|
![]() |
#1 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Par pitanja o 205BW
LCD momak pa da čujem neke savjete kod podešavanja slike, čist da vidim subjektivno mišljenje. -->
I još 1 stvar, monitor mi je spojen sa DVIem, i ne radi mi AUTO ADJUST, jel imao netko sličnih problema? Eto privikavam se, došo mi je napokon.
![]() E sad, ja sam CRT-->LCD momak pa da čujem neke savjete kod podešavanja slike, čist da vidim subjektivno mišljenje. I još 1 stvar, monitor mi je spojen sa DVIem, i ne radi mi AUTO ADJUST, jel imao netko sličnih problema?
![]() |
#2 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
LCD momak pa da čujem neke savjete kod podešavanja slike, čist da vidim subjektivno mišljenje.
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
![]()
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Zoom - iranje monitora
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ček, ček, kolko košta taj Dell? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
|
Ren Dell je 3600 a sami je 2200.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Točnije 3520 Kn u M-Computers-u
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
a tako vi igrate cod2 ![]() ![]() nakon ove usporedbe, nema sanse da kupim samsunga... ![]() jel to 2407wfp dell? bas sam ga prije 3 min gledo po reviewima na netu. edit: 2007 je. al nema veze ![]()
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
24" dell ne koristi IPS matricu i losiji je od 20" |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
pazi babu!
Datum registracije: Jul 2006
|
zar se ne da taj Sami malo poštelati da slika bude bolja?? Powerstrip čuda čini... i moje 710-ke su imale šit sliku kad sam ih kupio, razlika između nijasni nikakva...pa evo nakon malo "powerstripanja" je slika 5x bolja, sve nijanse se vide. i da, trava u COD-u nije plava!! ![]() daj malo poštelaj to...ne vjerujem da je Sami baš tako loš.
![]() |
#16 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#17 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Buljo, ajde ti i dzlobec nabacite mali review tih monitora tako da se ne otvaraju tisuće tema o tome. Slažem se da Samsung mora imati bolju sliku, pogotovo zbog toga što fotoaparat ne bi smio uslikati vidljivu razliku u kvaliteti slike (osim vidljivog kuta). |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Strichek Moderator
|
Kako fotić zabilježi 1 frame tako i da krivi prikaz stvarne slike. Dakle slika u stvarnosti NIJE kako izgleda na slikama, razlike u stvarnosti ima ali nije ni približno tolika. Jer to tome ispada da su slike na 205bw katastrofa što opet nije slučaj. Slikanje fotičem nema prevelikog smisla jer ne daje realnu sliku oba monitora. Ono što je je to da DELL ima i bolji kontrast, i lijepše boje i puuuno veći kut gledanja. Ali uvijek ima ali: ja 205bw nisam uopće narihtavao tako da nakon sređivanja kontrasta, boja etc slika bi bila puno bolja.. Ako ima pitanje o razlici pitajte a ne da govorite onako kako mislite da je na temelju slika, jer je stvarna situacija sasvim drugačija. P.S. Ne bi imalo toliko ljudi 205bw da ima takve sliku takva je na onim fotkama. ![]()
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Ima smisla, no mi smo trebali slikat svaki monitor pojedinačno a ne ovako u sredini obojice jer je tu fotic pod nekim kutom. Trebamo slikat neki šareni šareni wallpaper ,tj imam program gdje se na monitoru prikaže cjeli spektar boja od najsvetlije do najtamnjije i to slikat znači statičku sliku.
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 23.03.2007. u 18:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
slike vam nisu mjerodavne, jer je jedan monitor uvijek bio bliži, ili je drugi monitor bio pod većim kutem.. trebali ste pojedinačno svaki slikati pod istim kutem i udaljenosti, ovako ovo ništa ne vrijedi... kakva je crna boja na dellu? da li ima lagano smeđo/ljubičastu nijansu preko sebe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Bulšit ![]() Te slike ne govore baš ništa osim o tome koliko je vidljivi kut bolji na Dellu. Ideš slikat Bulji iznad glave pod kutem a na Zamzungu TN matrica ![]() Mogli ste bar koju okinut držeći fotić RAVNO, a ne iznad ili sa strane, ovak ispada da jadni Zamzung maltene nije c/b ![]()
![]() |
#25 |
Premium
|
To je bilo nabrzaka jer su buljo i komek isli do tenka ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Super Moderators
|
Istinabog da je Dell bolji ali ga je Zlobec ipak "malo" pretjerao ![]() Ajd napravite normalnu komparaciju, baš me zanima.
![]() |
#29 |
Premium
|
Jesam ma trebali bi opet svakog posebno. Al shebano je to bilo , treba bit i soba osvjetljena kak spada jer onda i slika ne ispada dobro. Ispada da buljo ima žute zidove a okrecio je sobu prije max 3 mjeseca ![]() U biti i samsung ima dobru sliku, te razlika je u prikazu boja i tom kutu gledanja i bas zbog njega slike su ispale kak su ispale. Kako bih to rekao slika je jednako zrznata - čista/oštra na oba monitora. Pustimo sad kut , znaci fora je kod prikaza boja da LCD monitori imaju neku deltu (razliku) između prave boje i boje koja je prikazana na monitoru, te sto je delta manja monitor vjernije prikazuje boju. ![]() Delta E > 3 boje su osjetno drukčije od onih na CRT-u 2 < Delta E < 3 boje su zadovoljavajuče 1< Delta E <2 boje su precizne Delta E < 1, savršene boje Ovako je to kod Dell-a 2007 WFP ![]() a ovako kod Samsung-a 204B ![]() Da se ne pravim pametan evo sve je tu http://www.behardware.com/articles/6...6-8-16-ms.html Evo bas sam ponovo pogledao slike na foticu i nasao ove 2 koje sam preskocio. ![]() ![]()
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 23.03.2007. u 22:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Super Moderators
|
Sad bi ti nabrzaka ocrnio Buljinog Zamzunga-ne može to tak ![]() Aparat u ruke i napravit normalne slike a ne ovakve da se malo špinčiš sa kutom gledanja na Dellu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|