PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Codegen midi tower 604AL-CA (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=66154)

joga bonito 09.04.2007. 12:35

Codegen midi tower 604AL-CA

Zanima me sta mislite o ovom kucistu

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...17187388963760

Planiram si kupit a moj frend je prije imo tako kuciste i super izgleda ima taj LCD plavi i bas je lijepo kuciste za malo para!!

Napajanje bi izvadio jer imam svoje MS Industrial 400W mislim ad je bolje od tog Codegen 400W! sve mi stabilno radi bez problema i napajanje je skroz tiho!

Zanima me kako se spaja onaj LCD????vidio sam da pise sat,datum,temperatura,rpm coolera na procu i jos neki podaci valjda??

joga bonito 10.04.2007. 21:02

Zar nitko nema ovo kuciste?? :(

zozo 10.04.2007. 22:25

kuciste je nekvalitetno i grubo izgleda u stvarnosti

vidio ga

dubravkol 10.04.2007. 22:38

Puno puno ljepše mi je ono deluxovo kučište sa displayem što ga ima u zagri-i i vemilu. A u vezi napajanja mislim da je codegen bolji od ms industriala, mada oba dva nisu neke top marke i kvalitete

Za ovo kučište što si naveo po meni je prilično ružno.

-POP- 10.04.2007. 22:43

Predpostavljam da ćeš uzimati Case u Osijeku.
Thermaltake mid tower Mambo, bez PS, crno 340KN
Chieftec midi tower DG-01B-D-U, bez PS, crno 330KN

I Codegen je puno bolji od MS-a kada su napajanja u pitanju, nije da blista ali ono...

joga bonito 10.04.2007. 22:56

Ma dobro nije mi bitno napajanje kad sam s ovim zadovoljan, nego kako vam se cini case?meni je bas fora i lijep mi je LCD taj sto ima! meni lijepo izgleda imo ga je prije moj frend nego kako se spaja taj LCD?? 250kn za taj case mislim da je sasvim jeftino a onaj thermalke Mambo mi se ne svidja a ni ono Chieftec!

ovo mi se Codegen svidja jer je jednostavno i fora mi je LCD dosta velik jedino mi se ne svidja sto je za floppy gore mislim ne koristim floppy ali je malo neobicno!

Pa neznam za 250kn mi super izgleda a i jeftino je tako da cu mozda uzet!

domy_os 10.04.2007. 23:09

LCD se vjerojatno napaja iz molexa, brzinu ventova čita tako da spojiš vent ili samo žutu žicu na njega, temperature preko sonde,... Imao sam Novatronovo kućište s LCD-om, u početku je bilo zanimljivo, ali kasnije dosadno.

Buger 10.04.2007. 23:10

ma daj bježi od Codegena

ja ga imam, u zadnje vrijeme e napatim dok stavljam bočnu stranicu, sve je izsavijana, možeš komotno s dva prsta savijati bočnu stranicu, a preciznost izrade, prava kineska, u 2mm, tako da ćeš se napatit da staviš neke PCI kartice i morat ćeš upotri***iti silu

dakle, nemoj uzimta Codegena, eventualno Mode Com, trebala bi biti kvalitetnija

-POP- 10.04.2007. 23:14

Ne razumijem zašto padate na te fancy fore!? Si ti vidio tog chiefa uživo?! Iznutra naravno nije ko ovi modeli po 500KN, ali ono sasvim OK case. Prije svega jednostavan, a takav case po meni i mora biti. Imam codegen kučište, stariji model, imaš dole i sigu link, jednostavno izgleda jeftino! Razmisli još koji put, ako je LCD toliko bitan kupi.

darkijas 10.04.2007. 23:19

ne-dirajte mi codegen... lalla...

joga bonito 10.04.2007. 23:21

A planiram kasnije malo modat case tako da na ovom Thermalke Mambo tesko stavit pleksi jer je bocna stranica neobicna i bilo bi steta da takvo kuciste pilim,,rezem i to a ono codegen ima lijep lcd jos se da moddat jer je jednostavno!

Neznam jos cu razmislit izmedju Thermalke Mambo i onog Codegen stvarno neznam ni sam

-POP- 10.04.2007. 23:22

Citiraj:

Autor darkijas (Post 696708)
ne-dirajte mi codegen... lalla...

Osim spama mogao si napisati nešto pametnije... :fiju:
Imam spužve, sve na 5V, hard u gumi, uglavnom, sve tiho i onda u pola noći čuješ bočnu stranicu kako bruji!!! :nono:

Buger 10.04.2007. 23:24

Citiraj:

Autor -POP- (Post 696703)
Ne razumijem zašto padate na te fancy fore!? Si ti vidio tog chiefa uživo?! Iznutra naravno nije ko ovi modeli po 500KN, ali ono sasvim OK case. Prije svega jednostavan, a takav case po meni i mora biti. Imam codegen kučište, stariji model, imaš dole i sigu link, jednostavno izgleda jeftino! Razmisli još koji put, ako je LCD toliko bitan kupi.

stvarno, onak, codegen kučišta su baš tužna, ko bi rekao da se u njima nalaze ovakve pile :lol2:

ono, izgleda kao kanta za smeće, kad bolje pogledaš, vidiš ono, e pa vidi 'ko_degen

darkijas 10.04.2007. 23:28

eve imam codegen kućište i napajanje oboje platio 200kn u dućanu. Šta da kažem kućište je užasno ružno ali služi svrsi. Napajanje također-za te novce mislim da nepostoji bolje

Buger 10.04.2007. 23:31

Citiraj:

Autor darkijas (Post 696719)
eve imam codegen kućište i napajanje oboje platio 200kn u dućanu. Šta da kažem kućište je užasno ružno ali služi svrsi. Napajanje također-za te novce mislim da nepostoji bolje

izgleda da imamo isto kučište :D

darkijas 10.04.2007. 23:45

kad se već ima napajanje mislim da je uvijek bolje potažiti kućište bez napajanja, jer na cjenu tog codegena od 250kn bar 50posto odpada na napajanje tako da u konačnici plaćaš nešto kaj ti i netreba. druga je stvar ukoliko hoćeš imat jedno napajanje u rezervi ili ako ga planiraš preprodat nekom kasnije..

joga bonito 11.04.2007. 00:01

Neznam 250kn je to kuciste pa mi je najjeftinije planiram uzet ili to ili sad sam vidio thermalke Swing sa prozorom bas odlicno kuciste izgleda ali je 500kn pa neznam vidjet cu ako ustedim onda cu uzet Swing!

m4dm4n 11.04.2007. 00:50

Ako želiš kvalitetu,izgled i jednostavnost razmisli i o Sharkoon Rebel9 seriji. Držao ga u ruci i malo se poigrao s njim i stvarno je tip top. A što se tiče LCD-a, ako ti je stvarno tako jako bitan, kupi si Codegena, makar moje mišljenje je da ćeš se prva dva dana diviti tome, a nakon tjedan dana više nećeš ni znati da se tamo nalazi, nego ćeš još i poželjeti kako bi bolje bilo da si rađe stavio 120mm upuh na to mjesto. :D

coconut 11.04.2007. 07:53

Imam Codegena i full me nervira buka ventilatora (na 12V su i ne mogu ih staviti na 5 tj. 7V), a i front LED vent za hardove smeta po noći. Kako će tek biti tebi s LCD-om, mogu samo zamisliti.
Napajanje mu i nije toliko loše koliko ljudi misle.

-POP- 11.04.2007. 10:24

Citiraj:

Autor coconut (Post 696847)
Imam Codegena i full me nervira buka ventilatora (na 12V su i ne mogu ih staviti na 5 tj. 7V), a i front LED vent za hardove smeta po noći. Kako će tek biti tebi s LCD-om, mogu samo zamisliti.
Napajanje mu i nije toliko loše koliko ljudi misle.

Uvijek se ventilatori mogu zamjeniti, ili postojeće staviti na potenciometar ili preko molexa spojiti na 5/7V. A upuh uvijek možeš izvaditi.

Hamm 11.04.2007. 11:08

kuciste mi se ne svida uopce
lcd kojeg imas ce bi biti fora par dana (kao sto su ti i rekli) a kasnije ce te samo zivcirati jer svjetli ponoci i samo smeta!

Sharkoon Rebel9 economy ti je odlicno kuciste jedino sto moras raditi customm cage za disk/diskove jerbo stvaraju rezonanciju po kucistu

sve ostalo je samo za pohvalu..odlicno izgleda..jednostavno je..ima dosta mjesta..ima prednje filtere...mozes sloziti prekrasnu protočnost zraka
sve u svemu preporucam ti sharkoona :)

zozo 11.04.2007. 11:16

ako oces sa lcd-om kupi novatron s9

super kuciste za te pare

-POP- 11.04.2007. 11:19

Citiraj:

Autor zozo (Post 696955)
ako oces sa lcd-om kupi novatron s9

super kuciste za te pare

No isto tako jako usko i malo kučište i uopće se ne izdvaja ni sa čim osim sa tim LCD-om koji je znao praviti velike probleme, ne radi, ne pamti postavke kad se ugasi. Definitivno ona 2 casea što sam naveo ili sharkoon + 55KN poštarine.

joga bonito 11.04.2007. 14:33

Neznam planiram kasnije modat kuciste tako da bi mi ono codegen za 250kn jeftino izaslo i mogu radit sta hocu od kante ili mislim uzet Thermalke swing 500kn ako skupim para a ako ne ksupim onda cu uzet codegen samo zato jer je jeftino i mogu ga modat bez problema

coconut 11.04.2007. 14:53

Citiraj:

Autor -POP- (Post 696917)
Uvijek se ventilatori mogu zamjeniti, ili postojeće staviti na potenciometar ili preko molexa spojiti na 5/7V. A upuh uvijek možeš izvaditi.

Nažalost, napajanje ventača je riješeno prilično loše (žice su direktno zabodene u molex kroz onu debelu bijelu plastiku) tako da je ovo malo teže izvedivo. Jedan vent sam u potpunosti isključio jer mi nije potreban.

-POP- 11.04.2007. 17:33

Citiraj:

Autor coconut (Post 697096)
Nažalost, napajanje ventača je riješeno prilično loše (žice su direktno zabodene u molex kroz onu debelu bijelu plastiku) tako da je ovo malo teže izvedivo. Jedan vent sam u potpunosti isključio jer mi nije potreban.

Uzmeš od cure/žene pincetu i prebaciš si...
Ili samo odrežeš i žice direktno gurneš u molex od napajanja.

Matesonik 15.04.2007. 20:39

Najvise sam se bavio tim low-end kucistima i Codegen po meni radi najbolja kucista i najbolja napajanja u tom segmentu. Jedino ne znam kakav je u odnosu na Mode Com. Moj je savjet da si uzmes to Codegen napajanje. Nemoj ocekivati visu kvalitetu i izrade i napajanja, ali ce to biti dobra osnova za daljnje modanje.

Ventialtor u napajanju se da stisati, samo pritom gubis garanciju jer moras otvarati napajanje.

joga bonito 15.04.2007. 20:45

ma nebi napajanje koristio prodo bi kad sam sa ovim MS industrial 400W zadovoljan tiho je jako i dobro mi sve radi bez ikakvih problema tako da bi to codegen prodo samo bi si kuciste uzeo!

-POP- 15.04.2007. 23:26

Citiraj:

Autor joga bonito (Post 700305)
ma nebi napajanje koristio prodo bi kad sam sa ovim MS industrial 400W zadovoljan tiho je jako i dobro mi sve radi bez ikakvih problema tako da bi to codegen prodo samo bi si kuciste uzeo!

Codegenovo 400W napajanje je puno kvalitetnije od MS-a 400W. MS i napajanje - NE! Codegen je već OK.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:14.