![]() |
WD Caviar SATA-II (Raid Edition) pitanjce...
Pozz
Molio bi cijenjeno mišljenje u svezi WD Caviar SATA-II (Raid Edition), 16MB cachea (kvaliteta, buka, zagrijavanje, brzina....), te me zanima što mu znači onaj Raid Edition (razlika u odnosu na običnu verziju). TNX unaprijed... :beer: |
Po meni sasvim OK disk. Što se tiče kvalitete, vjerujem da je kao i svaki drugi WD, nisam ih imao puno na servisu. Nije ni tih ni glasan, onako umjereno. Može mu se smanjit AAM čime postaje još malo tiši. Zagrijavanje je isto OK, bez venta kojih 40-45°C, s ventom oko 35-40°C. Brzina je danas više-manje ista kod svih diskova pa tako i kod ovog.
|
RE: WD...
TNX na odgovoru
A što se tiče onog Raid Editiona(razlika)? Zašto ima 60 mjeseci garanciju naspram 36 mjeseci kod obične verzije.... |
WD senzor za tempraturu laže i to poprilično (cca. 20 stupnjeva). Inače, disk je ok kao što to kaže domy. Za sad nemam problema s njim.
|
Negdje sam vidio da ima neke dodatne optimizacije za rad u RAID-u, sad je pitanje koliko je to točno...
Citiraj:
|
evo iz iskustva kazem senzori na vecini wd-a su u banani :D ali mogu reci da od 4 harda koja imam wd mi je najdrazi, najbolji omjer brzine, tisine i hladnoce.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:55. |