Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.02.2007., 12:43   #1
mante
Banned

Datum registracije: May 2005
DC++ neke nejasnoće

Vidim da svi hvale program "DC++" te sam ga odlučio i ja isprobati. Podesio sam ga po uputstvima koje sam našao na nekoj web stranici i uglavnom mi radi ali imam još nekih nejasnoća i problema.
----Radi mi samo u Passive mode a htio bih da mi radi u Active mode.U polju Active sam upisao svoj trenutni IP ali neznam šta da upišem u Port.
Inače koristim router "Siemens Gigaset SE 555 WLAN dsl" i Windows firewall
----U favorites sam umetnuo jedan hub kojega sam pronašao (croatia.zapto.org:10000) i spaja mi se na njega bez problema ali kad hoću da mi izlista sve hubove, kliknem na gumb PUBLIC HUBS vidim da pokušava download liste (sa adrese ttp://dreamland.gotdns.org/PublicHubList.config.bz2) ali ništa, nakon 10-tak sec. piše "Download failed-connection timeout".
----Kada otvorim properties prozor od nekog huba vidim dole (pod Identification) da ima prazna polja pod: Nick -Password -Description. Šta dobivam sa time ako upišem svoj nick i pasword ili šta gubim ako ne upišem ništa.
mante je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2007., 13:27   #2
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
public liste su često nedostupne. ubaci ovo u public hub list:

http://dchublist.com/hublist.config.bz2

kod nekih hubova moraš registrirati nick. više-manje da više korisnika ne koriste istog.
mymoon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.02.2007., 10:14   #3
gunther
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Da ne otvaram novu temu...
Prije kada sam koristio DC++ na Hub listama pisalo mi je koliko u odredjenome hubu ima sheranoga.... Sada mi kod svakoga huba pise 0 sheranog. Ja se naravno mogu spojiti na hub i skidat ali je malo nezgodno jer neznam na koje se uopce isplati spajat.
Sada neznam jer sam ja nesto zaboravio ukljuciti ili je takva lista gdje taj podatak ne pise?
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
gunther je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2007., 10:44   #4
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor gunther Pregled postova
Da ne otvaram novu temu...
Prije kada sam koristio DC++ na Hub listama pisalo mi je koliko u odredjenome hubu ima sheranoga.... Sada mi kod svakoga huba pise 0 sheranog. Ja se naravno mogu spojiti na hub i skidat ali je malo nezgodno jer neznam na koje se uopce isplati spajat.
Sada neznam jer sam ja nesto zaboravio ukljuciti ili je takva lista gdje taj podatak ne pise?
to je ovisno samo o hub listi...

Citiraj:
Autor mante Pregled postova
----Radi mi samo u Passive mode a htio bih da mi radi u Active mode.U polju Active sam upisao svoj trenutni IP ali neznam šta da upišem u Port.

----U favorites sam umetnuo jedan hub kojega sam pronašao (croatia.zapto.org:10000) i spaja mi se na njega bez problema ali kad hoću da mi izlista sve hubove, kliknem na gumb PUBLIC HUBS vidim da pokušava download liste (sa adrese ttp://dreamland.gotdns.org/PublicHubList.config.bz2) ali ništa, nakon 10-tak sec. piše "Download failed-connection timeout".

----Kada otvorim properties prozor od nekog huba vidim dole (pod Identification) da ima prazna polja pod: Nick -Password -Description. Šta dobivam sa time ako upišem svoj nick i pasword ili šta gubim ako ne upišem ništa.
--ako ti modem radi u router modu moras otvoriti port za dc da bi radio active.. isto valjda i na windows firewallu, neznam tocno, ne koristim to smece

--imas puno drugih lista za download... google it

--ako su polja prazna, uzima se nick i description iz glavnih postavka programa. nis ne gubis, koristi jedino ako imas username/password za hub ili ako hub zahtijeva specifican prefix ili suffix na nicku ([XXX]nick ili nickXXX)
SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2007., 18:52   #5
duffy
Brum brum...

duffy's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor mante Pregled postova
Vidim da svi hvale program "DC++" te sam ga odlučio i ja isprobati. Podesio sam ga po uputstvima koje sam našao na nekoj web stranici i uglavnom mi radi ali imam još nekih nejasnoća i problema.
Your direct connect client has supplied an invalid IP address in a connection request (client sent 192.168.XXX.XXX, you have 89.201.XXX.XXX)

E ovako mora raditi u passivnom modu jer ti se vjerovatno IP adrese ne podudaraju jer koristis ruter.
duffy je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2007., 09:23   #6
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Rjesenje navedenog problema navodno je DynDNS ili nesto sto radi na tom principu... Ja doduse nikad to nisam uspio upogoniti da valja al ljudi se kunu da radi... pa sad...
perich je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno