|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Novi PCI-E konektor
znam da je i ranije bilo govora oko 8pin PCI-E konektora ali mislio sam da se šale - no izgleda da se ne šale k vragu opet ću morat kupit novo napajanje ![]() http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=36987
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
hmmm, a ja se čudio kakav je to konektor na renderima R600 kartice... mislio da je neki fake, jer je kao onaj EPS(?) konektor koji imaju serverske ploče.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Moderator
|
pa u principu su isti jer koriste iste railove (+12v i GND) sad je samo pitanje dal je i raspored žica isti
![]() |
#7 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ovo mi stvarno nije jasno. Koliko ja znam, to je iskljucivo 12 voltni RAIL, razlika je jedino u pinoutu. Sto nas sprecava da napravimo adapter na novi pinout?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Pa svako pošteno napajanje ima takav konektor.: hello2 : Nije vrag da ga ti na Antecu bog-te-pita-koje-revizije nemaš???: evil :
![]() |
![]() |
#10 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Ali ne zaboravi da oko 99% ljudi niti ima od čega niti s čim takav adapter napravit... Većina ljudi nema ni lemilicu a kamoli nešto drugo, ali svi vole imati novu grafu... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Jelc to nije 8pin EPS konektor ![]() iako bi trebao imati istu konfiguraciju pitanje je hoće li imati isti raspored žica P.S. imam Corsair-a sad ![]()
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Moj jadni enermax cvili vec jako dugo, ali nepredaje se. Nema ni konektor za prvi PCI-e, a ne sad jos tu neki 8 pinski. Srecom pa nemam grafu kojoj je potrebno dodatno napajanje, ali kako su stvari krenile uskoro ce sve imat dodatno napajanje pa cak i oni ultra low end modeli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Neki dolaze sa dvije crne i jednom žutom, neki sa svih šest (tri žute, tri crne)... Ja sam budući da sam bio lijen na kompletnoj seriji X1xx koristio konektor sa X800XL (svih šest popunjeno) Sve je radilo kako treba. Nisam baš htio srljati nego sam se raspitao malo-nisam nigdje našao na smisleno objašnjenje o pravilu koliko žica u koju škulju...kod tog-i-tog modela grafe i slično... Gledao sam konektore koji dolaze sa napajanjima, sa grafama-sve. Nema apsolutno nikakvog pravila pa sam na kraju zaključio da se radi o štednji. bdw-kaj je Antiša otegnuo papke ili nije radio kako treba?
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Jelc i ti ga sad kemijaš ![]() samo hoću reč da sad budu počeli sa 8pin PCI-E konektorima - ak budu imali isti redoslijed ko i sadašnji EPS super no ak buš imo i ploču koja treba 8pin onda ćeš morat ili kupit napajanje sa 8pin pci-e ili koristit adapter a i pitanje je dal će ti bit onaj eps dovoljno dug da dođe do grafe. također moramo vidit dal je konektor sam po sebi isti (tj dal je isto profiliran) što se tiće adaptera Hiper podaje adaptere korisnicima koji nemaju 8pin +12v konektor na napajanju već samo 4pin i u taj adapter ide taj 4pin +12v + 2x molex (što je po meni jako puno kablova) dakle dalo bi se zaključit da bi za jedan 8pin EPS konektor adapter izgledao nešto tipa 4x molex ili sl. Što se tiće 6pin pci-e oni imaju obično 2x +12v i 3ili 4x gnd i to tako da imaju u donja dva kuta +12v a gornji red je gnd I ne nije Antec odapeo (nebu tak brzo ![]()
![]() |
#15 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ti se non-stop spominješ redosljeda, kaj misliš da bu išla u istom redu crna/žuta/crna/žuta??? Ja (po dosadašnjem iskustvu) nisam vidio neko pravilo u rasporedu, pa zato i mislim da ni ubuduće neće biti drugačije. Da skratim-trenutno je (barem kod ATI-a) svejedno imaš li tri mase i tri +12v ili imaš li jednu +12 i dvije mase*. *za one nevične šatri to je gnd ![]() Zato mislim da ni u budućnosti neće to biti od neke važnosti...osim ako se konačno ne dogovore. Bilo kako bilo-sumnjam da ćemo morati zbog toga kupovati novo napajanje. ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
pa dobro ako redoslijed ne igra ulogu još bolje kužim ja na kaj ti pucaš upiknut 8pin konektor, koji je za matičnu, u grafu samo tu imaš jedno ali - kaj ak imaš recimo Intelovu XBX2 ploču koja ''treba'' 8pin EPS i imaš grafu koja ima 8 pin pci-e onda bu ti trebal ili adapter ili psu sa takvim konektorom za grafu - kaj ako ti je taj kabel prekratak jer oni su obično oko 30cm dugi EDIT: niš od tvoje ideje Jelc nebuš mogo uštekat 8pin eps u grafu. baš sam sada pogledao konektor i nisu isti. eps ima drugačiji profil pinova tj u gornjem redu su kutni četvrtasti a sredinja dva trapezoidni u donjem redu su obratno, kutni trapezoidni a srednja dva četvrtasti dok su na slici 8pin pci-e ovako gornji red su trapezoidni svi osim krajnjeg desnog koji je četvrtasti donji red lijevi kutni je trapezoidni pa ide četvrtasti pa dva trapezoidna dakle ne možeš ih fizički uštekat
![]() |
#17 |
Super Moderators
|
![]() |
#19 |
Super Moderators
|
No dobro-nije da ćemo baš inq uzimati zdravo za gotovo. ![]() Ima vremena-vidjet ćemo kaj će biti od toga kad zaživi...
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]() |
#22 |
Moderator
|
e samo si mi ti još falio
|