|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Tražim odobrenje - konfa :)
znam da vam je pun ****c slaganja konfiguracija, zato sam pomno popratio vase tekstove i složio sebi najprihvatljiviju konfiguraciju. posto je to dosta novaca (bar meni) i necu u dogledno vrijeme je mijenjati, naprosto MORAM traziti vase misljenje i svaki komentar je dobrodosao. konfa bi bila za uobicajene stvari, surfanje, igranje ponekad i dosta pisanja tekstova, gledanje filmova. za sad rapolazem s 7500kn, pa sad slozio jednu knof za tu cijenu, na zalost bez monitora (zadrzat cu svoj 15" LCD od sony, dok ne dodu bolaj vremena, pa cu ubosti novi monitor). sta mislite jel to pametnije ili da kupim konfu za 5000kn i neki monitor za 2500kn? evo sto sam slozio. http://www.links.hr/index.php?PHPSES...0.306.159%5D=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Kažeš igranje ponekad, ako se stvarno nećeš puno igrati složi neku jeftiniju AM2 konfu ili 775 sa jeftinijim procesorom i ubodi dobar, veći monitor. Ali valjda ti znaš najbolje zaštoti treba pila ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Dobro složena konfa, jedino umjesto Pioneera uzmi LG-a U vezi monitora, vidi grafa koju uzimaš nikako neće doći do izražaja na 15'' monitoru, tako da bih ti predložio kupnju novog monitora (npr. LCD 17'') za nekih 1800kn... Ako se odlučiš na soluciju s drugim monitorom, morat ćeš srezati neke neke komponente, npr. 400kn jeftiniju ploču (Gigabyte DS4), i jeftiniju grafu (Leadtek 7600GT, 979kn)... A i ovaj askijev prijedlog nije loš...sve ovisi o tebi i tvojim potrebama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
"ponekad" igranje se odnosi na to da igram CoD2 na netu, PES6 i WoW (ponekad) i u bududcnosti mislim instalirati poneku novu igru i zaigrat je. nisam sad neki hardcore gamer koji mora svaku novu igru isprobati. a gle, mislim imati stvarno duze vrijeme tu konfiguraciju, da malo duze drzi vodu, bar dok dx10 ne postane neki standard i vista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nemoj uzeti LG-a, preglasan je!! Vjeruj mi imam doma 4 Lg-a i jedan Pioneer! Pioneer je barem duplo (možda i više) brži kod čitanja podataka (mada su i LG i on na istim brzinama) i vrlo vrlo je tih! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
|
Eto, kako gore napisah, uzmi si kombinaciju novi monitor i jeftinija grafa (koja je navedene naslove sposobna lijepo pokretati), pa kasnije ubodeš neku mid-end dx10 grafu... @Blaž nebih se složio, znam puno ljudi koji imaju LG-a i nitko nema problema s bukom kako ti to opisuješ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Gle imam ih 4 komada doma! 2 CD-Rom, 1 DVDRW i 1 CDRW Znam kaj pričam zato kaj također imam i Pioneera doma i mogu usporediti brzinu i glasnoču između ta dva modela! Tvoji frendovi možda imaju LG al nisu imali prilike raditi sa Pioneerom pa im je način rada LG-a standard! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Prijedlog: _________________________________________________ Procesor: Intel E4300, sck. 775, BOX - 1.332 kn Matična: Gigabyte 965P-DS3, sck. 775 - 844 kn Memorija: 2x1GB Kingmax DDR667 - 1.202 kn Grafička: Gigabyte X1950Pro, 256MB GDDR3 - 1.489 kn Hard disk: 250GB Hitachi, SATA II - 557 kn DVD/RW: LG GSA-H12, Black - 246 kn Kućište: Chieftec DX-01B-D-U - 395 kn Napajanje: Fortron 350W, 12cm FAN - 228 kn _________________________________________________ Ukupno: 6.342 kn.....sve iz Ve-mila Ostane ti 1.158 kn od tvojeg budžeta, pa fino prodaš taj 15" koji imaš, dodaš k ovom ostatku i biraj 19" monitor za pare koje buš imal na raspolaganju. @Blaž 1, 2, 3, 4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Kakav je taj E4300 u odnosu na E6300? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Evo ti moje preporuke za iste pare ali sa 2 Gb 800 megahercne memorije. MBO S.AM2 AsRock AM2XLI-ESATA2, SATA2, ATX. 502,88 kn (PC Shop) CPU AMD Athlon64 X2 4200+ BOX 1.314,60 Links 2 x RAM PC-6400, 1024MB, DDR2, KINGMAX, 800 MHz. 985,39 kn Links Nek te ne brine AsRock. ULIjev čipset se je pokazao jako dobar još na 939 socketu. I mnogo manje se grije od drigih čipseta
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
.
|
Evo ti odgovora: Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Hvala Razer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ali nije sve u procu i matičnoj ima nešto i u memoriji, a u njegovoj konfi je samo 1 Gb memorije i to na 667 mhz. Zato sam ja srezao na matičnoj i procu da bi imao 2 Gb memorije na 800 mhz.
![]() |
![]() |
#18 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Sorry, ali taj Super Talent košta kao Kingmax 800MHz (u biti je jeftiniji), a memorija je daleko bolja (kako na stocku, tako i overclockana) i može se ful nafrljiti. Prema tome...(uostalom ja nisam imao potrebe za uštedom, ubadao sam pilu od preko 12kn, moga sam slobodno uzeti i skuplju memoriju - u biti sam htio ubosti CL4, ali ga nije bilo na lageru u vrijeme kada sam ubadao komp, no moram priznati kako me CL5 itekako ugodno iznenadio - memorija je odlična, ima odlične performanse, moguće je postaviti ful ful niske latencije, a može se dobrano naclockati). Sve kad bi Core uzimao 2x1GB za ~1800kn puno više mu se onda isplati uzeti upravo taj CL5 Super Talent naspram 800MHz Kingmaxa (iako ostajem pri tome da mu je 667MHz Kingmax sasvim ok). Mislim da je tvoj ulet neprimjeren - čovjek je naglasio da ima ograničen budget i sukladno tome sam preporučio tu memoriju, i ne znam kakve veze s tim ima memorija koju sam ja sebi kupio - kao što sam rekao, ja sam imao budget od preko 15000kn za komp bez periferije i u njega sam mogo natrpati što god me bilo volja (a svejedno sam uštedio preko 3000kn), bilo to isplativo ili ne (iako je taj Super Talent itekako bio isplativ, budući da po performansama i OC potencijalom ne zaostaje ni za puno skupljim memorijama, tako da ti ni tu komentar ne stoji). Samo sam preporučio čovjeku isplativiju kupovinu, budući da je razlika između Kingmaxa 667MHz i 800MHZ stvarno marginalna (to su praktički iste memorije), jer je napomenuo da ima ograničen budget. Nisam napadao tebe ni tvoj savjet (a očito si to tako protumačio), već samo predložio efikasnije rješenje (o kojem je ustalom bilo raspravljano u nekih 20 threadova na ovom forumu). I btw. nisma goloruk već Gorluk ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Ti si zapeo za memu i ne puštaš. Pogledaj moj prvi post za preporuku. A kaj se mene tiče može kupiti šta god hoče. Ako mi imaš još nešto za reć javi mi se na PM jer ovo nije mjesto za našu raspravu.
![]() |
#20 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Nisam za ništa ja zapeo, jednostavno sam preporučio po mojem mišljenju isplativije i efikasnije rješenje, bez nekog bitnijeg utjecaja na performanse, a ti si na tu moju preporuku umjesto argumentima odgovorio jednom vrstom ad hominem napada (nije bilo nikakvog razloga da povlačiš moju konfiguraciju, a sve i da je ja sam obrazložio zašto je ST 800MHz daleko bolji izbor od Kingmax 800MHz). Koliko ja vidim ti si se osjetio povređenim što sam u pitanje doveo tvoju preporuku (što je IMHO smiješno), te mi relativno bezobrazno odgovorio na post kojim uopće nisam ciljao na nešto negativno protiv tebe. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|