|
![]() |
#34 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citat druga Tita kad je vidio savezničke padobrance tokom bitke za Drvar: "Bog te *ebo, puno ih je nebo!" ![]()
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslije jedan Bolje ispast budala nego iz aviona i jedna sovinisticka: Istjerajte zlo iz zena......Utjerajte im dobro |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Ab ovo. Od jajeta. (Od početka) Alea iacta est. Kocka je bačena. (Odluka je pala/Odluka je donesena) Bis dat, qui cito dat. Dvaput daje tko brzo daje. Carpe diem. Iskoristi dan. (carpo, 3. psi, ptum - doslovno znači: čupati, brati; brstiti; trošiti) Cogito ergo sum. Mislim dakle jesam. (Mislim dakle postojim) Faber est quisque fortunae suae. Svatko je kovač svoje sreće. In medias res. U srž stvari. (U bit stvari) Manus manum lavat. Ruka ruku mije. Panem et circenses. Kruha i igara. Per aspera ad astra. Preko trnja do zvijezda. (Trnovit je put do slave) Periculum in mora. Opasnost je u odlaganju. (odgađanju) Poeta nascitur, non fit. Pjesnikom se ne postaje, pjesnikom se rađa. Quot homines, tot sententiae. Koliko ljudi, toliko ćudi. Si tacuisses, philosophus mansisses. Da si šutio ostao bi filozof. Sus Minervam docet. Svinja poučava Minervu. (božicu mudrosti = Atena u Grka) - Znači da netko tko ima malo ili nikakvo znanje o nekoj stvari objašnjava ili poučava nekog tko je u toj stvari stručnjak. Ovo su neke, trenutno se nemogu sjetit svega što smo morali znat, ipak je prošlo 5 i više godina. : hello2 : Mislim da čak ima u knjižarama za kupit memento sa latinskim izrekama. Usput, sigurno najbolji latini su klasičari ![]() Evo, i nekoliko linkova na dictae et sententiae: Zadnje izmijenjeno od: flajpan. 22.02.2007. u 23:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
mrzi zimu
|
: goood : looool hm..da ![]() uglavnom, osobno ne znam bas puni tih poslovica i ne korstim ih u govoru...no, imam frendicu koja zna tih poslovica mali milijun i stalno ih korisit...a cura je metalka, igra pucacine i hekla...looool ![]() ![]()
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Moji favoriti: Carpe Diem. Periculum in mora. Ignorantia origo superstitionis est. Quot capita, tot sententiae. Cum grano salis. Varieta delectat. Nomina sunt odiosa. Vulpes pilum mutat, non mores. itd...da ne nabrajam sad...tih sam se prvih sjetio ![]() A imam ih preko 100 koje smo morali ucit za latinski ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Udaram Ljude Za Pare
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
ko bira masturbira ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
mrzi zimu
|
![]() |
#54 |
daysleeper
Datum registracije: Apr 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() edit: da samo ne pišem lol i te stvari evo jedna od mene Gdje nema ptica pjevica, i guzica je slavuj : goood : kad se kući vraćamo, vraćamo se kući ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
profesionalni pijanac
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#59 |
Suit up!
|
Ako je zauzeta, nije oduzeta ![]() Može se primjeniti na oba spola 'fkors da ne budemo šovinisti.
![]() |
#60 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
moj brat mi je rekao jednu dobru. vazi za nasu drzavu i uredenje. KO POD DRUGIM JAMU KOPA DVIJE SRECE GRABI!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|