Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Hože li avion poletjeti?
Da. Poletjeti će. 43 45.26%
Ne. Neće poletjeti. 52 54.74%
Glasači: 95. Ne možete glasati na ovoj anketi

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 23.02.2007., 10:33   #211
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Uzmimo sljedeću pretpostavku: u trenutku kad motori počnu davati potisak i pomaknu avion za 1 metar naprijed ( gledano u odnosu na neku zamišljenu čvrstu točku na zemlji ), senzor pokreta će pomaknuti traku za 1 metar unatrag a posljedica će biti okretanje avionskih kotača, koji će napraviti put od 1 metra te tako kompenzirati pomak aviona i traka NEĆE vratiti avion na nultu poziciju. Avion će bit pomaknut 1 metar dalje. Povećavajmo snagu potiska, povećati će se i brzina kretanja trake kao i brzina okretanja kotača a naš će aviončić juriti sve brže i brže, kotači će se sukladno povećanju brzine kretanja trake vrtjeti sve brže. U trenutku polijetanja ( Cessna cca. 160 km/h ) traka će juriti jednakom brzinom. Ispravite me fizičari ako griješim...
Tako je. Ali zadatak o kome ovdje govorimo jasno kaže da traka prati brzinu aviona što je zbog kotača nemoguće, ali je ipak u zadatku.

Member of [SW]' CoD2 clan. Join us!

Moji DIY projekti i sl.: http://vidosprojects.freei.me/
Vido je offline  
Staro 23.02.2007., 10:35   #212
Boopsy
Premium
Moj komp

Boopsy's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
E pa ista stvar ti je i s avionom. Avion umjesto mene ima mlazne motore koji ga tjeraju naprijed.
HDD Hitachi 80Gb
4x1Gb DDR2 800
Corsair 450
Boopsy je offline  
Staro 23.02.2007., 10:35   #213
Tuna
Unregistered User
Moj komp

Tuna's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
avion se nikad ne kreće duplo brže!
njegovi točkovi da ali ne i on!
pogledaj sliku pa ćeš viditi!

Tuna je offline  
Staro 23.02.2007., 10:38   #214
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Da trenje je uvijek prisutno, ali u odnosu na avion zanemarivo.
U zadatku je brzina kretanja aviona.
Da je postavljen: obodna brzina kotaca i traka se krecu istom brzinom, tu bi nastao problem. Avion bi trebao mirovati da te brzine budu iste.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline  
Staro 23.02.2007., 10:39   #215
Tuna
Unregistered User
Moj komp

Tuna's Avatar

tako je Rib@!
zadatak je dobro postavljen

Tuna je offline  
Staro 23.02.2007., 10:41   #216
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
OK, ajmo s ovakvim eksperimentom, ako netko ima pokretnu traku doma.

Stavite neka kolica na traku (mogu biti i rollerice, glavno da imaju kotace koji se slobodno okrecu).

jeste?

Sad kolica ucvrstite dinamometrom za neku fiksnu tocku izvan same pokretne trake, sa suprotne strane od one u kojem smjeru ce se pokretati traka(jedini nacin da dinamometar funkcinira,ne?). Uhvatite kolica ,naravno, za "tijelo", ne za obod kotaca (kome bi to uopce palo na pamet?).

Jeste?

pokrenite traku i pratite sto pokazuje dinamometar. ostavite traku da se vrti i i dalje gledajte dinamometar. Koliku silu pokazuje?

Jeste si to zapisali?

Sad ubrzajte traku. Pratite dinamometar. Koliku silu pokazuje dok se traka tako vrti?

Jeste si to zapisali?

Sad ubrzajte traku maksimalno koliko može i pratite dinamometar. Kolika je sila?

E sad velicine tih sila usporedite sa potiskom tipicnog mlaznog motora (70-100kN) i zakljucite sami da li bi ta sila na tijelo sa slobodnim kotacima ikad bila dovoljna da sprijeci ovoliki potisak da pokrene tijelo naprijed.

BTW, dok vam se kolica jos voze na traci, probajte ih lagano gurnuti prema naprijed.. mozete i jednim prstom.

jeste?

jesu se pomaknula naprijed?

ako jesu, mislite li da vi sa prstom jedne ruke mozete dati vecu silu kolicima od mlaznog motora?
JC Denton je offline  
Staro 23.02.2007., 10:43   #217
Rijecanin
Premium

Rijecanin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Vido Pregled postova
Znači koliko god traka ubrzavala avion je uvijek duplo brži. Nemoguće je odgovoriti na problem jer nije moguće da traka ima istu brzinu kao avion. Krivo postavljen problem. Gotovo, over.
Jee : goood :, okrivi problem ;-)

Ja i dalje ne kužim kako vam nije jasno da će poletjeti...

Zadnj ipokušaj najlaičkijeg mogućeg objašnjenja...

Uzmimo pokretnu traku koja se vrti 200 km na sat unatrag, i na njoj stoji mali djecji autic (namjerno ne koristim avion). Mali jadni djecji autic ima cetiri kotacica vulgaris. Dakle, nikakovog vlastitog pogona nema, reklo bi se da su u leru (isto kao i avion).

Mali autic drzite s rukom, traka se vrti 200 km na sat u rikverc, kotaci se vrtte k'o blesavi, ali autic stoji ;-) (vi ga jeli drzite).... Kada pocnete gurati autic naprijed brzinom od 5 km na sat, on ce se u odnosu na stacionarnu tocku sa strane, kretati 5 km na sat, neovisno o tome da li se traka vrti 200, ubrza na 205, ili ubrza na 700kmh u suprotnom smjeru. Jedina razlika ce biti kotacici koji ce se brze ili sporije okretati u suprotnom smjeru...

Sto se naseg problema tice, zamijenite autic sa avioncicem, i "ruku" mlaznim (ili propelernim, isti drek) motorima... i da.... avion ce krenuti naprijed ovisno o potisku svojih motora (minus trenje lezajeva)

Tko shvatio.... shvatio..... tko nije... niti neće....
Rijecanin je offline  
Staro 23.02.2007., 10:48   #218
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
nevjerojatno da ekipa ide koristit nekekve formule za rješenje, a do odgovora se dolazi običnim zdravo seljačkim razmišljanjem.

ovdje ima ekipe koja uopće ne kuži da su traka, kotači na avionu, i sam avion, tri zasebna slučaja.

VIDO - stvarno si zabrijao debelo...

domy - ti si me razočarao, ja sam mislio da si pametan (šala mala)
Gabre je offline  
Staro 23.02.2007., 10:49   #219
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
I dalje mislim da avion neće poletiti i gotovo. Da poleti, nosači aviona bi bili puno manji jer im ne treba pista i onaj akcelerator, kak se više zove, nego traka, lol.
Nebi jer avionu treba određena dužina piste da postigne određenu brzinu u odonsu na zrak, zato imaju onaj katapult da ispale za 1-2s od 0 do 180 čvorova avion i tako on dobije potrebnu brzinu...

Ja sam na početku mislio da pogi pokušava objasnit model aviona koji stoji onda mi je kasnije sinula da zna točno što oće jer je fora u pitanju...
Staro 23.02.2007., 10:50   #220
Miratz
Ursus maritimus tyrannus
Moj komp

Miratz's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ponavljam, absolutely not.

Uostalom, ovo je pitanje za popularne čajanke, di se ljudi po defaultu polariziraju oko znanstvenih nejasnoća. Pritom naglašavam da se to dešava zbog utjecaja cuge i/ili koječega, a poglavito zbog toga što nitko ne stigne razmisliti... Samo se priklone skupini i udri... Činjenica da avion poleti na ovaj način je potpuno nemoguća...

Onda bi na nosačima aviona bile samo jako kratke trake i swusssh, ode avion u materinu...

Kao što bi rekao Borat : "Naravno da je to moguće...... NAAAT"
Staro 23.02.2007., 10:52   #221
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Uzmimo sljedeću pretpostavku: u trenutku kad motori počnu davati potisak i pomaknu avion za 1 metar naprijed ( gledano u odnosu na neku zamišljenu čvrstu točku na zemlji ), senzor pokreta će pomaknuti traku za 1 metar unatrag a posljedica će biti okretanje avionskih kotača, koji će napraviti put od 1 metra te tako kompenzirati pomak aviona i traka NEĆE vratiti avion na nultu poziciju. Avion će bit pomaknut 1 metar dalje. Povećavajmo snagu potiska, povećati će se i brzina kretanja trake kao i brzina okretanja kotača a naš će aviončić juriti sve brže i brže, kotači će se sukladno povećanju brzine kretanja trake vrtjeti sve brže. U trenutku polijetanja ( Cessna cca. 160 km/h ) traka će juriti jednakom brzinom. Ispravite me fizičari ako griješim...
Još jedan dodatak : ako je za kretanje aviona u normalnim okolnostima npr. na pisti, potpuno svejedno GURA li ga potisak motora ili ga VUČE traktor koji na velikim aerodormima razmješta avione, zamislimo sljedeću situaciju : veliko vitlo na jednom kraju pomične trake i sajla u duljini pokretne trake, zakvačena za "nos" aviona. Ne nalazim ( uz svoje skromno znanje iz fizike ) fizikalnog razloga koji bi spriječio da vitlo namota sajlu i povuče avion do kraja trake. Ostalo je stvar brzine i uzgona...
Staro 23.02.2007., 10:53   #222
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
A u 3 pm, totalno sam u *urcu... Skontao sam stvar, hehe... Stajao bi na mjestu da avion ima pogon na kotače, ali nema pa zato ide naprijed i nakon određenog vremena (duže nego na pisti) će on uhvatiti zalet i poletiti.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline  
Staro 23.02.2007., 10:57   #223
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor Oblivion Pregled postova
Ponavljam, absolutely not.

Uostalom, ovo je pitanje za popularne čajanke, di se ljudi po defaultu polariziraju oko znanstvenih nejasnoća. Pritom naglašavam da se to dešava zbog utjecaja cuge i/ili koječega, a poglavito zbog toga što nitko ne stigne razmisliti... Samo se priklone skupini i udri... Činjenica da avion poleti na ovaj način je potpuno nemoguća...

Onda bi na nosačima aviona bile samo jako kratke trake i swusssh, ode avion u materinu...

ma što ti pričaš, ni vraga te nisam razumio....

Citiraj:
A u 3 pm, totalno sam u *urcu... Skontao sam stvar, hehe... Stajao bi na mjestu da avion ima pogon na kotače, ali nema pa zato ide naprijed i nakon određenog vremena (duže nego na pisti) će on uhvatiti zalet i poletiti.

aj fala Bogu da si prokužio, bolje da se držiš software-a nego fizike
Gabre je offline  
Staro 23.02.2007., 10:58   #224
Miratz
Ursus maritimus tyrannus
Moj komp

Miratz's Avatar

Ma kretao bi se on, ali protok zraka ispod krila? Ono od čega avioni lete? ne lete samo na snagu mlaznih motora, već na tlak i potlak oko krila.

Da se radi o zračnom tunelu, da, ovako, na nekom polju sa trakom, apsolutno ne!!!
Staro 23.02.2007., 10:59   #225
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Citiraj:
Dommy, suosjećam s tobom jer sam u brzopletosti i sam glasao da neće poletjeti, no kad sam promislio ( što bi stari ljudi rekli : uz pomoć štapa i kanapa ...) shvatio sam. Ionako je vražje trenje najveći razlog svih zemaljskih utrošaka silne energije za kretanje
Staro 23.02.2007., 11:02   #226
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Ja cijelo vrijeme tupim da ima tu 3 bitne stvari a to su motor (na kojem je pogon), kotači i traka a kod recimo auta postoje 2- kotači (na kojima je pogon) i traka i tu auto-traka slučaju je potpuno jasno da se neće micat.
Ono što buni ljude su motori koji na nijedan način nisu povezani sa kotačima i tu nastaje zabuna.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Staro 23.02.2007., 11:03   #227
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Ma kretao bi se on, ali protok zraka ispod krila? Ono od čega avioni lete? ne lete samo na snagu mlaznih motora, već na tlak i potlak oko krila.

Da se radi o zračnom tunelu, da, ovako, na nekom polju sa trakom, apsolutno ne!!!
Zračna struja će se stvorit nakon nekog vremena jer avion u odnosu na neku točku sa strane više neće stajat na mjestu nego će se kretati naprijed jer ga motori potiskuju bez obzira što traka radi dole i bez obzira koliko se kotači vrte.

Sad jedino ostaje pitanje koliko je traka zapravo dugačka da bi avion uhvatio zalet, ali ako pretpostavimo da je beskonačno duga, avion će poletiti.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline  
Staro 23.02.2007., 11:04   #228
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:

aj molim te pročitaj topic od početka jer to očito nisi napravio, ili nisi čitao pažljivo.

Avion će uz pomoć svojih motora krenuti unaprijed i postići brzinu kretanja koja mu je potrebna za uzlijetanje, normalno ta pokretna traka mora biti dužine koliko i klasična pista da ima po čemu voziti i razviti brzinu.
nema veze što se, nazovimo je staza/traka vrti unazad u odnosu na njegove kotače, no to nema veze, jer mu kotači nisu pogonski već samo održavaju avion na tlu te smanjuju trenje dok avion ne postigne dovoljnu brzinu...

daj razmisli bogamu malo bolje...

traka ima utjecaj samo na kotače i na njihovu brzinu, a ne na cijeli avion.
Gabre je offline  
Staro 23.02.2007., 11:05   #229
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Citiraj:
Zračna struja će se stvorit nakon nekog vremena jer avion u odnosu na neku točku sa strane više neće stajat na mjestu nego će se kretati naprijed jer ga motori potiskuju bez obzira što traka radi dole i bez obzira koliko se kotači vrte.
Naravno, samo je trebalo zamisliti i pretpostaviti da avion gura/vuče neka druga sila a ne mlazni motor, pa makar ga gurala i grupa Žderonja nakon dobre večere kod Bake: goood :
Staro 23.02.2007., 11:05   #230
Rijecanin
Premium

Rijecanin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Potpuno se slažem s tobom... u zračnom tunelu je caka... i to ne bilo kakvom... ukoliko je zračni tunel plave boje, opet neće poletjeti.... Tek nakon što se tunel ofarba žuto-zelenim prugama, avion će poletjeti... i niti sekunde prije toga... Za dodatno pojačanje uzgona se preporuča jedna vrata tunela opiturati crvenom bojom (i to po YUS-u, temeljna, pa dvije ruke japansko crvene, inače 'džaba)....
Rijecanin je offline  
Staro 23.02.2007., 11:08   #231
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Citiraj:
Autor Rijecanin Pregled postova
Potpuno se slažem s tobom... u zračnom tunelu je caka... i to ne bilo kakvom... ukoliko je zračni tunel plave boje, opet neće poletjeti.... Tek nakon što se tunel ofarba u žuto-zelenim prugama, avion će poletjeti... i niti sekunde prije toga... Za dodatno pojačanje uzgona se preporuča jedna vrata tunela opituraju crvenom bojom (i to po YUS-u, temeljna, pa dvije ruke japansko crvene)....
A u ispuh mlaznog motora ubaciti dodatne boje koje će iscrtati boje nacionalne zastave : goood :
Staro 23.02.2007., 11:09   #232
Miratz
Ursus maritimus tyrannus
Moj komp

Miratz's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
ma što ti pričaš, ni vraga te nisam razumio....
Polako, sačekaj da ti dodje "iz gu7ice u glavu"... Htio sam reć da je ovo "kafansko" pitanje, na koje je odgovor dovoljno maglovit da možeš uvijek protuteze postavljat. Jel ti sad jasnije?

Uostalom, ima li tko dokaz?

Citiraj:
traka ima utjecaj samo na kotače i na njihovu brzinu, a ne na cijeli avion.
A šta, avion lebdi i njegova težina ne utječe na eksperiment u kojem treba poletjeti? Tko gura zrak ispod cijelog krila? Baba iz kioska?

Ma daaa... NOT
Staro 23.02.2007., 11:11   #233
Miratz
Ursus maritimus tyrannus
Moj komp

Miratz's Avatar

Citiraj:
Sad jedino ostaje pitanje koliko je traka zapravo dugačka da bi avion uhvatio zalet, ali ako pretpostavimo da je beskonačno duga, avion će poletiti.
I onda si dobio pokretnu pistu.

Not cool.
Staro 23.02.2007., 11:16   #234
Tuna
Unregistered User
Moj komp

Tuna's Avatar

hahaha!
pa zrak nitko ne gura!
zrak stoji na mjestu a avion se giba!

Tuna je offline  
Staro 23.02.2007., 11:18   #235
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Dečki s obzirom na tehnička pitanja u ovoj raspravi predlažem da mi odemo našim političarima i da im predložimo da nam naprave jednu takvu pistu...

S obzirom na naše HR građevinske poduhvate u zadnje vrijeme mislim da bi (uz dovoljnu pinkicu) bez frke dobili sve potrebno pa možemo i u praksi isprobat...
Staro 23.02.2007., 11:24   #236
Miratz
Ursus maritimus tyrannus
Moj komp

Miratz's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
S obzirom na naše HR građevinske poduhvate u zadnje vrijeme mislim da bi (uz dovoljnu pinkicu) bez frke dobili sve potrebno pa možemo i u praksi isprobat...
Najjače do sad!
: roller :
Staro 23.02.2007., 11:26   #237
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Polako, sačekaj da ti dodje "iz gu7ice u glavu"... Htio sam reć da je ovo "kafansko" pitanje, na koje je odgovor dovoljno maglovit da možeš uvijek protuteze postavljat. Jel ti sad jasnije?

Uostalom, ima li tko dokaz?

A šta, avion lebdi i njegova težina ne utječe na eksperiment u kojem treba poletjeti? Tko gura zrak ispod cijelog krila? Baba iz kioska?

Ma daaa... NOT

tebi nisu jasne neke stvari...
Gabre je offline  
Staro 23.02.2007., 11:30   #238
Miratz
Ursus maritimus tyrannus
Moj komp

Miratz's Avatar

Citiraj:
tebi nisu jasne neke stvari...
Cijelo vrijeme se radi o brzini aviona, kojeg uzgon krila mora podići u zrak (okolinu), zar ne? Ta brzina jednaka je obrnutoj brzini njegove podloge. Njegova brzina u odnosu na okolinu jednaka je nuli, zar ne?

Ne miče se i gotovo.

Staro 23.02.2007., 11:31   #239
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

pa nije mu brzina nula hebote
Gabre je offline  
Staro 23.02.2007., 11:34   #240
Miratz
Ursus maritimus tyrannus
Moj komp

Miratz's Avatar

Citiraj:
pa nije mu brzina nula hebote
Ako je zadatak dobro postavljen, u odnosu na okolinu avion se NE BI SMIO micati. (Stoji na mjestu.) Okolina = zrak, zrak = uzgon, uzgon=0, he is grounded.

Sve su ostalo nijanse.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na