|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
Sporo startanje XP
Stvar je ovakva, prije par dana sam morao par puta prisilno resetirati komp i od tada se windowsi dižu jedno 2-3 minute. Inače su se windowsi startali za nekih 30sekundi. Ne javlja nikakve greške samo mi diže sporije windowse i druge programe. Koristim XP s SP2, ima tko kakvu ideju kako da se toga rješim, tj. da sve radi normalno kao i prije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
u borbi protiv sna
Datum registracije: Jan 2006
|
1. Mogao bi detaljnije opisati zbog čega si morao restartati, da bi lakše mogli zaljučiti zbog čega se duže dižu, odnosno jel u pitanju softver ili hardver 2. Odokativno, kad bi se to desilo nekome a da se preveč ne razme u kompove predložio sam sljedeće stvari: a)System Restore za onolko dana unazad kad je zadnji put dobro dizao sistem b) defragment diskova c) čišćenje registry-a d) miscorsoft bootvis ->optimize system 3. Nakon svake od gornjih stvarčica trebao bi imati puno manje problema prilikom dizanja sistema, a za kraj TweakUI s kojim možeš "još ubrzati" neke stvari u windowsima i sl. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
|
Resetirao se pri gledaju dvda s powed dvd playerom. I tak mi se par puta za redom resetirao i od tad je sav usporen. Probao sam defragramentirat disk, očistio registry i još uvijek je ista stvar. Radi meni sve na kompu, samo osjetno sporije diže programe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Za takve situacije najbolje je imati složen image sa win i osnovnim programima koje koristiš. My documents, prebaciš na drugu particiju. Kad se win smrdaju, u par minuta vratiš sve kako je bilo, pogotovo ako ti komp ne služi samo za igranje.
![]() |
#6 |
Banned
|
Imam image, ali prvo bi htio probati rjesiti problem na neki drugi nacin, jer bi jako puno vremena potrošio na podešavanje sitnica. Nisam očekivao da će mi se ovako nešto dogoditi... Ali ako neće biti drugog rješenja onda ću sve srediti s imageom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Dobro ti govori LAcy. Napravi image particije na kojoj ti je OS. I optimiziraj OS sa TuneUp Utilities ili sa Registry Editor-om (ako znas). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
A krpanje win ti je nužno zlo. Ne treba baš uvijek posezati za instalacijom i imageom ali najčešće je to najbrže.
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
Sredio sam sve s imageom, krpanjem ne bi nikada bio gotov... Hvala svima na trudu i pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bot Maker
Datum registracije: Dec 2005
|
kak si sredio s iamgeom ja imam isti problem, samo mojem se mjesa vec duze vrijeme dosad mi niej smetalo ali sad miv ec smeta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
ja bi si htio napravit taj image. jel mi može netko točnije objasnit s kojim programom i koje su prednosti toga i kak to točno ide? nemam baš iskustva s tim. kad mi nešt rikne snimam friške windowse
![]() |
#12 |
Pink Floyd fan
|
Instaliraš neki od programa za imaging (Acronis true image, Ghost) i onda napraviš bootabilni cd. Možeš raditi iz windowsa ali sa cd-om je bolje jer više nećeš morati instalirati program već samo pokreneš komp sa cd-a. Kad pokreneš komp sa cd-a, imaš opcije za create image i restore... pazi samo koju particiju vraćaš da ne pregaziš podatke. Zapravo je vrlo jednostavno. Preporuka je da instaliraš win, naštimaš sve, eventualno instaliraš programe i onda napraviš image. Kad sve ode u k. za par minuta je sve kako je bilo povratom image-a. Još jedna preporuka, premjesti My documents na drugu particiju da ga ne pregaziš sa image-om.
![]() |
#13 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|