|
![]() |
#1 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() Pozz Molio bi cijenjeno mišljenje u svezi WD Caviar SATA-II (Raid Edition), 16MB cachea (kvaliteta, buka, zagrijavanje, brzina....), te me zanima što mu znači onaj Raid Edition (razlika u odnosu na običnu verziju). TNX unaprijed... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Po meni sasvim OK disk. Što se tiče kvalitete, vjerujem da je kao i svaki drugi WD, nisam ih imao puno na servisu. Nije ni tih ni glasan, onako umjereno. Može mu se smanjit AAM čime postaje još malo tiši. Zagrijavanje je isto OK, bez venta kojih 40-45°C, s ventom oko 35-40°C. Brzina je danas više-manje ista kod svih diskova pa tako i kod ovog.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
WD senzor za tempraturu laže i to poprilično (cca. 20 stupnjeva). Inače, disk je ok kao što to kaže domy. Za sad nemam problema s njim.
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Negdje sam vidio da ima neke dodatne optimizacije za rad u RAID-u, sad je pitanje koliko je to točno... Ja sam mjerio sondom, ali sve to ovisi o položaju gdje je staviš i temperaturi okoline. Zato sam stavio malo više tolerancije.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
evo iz iskustva kazem senzori na vecini wd-a su u banani ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|