PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Sporo startanje XP (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60113)

marko05 12.02.2007. 01:15

Sporo startanje XP

Stvar je ovakva, prije par dana sam morao par puta prisilno resetirati komp i od tada se windowsi dižu jedno 2-3 minute. Inače su se windowsi startali za nekih 30sekundi. Ne javlja nikakve greške samo mi diže sporije windowse i druge programe. Koristim XP s SP2, ima tko kakvu ideju kako da se toga rješim, tj. da sve radi normalno kao i prije.

iggyone 12.02.2007. 02:01

1. Mogao bi detaljnije opisati zbog čega si morao restartati, da bi lakše mogli zaljučiti zbog čega se duže dižu, odnosno jel u pitanju softver ili hardver

2. Odokativno, kad bi se to desilo nekome a da se preveč ne razme u kompove predložio sam sljedeće stvari: a)System Restore za onolko dana unazad kad je zadnji put dobro dizao sistem b) defragment diskova c) čišćenje registry-a d) miscorsoft bootvis ->optimize system

3. Nakon svake od gornjih stvarčica trebao bi imati puno manje problema prilikom dizanja sistema, a za kraj TweakUI s kojim možeš "još ubrzati" neke stvari u windowsima i sl.

terminator 12.02.2007. 20:11

nabavi hijack this pa postaj da vidimo kaj se može maknut.
definitivno nabavit TuneUp Utilities 2007 i optimizirat sve što se može

marko05 12.02.2007. 20:20

Resetirao se pri gledaju dvda s powed dvd playerom. I tak mi se par puta za redom resetirao i od tad je sav usporen. Probao sam defragramentirat disk, očistio registry i još uvijek je ista stvar. Radi meni sve na kompu, samo osjetno sporije diže programe.

LAcy 12.02.2007. 20:52

Za takve situacije najbolje je imati složen image sa win i osnovnim programima koje koristiš. My documents, prebaciš na drugu particiju. Kad se win smrdaju, u par minuta vratiš sve kako je bilo, pogotovo ako ti komp ne služi samo za igranje.

marko05 12.02.2007. 21:11

Imam image, ali prvo bi htio probati rjesiti problem na neki drugi nacin, jer bi jako puno vremena potrošio na podešavanje sitnica. Nisam očekivao da će mi se ovako nešto dogoditi... Ali ako neće biti drugog rješenja onda ću sve srediti s imageom.

x-master 12.02.2007. 21:11

Dobro ti govori LAcy. Napravi image particije na kojoj ti je OS. I optimiziraj OS sa
TuneUp Utilities ili sa Registry Editor-om (ako znas).

LAcy 12.02.2007. 21:22

Citiraj:

Autor marko05 (Post 643556)
Imam image, ali prvo bi htio probati rjesiti problem na neki drugi nacin, jer bi jako puno vremena potrošio na podešavanje sitnica. Nisam očekivao da će mi se ovako nešto dogoditi... Ali ako neće biti drugog rješenja onda ću sve srediti s imageom.

Image napraviš nakon što poštimaš sitnice, samo nemoj zaboraviti prije promijeniti lokaciju My Documents-a! Isto tako napravi backup Bookmarksa i sl. prije vračanja image-a Recimo za FF imaš zgodan dodatak koji sinkronizira Bookmarkse preko neta, pa ako koristiš više računala uvijek imaš jednako na svima. Ja recimo znam iskopirati cijeli Documents and settings jer je tu i desktop... da nebi bilo poslije uh, gdje mi je sad ovo.
A krpanje win ti je nužno zlo. Ne treba baš uvijek posezati za instalacijom i imageom ali najčešće je to najbrže.

marko05 13.02.2007. 13:41

Sredio sam sve s imageom, krpanjem ne bi nikada bio gotov... Hvala svima na trudu i pomoći.

dada-as 19.03.2007. 14:09

kak si sredio s iamgeom ja imam isti problem, samo mojem se mjesa vec duze vrijeme dosad mi niej smetalo ali sad miv ec smeta.

tomifish2002 19.03.2007. 14:55

ja bi si htio napravit taj image. jel mi može netko točnije objasnit s kojim programom i koje su prednosti toga i kak to točno ide? nemam baš iskustva s tim. kad mi nešt rikne snimam friške windowse

LAcy 19.03.2007. 15:16

Instaliraš neki od programa za imaging (Acronis true image, Ghost) i onda napraviš bootabilni cd. Možeš raditi iz windowsa ali sa cd-om je bolje jer više nećeš morati instalirati program već samo pokreneš komp sa cd-a. Kad pokreneš komp sa cd-a, imaš opcije za create image i restore... pazi samo koju particiju vraćaš da ne pregaziš podatke. Zapravo je vrlo jednostavno.
Preporuka je da instaliraš win, naštimaš sve, eventualno instaliraš programe i onda napraviš image. Kad sve ode u k. za par minuta je sve kako je bilo povratom image-a.
Još jedna preporuka, premjesti My documents na drugu particiju da ga ne pregaziš sa image-om.

McG 19.03.2007. 15:26

Citiraj:

Autor tomifish2002 (Post 679090)
ja bi si htio napravit taj image. jel mi može netko točnije objasnit s kojim programom i koje su prednosti toga i kak to točno ide? nemam baš iskustva s tim. kad mi nešt rikne snimam friške windowse

1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:26.