|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Comodo Firewall problem/pitanje!
Prvo da kazem, da sam do sad koristio zone alarm i eto instaliram comodo tek tolko da ga probam i mogu rec da je komodo "ISUS BOG" naspram zone alarma, Eo stvarno neam rjeci Firewall je nesto preeeeeeeebolesno, posebno mi se svida sto ispise za svaku aplikaciju kolko mb/kb je iznjela a kolko unjela sa/na internet... E a sad problem s comodom, naime Strong DC++ Aplikaciji sam dao sve moguce propuste, znaci in/out invisible connecting alow all ip adresses alow all ports connecting, i kad hocu nesto skidat preko njega tj preko "Zagrebacke Wireless Mreze" , moram ukljucit "Alow all" opciju u firewallu , tj. prakticki iskljucit firewall ... Da napomenem da DC Ima "parent" a to je aston, jel koristim astonov desktop pa kad kliknem na ikonu na desktu ona se pali preko aston exe.-a Ako neko zna kako dobit dl/up bez da gasim firewall bio bi mu jako zahvalan! HVALA!
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
odličan potpis Dj, bilo bi zanimljivo znati tko ga je smislio, jesi možda ti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
![]() |
#6 |
Premium
|
Jesam za tu wireless mrezu sam stavio ip range ... Al sad za internet neznam sta da napravim... Search mi ne radi dok je firewall upaljen... Pomoc plz!
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Jesi probao pobrisati sva pravila oko toga DC-a ili barem staviti na "ask" pa da te ponovno pita kada DC želi ići na net ? Neznam koju verziju imaš, ali mogu ti reći da me ova 2.4 verzija (koja mi se update-ala sa stare) nije baš oduševila.Par puta nisam mogao surfat sa FF-om dok ga nisam zgasio i ponovno upalio... Također, niti meni nije Update za Antivirusni radio dok nisam dopustio svchostu.exe da može na net...
![]() |
#8 |
Premium
|
Yep,al dc nis ne pita... sam pretrazi hubove tj izbaci hub listu a da pritom prije nista nije pito jel moze ili ne.. a kad ocu search-at onda nis ni ne pita nit search radi...
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kolko se sjećam, a davno sam DC++ koristio, da bi search radio moraš točno unjeti svoju IP adresu. Provjeri to. Ona se mijenja svaki put kad se spajaš tako da je treba mijenjati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ne. nemogu sredit nikako da proradi... Ovak me sad zanima kolko je pametno opce bit bez firewalla ?? Ja bi njega uninstall i instaliro par programcica za pracenje processa i tih stvari... Osim toga na kompu neam nista sto bi neko mogo iskoristit... Sta vi mislite o tome?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
A zone alarm mi totalno komp uspori, imas koji drugi prijedlog za firewall? Jel probo tko Jetico Personal Firewall?
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Čuj, ja sam imao "Filseclab Personal Firewall Professional Edition" kao firewall, navodno je jako dobar samo kaj je on meni imal previše opcija i konkretno, nije imao user-friendy sučelje. Free je program pa ako ti se da, isprobaj. A i izašao je novi Zonealarm 7
![]() |
#14 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#15 |
ludjak
Datum registracije: Feb 2006
|
Go to Network monitor (security/network monitor). Right click on your red BLOCK rule and add-> add before. Do these settings. Action : Allow Protocol : TCP or UDP Direction : In/Out Source IP : Any Destination IP : Any (or zone if you have one) Source Port : Any Destination Port : A single port : i tu upisi port od aplikacije dc++ (nadji negdje) restartaj komp. mora ti radit, ja sam imo slican problem sa Shareazom, spoji se na sve mreze al download sources uopce nema i search opcija jedva davala rezultate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
btw. da pitam ovdje nesto vezano uz Comodo-onaj log o potrosnji prometa- jel se moze staviti da se negdje sprema, pa da na kraju mjeseca vidim koliko je koja aplikacija potrosila prometa, jer ovak mi samo prikazuje promet dok je aplikacija aktivna, kad se ugasi, nestaje i koliko je prometa potrosila. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|