|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Oct 2006
|
Logitech Z-5400 review
Specifikacije: • Total RMS power: 310 watts RMS • Speakers: - Satellites: 194 watts RMS (2 x 38W front, 2 x 38W rear, 42W center) - 4 satellites - Subwoofer: 116 watts RMS - 1 center channel • Total peak power: 620 watts - 1 subwoofer • Maximum SPL: 103 dB • 6-channel direct cable • Frequency response: 35 Hz - 20 kHz • Digital SoundTouch™ Control Center • Signal to noise ratio: >95 dB, typical 99 • Wireless remote control, batteries included • Input impedance: 9,500 ohms • User´s manual • Amplifier: Ultra-linear high-capacity analog • Quick-start guide • Drivers: - Satellites: 2 1/2” aluminum phase plug driver - Band-pass subwoofer: 6 1/2” high-excursion driver • 2 year limited warranty • Surround sound effects: - Hardware decoding for Dolby® Digital, DTS® and DTS® 96/24 soundtracks - Dolby® Pro Logic® II (Movie and Music modes) - 6-channel direct - Stereo - Stereo x2 • Supported digital formats: - Dolby® Digital - DTS® and DTS® 96/24 - PCM (uncompressed stereo): 44.1 kHz/16 bit through 96 kHz/24 bit ![]() PAKIRANJE: Uh šta reči...ogromno...i teško...S tim da sam ga nosio iz king krosa u auto nije mi bilo baš bajno....savršena zaštita---puno stiropora i plastike! SATELITI: Kao što je i u specifikacijama rečeno srednji satelit je nešto jači i drugačijeg je izgleda...Iskreno kad sam donio taj sistem doma i vidio te male zvučnike bilo me strah njihove snage.....Ali pokazala si su sasvim ok....što čete i čuti na kratkom filmiću! ![]() SUB: Uh ogroman i težak....kažu 30kg...ali nema tolko : wtf :....Za buku raditi savršeno.....kad je na full svoje snage malo preizražajan....što se lako da srediti smanjivanjem njegove glasnoče putem softwera od zvučne ili na samome control centru..Za hip-hop sa jakim basom dušu dalo..isto vrijedi i za rock..pop...ali u technu ipak fali malo one snage kod nekih pjesama u kojima bass nije dovoljno fin. ![]() ![]() CONTROL CENTER I DALJINSKI: Control center je malo smješnog izgleda ali njegove funkcije izgledaju puno ozbiljnije....znači imamo volume control cijelog sistema....samo srednjeg...bass volume...surround...izbor 6.ch.glazbe,stereo,x2 stereo,Dolby za filmove i Dolby za glazbu... Daljinac mala crna stvar.....jako mi se sviđa gumbić "test" koji kad upalimo...svira glazbu...leti zrakoplov i testira sve zvučnike jedan po jedan da možemo čuti dali sve funkcionira kako treba..Baterija dosta drži...a u paketu se dobiju čak i dvije Duracelke.. ![]() ![]() ![]() Mišljenje+dodaci+zaključak: Jako dobro pojačalo...sub....sam control centar......e sad visokotonci....ima snage..ima....ali nakon nekog vremena bi vi još....e sad....meni nije dao vrag mira dok ja nisam stavio umjesto centra i jedan zvučnik od linije(Philips)...neam pojma koji model ni kakav je zvučnik....ali vjerovali ili ne preporod se je dogodio....bass do kraja i više se ne guše visokotonci....na više od 70% pojačanog mali zvučnici više nemogu dalje(glasni su ali se više tonovi ne dižu-al glavno da ne krče)dok zvučnik umjesto centralnog tu kaže svoje zube i sobu pretvara u pravi hi-fi ugođaj....Naravno tome svemu je i pomogla zvučna Audigy 4 bez koje bi rezultati bilo puno lošiji... Po mojem mišljenju bolje je uzet Z-5400(2000kn)+Audigy 4(400)-2400kn nego z-5500 za 2600kn....em imaš jako dobre zvučnike..imaš jako dobru zvučnu...a imaš i još 200kn u džepu....Eventualno poslje stavite neke malo jače visokotonce ko ja na centralni....i vjerujte preporod...drvo je drvo ![]() A i nemožeš tjerat z-5500 na integri..mislim možeš..ali o kvaliteti nebi pričali...dakle z-5500 u tom slučaju dođu i više od 2600kn...to več spada i za dobar hi-fi..pa si vi mislite! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() Ewo i kratki filmić...malo je mračno....ako treba budem još jednog snimio ![]() http://rapidshare.com/files/13595722/MVI_0860.avi.html |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zašto ih nisi preko digitalnog spojio? Jel snimaš zvučnike ili komp? ![]() Citiraj:
![]() Osim toga ovisi dal nekome treba snaga ili ne, Z-5400 su snage nešto slično kao Z-2300 (+ što imaju 3 zvučnika više) a meni osobno to nije dosta ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
|
Citiraj:
ta snaga koja je na strani z5500 se nimalo ne osjeti....frend ima z5500 i ostao sam malo razocraran jer ipak 'pise 505w' a od toga nista....naravno uzeo sam z5400 jer imaju isti zvuk(bas ne nabija ko lonac) kao na z5500 i usparao 700kn i uzeo xfi btw....kazes da su slicni z2300 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Strichek Moderator
|
Nimalo se ne osijeti? Onda nisi čuo i jedne i druge u isto vrijeme: hello2 : Bas se lijepo može regulirat osim po jačini postoji još i crosover frequency. Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
osjeti se bubnjanje u prazno,tj ko po loncu lupa bas,bezveze nabija,nikakav zvuj ne daje.... Bas se lijepo može regulirat osim po jačini postoji još i crosover frequency.[/quote] moze ali to nije ono sto se treba ocekivat od 180w basa Makni 3 satelita pa reci dal ima razlike ![]() pa sta ce mi onda 5.1 mogo sam uzet i te onda...ista stvar je i sa z5500,mala razlika |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Mogao si uzet i te al ja ti odgovaram na pitanje dal ima razlike, a u tu priču nemoj uplitat 5500 jer su snagom puno jači od svih ostalih Logitechovih sistema ![]() Bas sa 2300 je tresao cijelu sobu, a ovaj trese i par soba sastrane.
žmnpp Zadnje izmijenjeno od: buljo. 28.01.2007. u 00:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Koliko ja vidim ti si govorio o snazi a ne kvaliteti... A ako je riječ o kvaliteti onda je to potpuno druga stvar.
![]() |
![]() |
#16 | |
Guest
|
Citiraj:
pa ocemu god pricali ni jedno ne ide...nema sanse da oni imaju tih '500w' ,jer zvuk bi trebao i biti kvalitetniji i glasniji nego na 5400,a to naravno nije....ali eto ti si zadovoljan svojima,ja svojima i ok....citaj malo po drgum forumuma sta ljudi pisu...ima zanimljvih rasprava |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Strichek Moderator
|
Ja nisam nigdje napisao da oni imaju 500W, snaga nema veze sa kvalitetom.. Kao što sam prije rekao razlika između 5400 i 5500 je samo (opet kažem ->PRETPOSTAVLJAM) u snazi, specifikacije govore da im je kvaliteta ista (ili da bolje kažem slična). Nisu 5400 lošiji od 5500 ali što se tiče snage tu se nema o ćemu govorit.. Ugl da završimo sa ovim, kome trebaju jaki 5.1 zvučnici za PC neka uzmu 5500 a oni kojima ne treba toliko snage 5400 i riješena stvar. ![]()
![]() |
#18 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
Svako hvali svoje....buljo priznaj ulopi si pare bezveze..a nama 400-600 u novčaniku ![]() I da vam ja kažem kako je! Razlika između 5400 i 5500-sub gotovo ista stvar.....da ista stvar...180w naprama 116 na papiru....looooooll...čista glupost.......ali razlika je u visokotoncima..jači su nekih 10-15%.....I ja znam da je tako jer sam imao prilike čuti obje..i nisam odabrao bezveze...***emu pa imao sam 3 soma u ruci i mogo sam uzet bilo koji i zvučnu...I znam da sam izabrao dobro! BUljo svaka čast i tebi al glupo je hvalit ono što imaš...Ja svoje ne hvalim...dapače bolje si složit hi-fi za te pare....ali ako tebe tješi malo više snage onda je to tvoj problem...A o kvaliteti zvuka 1:1 neču ni pričati.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Z-2300 su čak i malo jači od Z-5400 (na papiru i ako gledamo svaki zvučnik posebno. Dva zvučnika od 40W neće stvarati buku kao 1 od 80W, zar ne?). Sad za sub razliku između Z5500 i Z5400: Z5500: 10" 188W Z5400: 6.5" 116W Z2300: 8" 120W Mora se osjetiti razlika i to velika. Čak bi između Z2300 i Z5400 suba trebalo biti razlike iako ne velike. Da ne pišem ponovno: Citiraj:
Nastavite raspravu, baš je zanimljivo. ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
http://www.comp-freak.com/modules.ph...iewtopic&t=429 http://whirlpool.net.au/forum-replies.cfm?t=667743 -Post od Riviere http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=55365 http://gathering.tweakers.net/forum/...ssages/1073145 Pa malo prostudiraj..nadam se da ljudi nisu glupi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Strichek Moderator
|
Ne zanimaju me mišljenja ni reviewovi jer sam ih se dosta načitao. Osim toga zašto stavljaš češki i tko zna koji jezik? Ima ih dosta na engleskom koji svi znaju, a onaj njemački mi apsolutno niš ne znači pošto ga neznam. Ja još uvijek čekam odgovor na moje pitanje: Citiraj:
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
Nisam reko da je isti več da je gotovo ista stvar....kako??Ako ti pucaš na veličinu i snagu neznam baš kamo češ dogurat....Gledaj i na to da subovi nisu iste građe...ovdje ne mislim na veličinu nego način na koji su složeni....po takvom bi z-2300 trebo imata jači sub od z-5400.....i jel je jače???Nebi rekao!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Zašto? u ćemu je problem ako netko voli da mu se sve trese kad gleda neki film i kad bomba grune? 2300 nema mikakve veze u ovom razgovoru, riječ je o 5400 i 5500.
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
da se ne udubljujem u preveliku diskusiju... kako sam napisao u recenziji 5500, taj woofer se vrlo lako dovede u red, ako razmještaj po sobi nije opcija, a podešavanje glasnoće suba ne daje dobre rezultate - uvijek ostaju čarape koje se natrpaju u br port. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Guest
|
Citiraj:
A kužiš ono čemu da se ja uopče trudim..ipak ti imaš reputaciju 12 i uvijek si u pravu....kad češ čut oba sistema na jednom mjestu onda govori stvari tipa z-5500 je puno jači od z-5400.....nije vrijedno raspravljat o tome s tobom..jer vidim da hvališ svoje...a ja nemam potrebe hvalit niš jer imam hi-fi složen...i dost dugo sam u vodama što se tiče pc-zvučnika....Svako ima svoje mišljenje...a ja sam svoje reko!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
jučer sam čuo Z5400, doduše ne u istoj sobi sa Z-5500, ali mislim da je razlika poprilična.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Strichek Moderator
|
Lol kak svi gledaju tu reputaciju ![]() Imao sam 2300 a taj sustav je po snazi jako sličan 5400 (ako se gleda stereo) a bome razlika između 2300 i 5500 STEREO je stvarno velika. Ja nijednom nisam napisao da su 5400 smeće čak sam i preporučio da je bolje uzet Audigy4 i 5400 nego samo 5500, kad je razlika manje više samo u snazi. Kažeš da nije vrijedno raspraljat samnom da hvalim svoje, to nema nikakve veze jer kako mogu bit zvučnici slični (konkretno sub) ako je razlika između njih i u veličini membrane i u jačini. Možda 5500 nisi do kraja pojačao jer nakon što dođe volume do kraja postoji još i boost koji ide do +11. Eto i ren kaže tako. ![]()
![]() |
#30 |
Guest
|
MA pojačao sam bez brige na full... Al dobro da se ne svađamo i sam si rekao da se bolje isplati uzet Audigy4 i 5400 nego samo 5500.. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|