|
![]() |
#1 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Logitech G15 vs. Saitek Eclipse
Uskoro planiram uzeti novo tipkalo,ove dvije su ušle u najjuži izbor,pa me zanima vaše mišljenje... Pohvale,pokude,svakojaka iskustva? Što biste uzeli? Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
lol, upravo danas ujutro dodjem na posao i ceka me paket sa g15, odmah sam spojio i sad vec radim na njoj ![]() DOBRO: - tipke su mi odlicne, tihe čak.. - ima 3 nivoa osvjetljenja (od kojih je jedan bez ![]() - izgleda odlično (bolje od saiteka-subjektivno) - ima jako puno konfigurabilnih tipki (na koje moš iskombinirat šta got želiš) - snimanje makroa "u letu" - usb hub uvjek dobro dodje, šteta što je samo 1.1 a zanimljiva stvar je da ispod ima tunele za cable management spojenih usb uređaja.. - lcd (koji je khm zapravo nepotreban ali nek se nadje).. - switch za iskljucit windoze tipke NE DOBRO - ne radi mi winamp sa onim 4 multimedijske tipke (ili radi ali se meni neda sad namještat-to cu kuči jos probati) - volume control je težak za okretanje jer je zapravo ravan i prst samo kliže a on nejde ![]() - MALI ENTER tj ž je zauzeo gornji dio entera!!!!!!!!!! uff što to mrzim - lcd je zapravo beskoristan u večini slučaja |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
navodno saitek ima bolje tipke(nisam probo), finije za pisat... ostalo sve na strani g15 osim gabarita ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
je.. tek sad kad sam doso doma vidim kolko je to cudo lol... strsi sa stolajedno 15cm a jos ide i preko mousepada s druge strane.. btw, i winamp je proradio tako sto sam ukljucio global hotkeys u opcijama.. ali sad sam našao jedan jako cool plugin, ray's g15 plugin.. puno puno bolji od standardnog.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Imaš zbilja hrpetinu pluginova za g15...npr zanimljiv je onaj za ati tool koji ti pokazuje temp. grafe, brzinu vrtnje venta i još mnogo toga. A ako bih birao, vjerojatno bih uzeo Saitekicu, jer je dosta jeftinija kao prvo, taj display mi ne treba (i ne želim g11 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja sam isto u nabavci tastature, samo sam prakticki vec odlucio da uzimam razer tarantulu; iako bi najradje cekao mix razera i microsofta sa ces2007 http://www.microsoft.com/hardware/ga...s.aspx?pid=093 btw. tu su recenzije... logtech g15 http://reviews.cnet.com/Logitech_G15...8.html?tag=txt eclipse 2 http://reviews.cnet.com/Saitek_Eclip...3.html?tag=txt razer tarantula http://reviews.cnet.com/Razer_Tarant...-31637439.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() inače,sve ostalo za Saitek je pohvalno.tipke su ugodne za rad,svijetlo je ugodno te se može birati između jačeg plavog,slabijeg plavog te kompletnog gašenja svijetla. sve u svemu za tipkovnicu : 4/5 (zbog slova ocjena manje) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Quote: With the Microsoft Reclusa gaming keyboard, powered by Razer®, you get the best of both worlds — the latest in Razer gaming technology with the comfort and reliability you expect from Microsoft. OMG, nebi nikad uzeo to kad bih dobio njihov "comfort and reliability", pogotovo nakon iskustava s njihovim softwareom. ![]()
![]() |
#10 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Volume control jednostavno leti, neznam kak je kod tebe al znam da meni leti. Postoji i slabiji model od G15 koji nema LCD izgledom isti i samo 100kn jeftiniji.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
®
|
LCD mi je najbolja stvar kod G15,ne bih uzimao G11 Nikada... Baš taj Lcd kod mene daje najveću prednost... Ta slova hrvatska,primjeti li se kakva razlika? Što se tiče Usb-a,što uspije pokrenuti što ne? Zadnje izmijenjeno od: TomG. 06.02.2007. u 15:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
®
|
ae onda neka bude G15,ak tak kažete...(moram još uštedit mal love,cca 1mj.,školarac ![]() Edit: Opet pitanje,ove tipkice ispod lcd-a(kad je zatvoren),čemu služe? Bitno Volume up/down,play/stop,a ove ostale (one 4 maleene.)...: goood : Zadnje izmijenjeno od: TomG. 06.02.2007. u 17:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
ovisi o pluginu koji trenutno koristiš.. moglo bi se reci da su visenamjenske ![]() a ona skroz lijevo ispod lcd-a (mala okrugla) sluzi za mjenjat plugin.. ali moram dodati još minusa: - hrvatska slova i znakovi CE rasporeda ne svijetle.. - neke tipke su još uvjek na eng rasporedu (<> recimo) - nema osd (on screen display, recimo kad mjenjam plugin ili vrtim volume control): dobro sad se mozemo svadjat da ionako sve vidim na lcd-u ali bilo bi lijepo imat barem opciju.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
®
|
bitno je da vam nije žao danog nofca... ![]() ma ta tipkovnica je zvjer,meni jedina zamjerka je taj usb 1.1 utor... Hoće li on moći pokretati bluetooth adapter... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Naravno da hoće, zašto ne bi? Usb 1.1 i 2.0 su kompatibilni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
®
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
pazi babu!
Datum registracije: Jul 2006
|
da, zahtjevnije stvari poput stickova neće raditi. bluetooth adapteri, miševi i ostala periferija rade odlično. meni je miš spojen na nju. i ima još ispod kanalice za provođenje kablova i gore sa obje strane mjesta za provuč kablove. šta se tiće ergonomije, meni je odlična, pišem totalno opušteno po njoj. jedino što je možda malo preglasna. skinuo sam s nje podlošku za dlanove, udobnije mi je nekako bez nje (vjerojatno zbog visine stola). LCD je koristan ako znaš kako ga iskoristit, pa posjeti G15mods.com i G15Forums.com da, i naša slova se slabije vidi, jer su naknadno doštampana. budem jednom prilikom probao raskopati tipkovnicu pa da vidim može li se to kako srediti...
![]() |
#20 |
®
|
srce mi oteo ovaj winamp plugin... http://www.youtube.com/watch?v=it06nDL_kbw Jel uspio tko od vas to namjestiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
http://forum.pcekspert.com/showpost....53&postcount=4 reply nr #4 ![]() super plugin, ima bubica ali inace strava |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Imao sam dvije G15 (odnosno jednu još uvijek imam) i Saitek Eclipse. Naime, prva G15 je doživjela havariju s hrpom kave nakon čega sam je ja stručno razbucao (nećemo od detaljima ![]() Zašto sam je zamjenio? Osvjetljenje na Saiteku je loše implementirano jer nije rasvjetljena svaka tipka posebno već par ledica rasvetljava cijelu tipkovnicu. Premda niti G15 nema posebnu ledicu za svaku tipku, unutar tipkovnice se nalazi velika ploča od pleksiglasa koja uniformno prenosi osvjetljenje na tipke. Uz to, svjetlost na G15 prolazi direktno ispod svake tipke preko svojevrsnog kanalića. Sve u svemu, na G15 to pozadinsko osvjetljenje doista ima smisla jer korisnik vidi oznake na tipkama. Na Eclipse to nije slučaj. Možda se čini da je kod Eclipse osvjetljenje bolje kad se gleda okomito na tipkovnicu, ali u praksi korisnik na tipkovnicu gleda pod kutem što radikalno mijenja dojam. Tipke na Eclipse su dosta malene i prebrzo se vraćaju u početni položaj. Cijela tipkovnica ima manje gabarite u odnosu na G15 što meni nije odgovaralo. Posebno mi je smetala space tipka koja dosta klepeće pri radu. Eclipse ima užasno loše odmorište za dlanove koje doslovno visi na rubu tipkovnice. U teoriji je moguće prilagođavati koliko je odmorište udaljeno od tipkovnice, ali mehanizam je loše izveden tako da se odmorište često pomiče u položaj koji korisniku ne odgovara. Tipkovnica nema multimedijalnih tipki već samo tipke za regulaciju osvjetljenja i regulaciju jačine zvuka. Kvaliteta izrade Saitekove tipkovnice je također osjetno inferiornija u odnosu na G15, bilo po pitanju dizajna i tehničke izvedbe, bilo pi pitanju kvalitete korištenih materijala. Sve u svemu, Logitech G15 je skuplji, ali u odnosu na Eclipse doista opravdava višu cijenu. Na kraju moram spomenuti da ja možda nisam najreprezentativniji tip korisnika budući da sam sklon usvajanju i korištenju novih stvari. Mnogi se korisnici računala kunu u stare tipkovnice (tzv. kliketuše),no meni su one pretvrde i neergonomične. Tipkovnice koje meni odgovaraju obično imaju plitke i mekane tipke i same po sebi su dosta nisko položene (za razliku od recimo starih IBM-ovih tipkovnica koje su debele i uzdignute). Eto, nadam se da će ti ovo moje iskustvo pomoći pri odabiru. Savjetujem ti da svakako probaš isprobati tipkovnicu prije nego što je kupiš, bilo u trgovini, bilo kod nekog tko je već posjeduje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
®
|
ev odlučio sam da ću ju kupiti...skupio novac..odmah novi problem... ve mil daje garanciju na nju 2 god??? zašto to? hg spot ju ima za 635kn (3 god garancije) ,dodjem danas u trgovinu piše cijena na njoj 705? sad neznam tko je ovdje lud... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
G15=bacanje novaca, pa mislim ono, 6xx kuna za tipkovnicu, i to jos s puno nedostataka, strasno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
®
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rambus 3xtr1m
|
Ja ju imam već neko vrijeme, super je to što ima LCD ( tako da vidim koja s epjesma vrti i koliko je load proca i korištenost rama) i super je što ima osvljetljene tipke da mogu u mraku brljat. Ali ja puno pišem u wordu i za to su tipke na G15 užasneee. Nažalost odvažio sam maknt ju i sad pišem na microsoftovom bežičnom V2.0 kompletu. Ali još uvijek mislim da je najljepša i najbolja tipkovnica na kojoj sam radio, i vjerojatno nakon mjesec dana ću je ponovo izvadit iz ormara i spojit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
evo jos jedan primjer: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...83100398403665 http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=24231 + u hg-u jeftinija ![]() da, u hg-spotu su na naljepnicama cjene bez popusta na gotovinu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
®
|
Citiraj:
ae fala,nadam se da je da se ne osramotim... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
ufff al cijena raste,ja kad sam ju uzimao koštala je 400kn ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|