!! Napajanje bi izvadio jer imam svoje MS Industrial 400W mislim ad je bolje od tog Codegen 400W! sve mi stabilno radi bez problema i napajanje je skroz tiho! Zanima me kako se spaja onaj LCD????vidio sam da pise sat,datum,temperatura,rpm coolera na procu i jos neki podaci valjda?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Zar nitko nema ovo kuciste?? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
kuciste je nekvalitetno i grubo izgleda u stvarnosti vidio ga |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Puno puno ljepše mi je ono deluxovo kučište sa displayem što ga ima u zagri-i i vemilu. A u vezi napajanja mislim da je codegen bolji od ms industriala, mada oba dva nisu neke top marke i kvalitete Za ovo kučište što si naveo po meni je prilično ružno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Predpostavljam da ćeš uzimati Case u Osijeku. Thermaltake mid tower Mambo, bez PS, crno 340KN Chieftec midi tower DG-01B-D-U, bez PS, crno 330KN I Codegen je puno bolji od MS-a kada su napajanja u pitanju, nije da blista ali ono...
![]() |
#6 |
Premium
|
Ma dobro nije mi bitno napajanje kad sam s ovim zadovoljan, nego kako vam se cini case?meni je bas fora i lijep mi je LCD taj sto ima! meni lijepo izgleda imo ga je prije moj frend nego kako se spaja taj LCD?? 250kn za taj case mislim da je sasvim jeftino a onaj thermalke Mambo mi se ne svidja a ni ono Chieftec! ovo mi se Codegen svidja jer je jednostavno i fora mi je LCD dosta velik jedino mi se ne svidja sto je za floppy gore mislim ne koristim floppy ali je malo neobicno! Pa neznam za 250kn mi super izgleda a i jeftino je tako da cu mozda uzet! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
LCD se vjerojatno napaja iz molexa, brzinu ventova čita tako da spojiš vent ili samo žutu žicu na njega, temperature preko sonde,... Imao sam Novatronovo kućište s LCD-om, u početku je bilo zanimljivo, ali kasnije dosadno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ma daj bježi od Codegena ja ga imam, u zadnje vrijeme e napatim dok stavljam bočnu stranicu, sve je izsavijana, možeš komotno s dva prsta savijati bočnu stranicu, a preciznost izrade, prava kineska, u 2mm, tako da ćeš se napatit da staviš neke PCI kartice i morat ćeš upotri***iti silu dakle, nemoj uzimta Codegena, eventualno Mode Com, trebala bi biti kvalitetnija |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Eddie
|
Ne razumijem zašto padate na te fancy fore!? Si ti vidio tog chiefa uživo?! Iznutra naravno nije ko ovi modeli po 500KN, ali ono sasvim OK case. Prije svega jednostavan, a takav case po meni i mora biti. Imam codegen kučište, stariji model, imaš dole i sigu link, jednostavno izgleda jeftino! Razmisli još koji put, ako je LCD toliko bitan kupi.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ne-dirajte mi codegen... lalla... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
A planiram kasnije malo modat case tako da na ovom Thermalke Mambo tesko stavit pleksi jer je bocna stranica neobicna i bilo bi steta da takvo kuciste pilim,,rezem i to a ono codegen ima lijep lcd jos se da moddat jer je jednostavno! Neznam jos cu razmislit izmedju Thermalke Mambo i onog Codegen stvarno neznam ni sam |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Eddie
|
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ono, izgleda kao kanta za smeće, kad bolje pogledaš, vidiš ono, e pa vidi 'ko_degen |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
kad se već ima napajanje mislim da je uvijek bolje potažiti kućište bez napajanja, jer na cjenu tog codegena od 250kn bar 50posto odpada na napajanje tako da u konačnici plaćaš nešto kaj ti i netreba. druga je stvar ukoliko hoćeš imat jedno napajanje u rezervi ili ako ga planiraš preprodat nekom kasnije.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Neznam 250kn je to kuciste pa mi je najjeftinije planiram uzet ili to ili sad sam vidio thermalke Swing sa prozorom bas odlicno kuciste izgleda ali je 500kn pa neznam vidjet cu ako ustedim onda cu uzet Swing! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Does youer dewg byte?
|
Ako želiš kvalitetu,izgled i jednostavnost razmisli i o Sharkoon Rebel9 seriji. Držao ga u ruci i malo se poigrao s njim i stvarno je tip top. A što se tiče LCD-a, ako ti je stvarno tako jako bitan, kupi si Codegena, makar moje mišljenje je da ćeš se prva dva dana diviti tome, a nakon tjedan dana više nećeš ni znati da se tamo nalazi, nego ćeš još i poželjeti kako bi bolje bilo da si rađe stavio 120mm upuh na to mjesto. ![]()
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imam Codegena i full me nervira buka ventilatora (na 12V su i ne mogu ih staviti na 5 tj. 7V), a i front LED vent za hardove smeta po noći. Kako će tek biti tebi s LCD-om, mogu samo zamisliti. Napajanje mu i nije toliko loše koliko ljudi misle.
![]() |
#20 |
Eddie
|
Uvijek se ventilatori mogu zamjeniti, ili postojeće staviti na potenciometar ili preko molexa spojiti na 5/7V. A upuh uvijek možeš izvaditi.
![]() |
#21 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
kuciste mi se ne svida uopce lcd kojeg imas ce bi biti fora par dana (kao sto su ti i rekli) a kasnije ce te samo zivcirati jer svjetli ponoci i samo smeta! Sharkoon Rebel9 economy ti je odlicno kuciste jedino sto moras raditi customm cage za disk/diskove jerbo stvaraju rezonanciju po kucistu sve ostalo je samo za pohvalu..odlicno izgleda..jednostavno je..ima dosta mjesta..ima prednje filtere...mozes sloziti prekrasnu protočnost zraka sve u svemu preporucam ti sharkoona ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
ako oces sa lcd-om kupi novatron s9 super kuciste za te pare |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Eddie
|
No isto tako jako usko i malo kučište i uopće se ne izdvaja ni sa čim osim sa tim LCD-om koji je znao praviti velike probleme, ne radi, ne pamti postavke kad se ugasi. Definitivno ona 2 casea što sam naveo ili sharkoon + 55KN poštarine.
![]() |
#24 |
Premium
|
Neznam planiram kasnije modat kuciste tako da bi mi ono codegen za 250kn jeftino izaslo i mogu radit sta hocu od kante ili mislim uzet Thermalke swing 500kn ako skupim para a ako ne ksupim onda cu uzet codegen samo zato jer je jeftino i mogu ga modat bez problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nažalost, napajanje ventača je riješeno prilično loše (žice su direktno zabodene u molex kroz onu debelu bijelu plastiku) tako da je ovo malo teže izvedivo. Jedan vent sam u potpunosti isključio jer mi nije potreban.
![]() |
#26 | |
Eddie
|
Citiraj:
Ili samo odrežeš i žice direktno gurneš u molex od napajanja.
![]() |
![]() |
#27 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Najvise sam se bavio tim low-end kucistima i Codegen po meni radi najbolja kucista i najbolja napajanja u tom segmentu. Jedino ne znam kakav je u odnosu na Mode Com. Moj je savjet da si uzmes to Codegen napajanje. Nemoj ocekivati visu kvalitetu i izrade i napajanja, ali ce to biti dobra osnova za daljnje modanje. Ventialtor u napajanju se da stisati, samo pritom gubis garanciju jer moras otvarati napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Eddie
|
Codegenovo 400W napajanje je puno kvalitetnije od MS-a 400W. MS i napajanje - NE! Codegen je već OK.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|