Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.02.2007., 00:45   #1
Zynaps
Registered User

Datum registracije: Feb 2007
A4Tech X-718F dojmovi

Pozdrav svima, da skratim pricu, do sada sam imao masu jeftinih miseva raznih marki, logitech mx510, mx400, ms intelioptical 1.1a.

Ono sto odmah mogu reci je da se x-718f moze nositi sa logitech-ovom mx serijom. Inace u a4tech je ugradjen isti opticki chip kao i u mx518 (agilent 3080). Ono sto nigdje ne pise a mene je iznenadilo da se dobiju dva kompleta rezervnih teflonskih nozica (mis ih ima 6, znaci dobije se jos 12). Odlicna stvar je i znatno tanji kabel (2.2 mm u odnosu na uobicajenih 3.5 mm) sto ostavlja dojam bezicnog misa jer kabel nema tezinu kojom opterecuje misa.

Dpi je promjenjiv i to savrseno radi bez drivera. Njihovom istalacijom dobija se hrpa opcija za podesavanje ali sve je pregledno i jednostavno. Tipkama se mogu dodjeljivati naradbe od copy, paste pa do f1-f12, kao i ctrl i shift kombinacije.

Materijali i izrada su dobri, bocne tipke bi mozda trebale biti malo vece ali i ovakve su sasvim ok, glavne lijeva i desna su odlicne a kotacic je gumiran i precizan. Osjecaj lezanje misa u ruci je dobar ali to ovisi i o stilu drzanja misa (vrijedi za svaki mis).

Inace ja se ne zamaram sa ciframa kao sto su 2000dpi jer je meni to neupotrebljivo, ja koristim 800dpi.

Pozdrav!
Zynaps je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2007., 00:55   #2
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Dobrodosao na PCE!

Lijepo je kad netko svoju "karijeru" zapocne nekim svojim dojmovima
A ne trazeci crack ili slicno.
SRV je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.02.2007., 01:33   #3
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ziva istina! Kupio sam doticni mis prije tri dana i potpuno se slazem sa zynapsom,za te pare mis je mrak! Em sto lijepo izgleda em ima malo svoje tezine tako da ga osjetis u ruci! Stvarno sam super zadovoljan s njim!

svaboxxl je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2007., 08:33   #4
stripy
a-wAnnaBe
Moj komp

stripy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
tnx za info.

ali bi samo napomenuo da to shto ima isti "opticki chip" ne znaci nishta.
nezelim reci da je loshiji, jer neznam.. ko zna mozda je i bolji....samo da sve ovisi kako ga twikaju.

MBO: DFI LAN PARTY UT nF4 Ultra-D
MBO DFI Lan Party DK P35-T2RS S.775
Kingmax DDR2-800 KLDE88F 2 GB
Gigabyte VGA nVidia 8800GT 512MB
Antec super-midi kućište P182B crno
Arctic Cooling VGA cooler Accelero S1
Arctic Cooling turbo modul
Pioneer DVD ± RW DL DVR-215BK SATA
Cooler Master Hyper TX2 CPU hladnjak
Corsair 520HXEU ATX 2.2 modularno
CPU INTEL Core2Duo 8400
stripy je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2007., 09:07   #5
Zynaps
Registered User

Zato sam i naveo koje sam miseve dosad koristio. Uglavnom mx400 (laser) je koma da ne moze biti veca.
Staro 16.02.2007., 09:11   #6
Zynaps
Registered User

Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Dobrodosao na PCE!

Lijepo je kad netko svoju "karijeru" zapocne nekim svojim dojmovima
A ne trazeci crack ili slicno.

Hvala na podrsci
Staro 16.02.2007., 09:49   #7
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ako neko pati na brand (*akhm* logitech) , evo mu isti takav mis, ali rebrandan za OCZ (koji daje i 6 god garancije na njega, što otklanja sumnje da se radi o jeftinom plastikaneru )

http://www.i4u.com/article7943.html
Staro 17.02.2007., 16:59   #8
Sir Shmirkly
Premium

Sir Shmirkly's Avatar

Citiraj:
Autor Zynaps Pregled postova
Pozdrav svima, da skratim pricu, do sada sam imao masu jeftinih miseva raznih marki, logitech mx510, mx400, ms intelioptical 1.1a.

Ono sto odmah mogu reci je da se x-718f moze nositi sa logitech-ovom mx serijom. Inace u a4tech je ugradjen isti opticki chip kao i u mx518 (agilent 3080). Ono sto nigdje ne pise a mene je iznenadilo da se dobiju dva kompleta rezervnih teflonskih nozica (mis ih ima 6, znaci dobije se jos 12). Odlicna stvar je i znatno tanji kabel (2.2 mm u odnosu na uobicajenih 3.5 mm) sto ostavlja dojam bezicnog misa jer kabel nema tezinu kojom opterecuje misa.

Dpi je promjenjiv i to savrseno radi bez drivera. Njihovom istalacijom dobija se hrpa opcija za podesavanje ali sve je pregledno i jednostavno. Tipkama se mogu dodjeljivati naradbe od copy, paste pa do f1-f12, kao i ctrl i shift kombinacije.

Materijali i izrada su dobri, bocne tipke bi mozda trebale biti malo vece ali i ovakve su sasvim ok, glavne lijeva i desna su odlicne a kotacic je gumiran i precizan. Osjecaj lezanje misa u ruci je dobar ali to ovisi i o stilu drzanja misa (vrijedi za svaki mis).

Inace ja se ne zamaram sa ciframa kao sto su 2000dpi jer je meni to neupotrebljivo, ja koristim 800dpi.

Pozdrav!
Po ovome što si napisao čini mi se dobar... Po čemu je sve mx518 bolji od A4Tech X-718F miša(zanima me jer bi kupio novg miša a ne da mi se dati duplo više love, ako je skoro isti). Gdje u Zagrebu ima za kupiti tih A4Tech X-718F osim u formelu?

Zadnje izmijenjeno od: Sir Shmirkly. 17.02.2007. u 21:24.
Sir Shmirkly je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2007., 02:36   #9
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Zato sam i naveo koje sam miseve dosad koristio. Uglavnom mx400 (laser) je koma da ne moze biti veca.

aj molim te ovo objasni po čemu?
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2007., 03:07   #10
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
zivo i mene zanima...

ako sam ja donekle zadovoljan sa logijem od 70kn, neznam sta je sa mx400, barem daj neke naznake zbog cega ne valja?!
Crash009 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.02.2007., 12:26   #11
Zynaps
Registered User

Citiraj:
Autor Sir Shmirkly Pregled postova
Po ovome što si napisao čini mi se dobar... Po čemu je sve mx518 bolji od A4Tech X-718F miša(zanima me jer bi kupio novg miša a ne da mi se dati duplo više love, ako je skoro isti). Gdje u Zagrebu ima za kupiti tih A4Tech X-718F osim u formelu?
Mislim da mx518 ima vise nedostataka u odnosu na x-718f nego prednosti. Trebas uzeti onaj koji vise odgovara tvojoj ruci. Inace mx518 je 2.5 puta skuplji, a tesko da je toliko bolji.
Staro 18.02.2007., 12:28   #12
Zynaps
Registered User

Gabre i Crash009, zasto mislite da je mx400 dobar ili da bi morao biti dobar?
Staro 18.02.2007., 14:14   #13
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Šteta što u nas nema ovako nešto:
http://www.a4tech.com/en/product2.as...03&MNO=X-750BF
Staro 18.02.2007., 14:25   #14
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Šteta što u nas nema ovako nešto:
http://www.a4tech.com/en/product2.as...03&MNO=X-750BF
Je, novi OCZ mis mu izgledom jako slici. Pljunuti A4.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2007., 14:46   #15
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
u formelu ima a4 misheva
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2007., 14:58   #16
technix
Registered User

technix's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Gabre i Crash009, zasto mislite da je mx400 dobar ili da bi morao biti dobar?
ne znam za Gabreta i Crasha ali ja ga imam i nisam primjetio ništa loše kod njega, meni je sasvim dobar. Jesi imao možda neko loše iskustvo s mx400?
technix je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2007., 16:04   #17
Zynaps
Registered User

Meni i svima koje poznajem taj je mis kanta (gledao sam da ga sto prije prodam) kao i po misljenju drugih ljudi na gotfrag i esreality. To je "poslovni" a ne gamerski mis, cijelo vrijeme sam imao osjecaj da ganjam kursor po ekranu, za FPS zanr katastrofa.
Staro 18.02.2007., 16:04   #18
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

igrao sam se malo na x400 i miš je dosta dobar, nema lagga, niti se zblesira kod naglijih pokreta, ne znam sto tebi ne odgovara na njemu, meni je miš dobar
Staro 18.02.2007., 16:27   #19
technix
Registered User

technix's Avatar

Citiraj:
To je "poslovni" a ne gamerski mis, cijelo vrijeme sam imao osjecaj da ganjam kursor po ekranu, za FPS zanr katastrofa.
aha... ne svijetli u mraku, nema potpis "fataliti" i ljutih zmajeva na njemu i 2000+ dpi.
pa šta ja znam, nisam neki HC gamer, odigram tu i tamo CoD2 i BF2.. ja nisam imao takav osjećaj (btw. imao sam i razera jedno vrijeme - začudo).
No, ukusi su različiti.
Staro 18.02.2007., 16:39   #20
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

Tocno to,ukusi su razliciti! Ja mislim da ovaj A4 daje mrak omjer ulozeno dobiveno!! Ja ga imam evo vec par dana i jos uvijek se privikavam na njega jer sam od pamtivjeka igrao na g**nima od miseva i ovo mi je sad avion! Istina do sad za COD mi je bio i onaj logi bd69(obicnjara 2gumba i scroll) mrak! Sada se malo mucim na COD-u sa ovim A4 jer mi je brutalno brz i jos sam prvi put u zivotu poceo koristiti mousepad i stvarno se treba priviknuti! Sve u svemu A4 daje dobru stvar za malu lovu al daleko od toga da nema puno boljih miseva,ali i skupljih!!

Staro 18.02.2007., 17:20   #21
Zynaps
Registered User

Citiraj:
Autor Crash009 Pregled postova
igrao sam se malo na x400 i miš je dosta dobar, nema lagga, niti se zblesira kod naglijih pokreta, ne znam sto tebi ne odgovara na njemu, meni je miš dobar
Kakav bi ti tek onda bio mx51x ili x-718f?
Staro 18.02.2007., 17:32   #22
Zynaps
Registered User

Citiraj:
Autor technix Pregled postova
aha... ne svijetli u mraku, nema potpis "fataliti" i ljutih zmajeva na njemu i 2000+ dpi.
pa šta ja znam, nisam neki HC gamer, odigram tu i tamo CoD2 i BF2.. ja nisam imao takav osjećaj (btw. imao sam i razera jedno vrijeme - začudo).
No, ukusi su različiti.
Pa vec sam spominjao da mi +2000dpi nista ne znaci, usput mx400 ima i ono sranje od tilt wheel-a.
Staro 18.02.2007., 18:49   #23
technix
Registered User

technix's Avatar

Citiraj:
... usput mx400 ima i ono sranje od tilt wheel-a.
ma da, fuj tilt wheel.. to je za excell, za ekonomiste i birokraciju. svaki gamer zazire od toga - opao bi mu rating kad bi ekipa čula da ima tilt wheel.
No dobro, udaljili smo se od teme. Bitno je da ti paše x-718f, izgleda interesantno, garanciju imaš, nema beda - pići po igrama da vidiš jel izdržljiv.
I ja ću si pribaviti jednog, čisto iz znatiželje. Treba pružit šansu novim proizvođačima..
Staro 18.02.2007., 19:05   #24
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

Pa dobro A4 i nije bas novi proizvođac! Sve u svemu dobar mis za fer pare!

Staro 18.02.2007., 19:26   #25
technix
Registered User

technix's Avatar

Citiraj:
Autor svaboxxl Pregled postova
Pa dobro A4 i nije bas novi proizvođac! Sve u svemu dobar mis za fer pare!
Kažu da su osnovani ´87. ali na našem tržištu su relativno noviji. Vidim da su i u Os sad dosta zastupljeni, našao sam ih u 2 trgovine - ali nemaju baš prevelik izbor modela, pogotovo iz serije 7.
Staro 18.02.2007., 19:42   #26
Zynaps
Registered User

Citiraj:
ma da, fuj tilt wheel.. to je za excell, za ekonomiste i birokraciju. svaki gamer zazire od toga - opao bi mu rating kad bi ekipa čula da ima tilt wheel.
No dobro, udaljili smo se od teme. Bitno je da ti paše x-718f, izgleda interesantno, garanciju imaš, nema beda - pići po igrama da vidiš jel izdržljiv.
I ja ću si pribaviti jednog, čisto iz znatiželje. Treba pružit šansu novim proizvođačima..
Ajmo ispocetka, pored mx51x serije, x-7xx serije, razer-ovih miseva, ms explorera 3.0, mx400 nema sta trazit. Koje si miseve dosad probao, naravno nekoliko dana bar, a ne 5 minuta? Ako uzmes x-718f (manje od 150kn) zanima me kakav ce ti biti u usporedbi sa mx400 (oko 260kn).

Zadnje izmijenjeno od: Zynaps. 18.02.2007. u 19:59.
Staro 18.02.2007., 21:19   #27
technix
Registered User

technix's Avatar

Citiraj:
Ajmo ispocetka, pored mx51x serije, x-7xx serije, razer-ovih miseva, ms explorera 3.0, mx400 nema sta trazit. Koje si miseve dosad probao, naravno nekoliko dana bar, a ne 5 minuta? Ako uzmes x-718f (manje od 150kn) zanima me kakav ce ti biti u usporedbi sa mx400 (oko 260kn).
Koje sam miševe probao? jel se ti hoćeš prepucavat sad sa mnom ili želiš dokazati kako ja nisam kompetentan ocijeniti jedan miš? Pretpostavit ću da te zanima informativno pa ću ti odgovoriti.. Trenutno posjedujem samo 3 miša: mx400, ms explorer 4.0 (žešće govno - ni do koljena logitechu), genius optikaner neki. Miševi koje sam imao prije ovih (duže od 5 min.): Razer diamondback, Trust Gamer GM-4200, Logi mx510, ms explrr 3.0, Genius ergo, mx1000, creative 5000, logitechi i ms raznorazni stariji modeli.. pa da skratim, imam pametnijeg posla trenutno.
btw. nisam razumio konstataciju "nema šta tražit pored...", za koju svrhu i počijem ukusu nema šta tražiti?
Drago mi je da smatraš kako je tvoj miš jedan od najboljih na svijetu, izgleda super, uživaj u njemu. Pozdrav!
Staro 18.02.2007., 21:35   #28
Zynaps
Registered User

Samo me zanima kako ti pored diamondbacka, mx510 i exp.3.0, moze biti dobar mx400. Ja nisam jedini rekao da je a4tech jedan od najbolji, to su rekli mnogi.
Staro 18.02.2007., 21:36   #29
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Citiraj:
Trust Gamer GM-4200
e molim te da mi kazes kakav je taj mis jel ga planiram ubost sljedeci tjedan!

thx
Staro 18.02.2007., 21:54   #30
stripy
a-wAnnaBe
Moj komp

stripy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
mx400 je los mis za igranje. ne zato jer ne bljeshti na sve strane ili ima milijun dpia, nego jer, medju ostalom, nepodnosi nagle pokrete.
temeljen na mojem iskustvu, a i raspitivajuci se medju inozemnim poznanicima, saznao da nisam jedini. inace sam jako htio da to bude dobar mish jer mi taj oblik savrseno odgovara.

a inace bi ja osobno misheve "za igranje" dijelo na radi sve shto treba ili ne radi sve dobro. a onda dalje su sve osobne preference tipa da li ocesh veci ili manji, ovoliko tipki ili onoliko, zelenu ili zutu boju ili kaj god vec ocesh medju mishevima koji rade shta bi trebali.

samo da naglasim da moze mx400 nekom biti dobar i super sluzit u radu na racunalu..mozda netko neprimjeti njegove nedostatke i tijekom igre, ali se nemoze tvrdit da mis radi besprijekorno u igrama.

MBO: DFI LAN PARTY UT nF4 Ultra-D
MBO DFI Lan Party DK P35-T2RS S.775
Kingmax DDR2-800 KLDE88F 2 GB
Gigabyte VGA nVidia 8800GT 512MB
Antec super-midi kućište P182B crno
Arctic Cooling VGA cooler Accelero S1
Arctic Cooling turbo modul
Pioneer DVD ± RW DL DVR-215BK SATA
Cooler Master Hyper TX2 CPU hladnjak
Corsair 520HXEU ATX 2.2 modularno
CPU INTEL Core2Duo 8400
stripy je offline   Reply With Quote