|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Koji disk kupiti ?
Evo nakon dugoooo vremena odlucio sam kupit disk i nisam bas u djiru pa da vidim kaj mislite! znaci kupio bi 2 diska od 250 - 320GB samo neznam jel odma 2 bum videl kak s parama... znaci kaj mi se isplati uzimat meni su zapeli za oko maxtor sata 300 250GB 7200rpm 16 Mb seagate barracuda sata 300 320 GB 7200 16Mb i naravno vasi prijedlozi su dobrodosli nemora bit niti jedan od ova 2... dali se uopce isplati uzimat 320 il bolje 250 za cijenovnu razliku ? a sta sa WDC-ovim jel valjaju sta ovi danasnji ovi moji sta imam rade bez ikakvih problema vec 3godine i temp ne prelaze 30C
![]() |
#2 |
0 dB is my style.
Datum registracije: May 2005
|
Samo nemoj Maxtora (mislim da će se sa time složiti ostatak foruma). Imam ovog Seagatea 7200.10 i disk je dosta brz (ali je i bučan). Pogledaj malo test ovdje.
Silent PC: Biostar GF8100 M2G+, AMD Phenom X4 9650, ZEROtherm BTF80, 2x2 GB Kingmax DDR2 1066MHz, Samsung F1 640 GB, Fortron PNF 400W cooled with Scythe S-Flex 800 RPM ![]() Zadnje izmijenjeno od: PC Maniac. 22.01.2007. u 18:30. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Maxtor nikako. Seagatea 7200.10 , Hitachi ili Samsung. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
I moj je glas protiv maxtora. Seagate najprije.
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Uh, ovakvih tema mali milijun... I svugdje ćeš dobiti odgovore slične ovome od POP-a: Samsung, Hitachi, Seagate - trenutno ta trojka ima najbolje 7200 rpm ATA/SATA diskove, e sad stvar je osobnog ukusa (tišina, brzina, hladnoća...), cijene, dobavljivosti, garancije... Vidi što ti je važnije, ali fulati ne možeš.
![]() |
#8 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
Pa evo recimo probaj s diskeeperom pa vidi kako ti odgovara.Ja ga koristim na jednom od diskova i zadovoljan sam.Inace dobar izbor diska makar nemres ni fulat izmedju ta 3 gore spomenuta,a ima i 5 godina garancije ![]()
![]() |
#9 |
DDR RAM1
Datum registracije: Jul 2005
|
Kakve su razlike izmedu SATA i PATA Seagatea 7200.10 serije? Mogu imati oba dva - i sad da uzimam uzeo bih PATA, ali ako je razlika "opipljiva" onda ipak radje SATA! : hitthewa
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Pa razlika u cijeni je praktički nikakva, razlika u brzini možda jedino u burstu jer SATA ima veću teoretsku propusnost... Ali, zanemari to. Sve nove matične nude najmanje 4 SATA konektora, a mnoge tek 1 PATA konektor (za 2 uređaja). S druge strane optički pogoni i dalje su gotovo svi na PATA, i bit će još jedno vrijeme zbog problema s kompatibilnosti. Po mom mišljenju, hardove treba uzimati SATA zbog budućnosti (zapravo i sadašnjosti), i da ostane više slobodnih mjesta za optiku na PATA. Čak i ako imaš recimo 2 optička uređaja a mjesta za 4, puno je bolje da svaki optikaner bude sam na svom kanalu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
pa evo bas kaj @igorba veli svejedno je,ali eto zbog buducnosti uzmi si sata disk nebus pozalil.Ima bar manje kablovinja u kucistu ako nista drugo ![]()
![]() |
#12 |
Power Abuser
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Fali mu to sto nije tisi od samsunga i to sto nije hladniji od seagatea? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Power Abuser
|
seagate je brži u zapisivanju podataka na disk kao kod instalacija igara, dok wd ima dosta bolje performanse u samim igrama, dakle korištenju podataka sa diska...zanimljivo http://www.anandtech.com/storage/sho...spx?i=2803&p=9 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Evo kupio i stavio Seagate 320! cini mi se dosta brzi u zapisivanju...nego ima jedan problem instaliro sam na njega win i nakon restarta mi javlja disk boot fail a kad stavim ovaj drugi disk da podize onda sve stima...nema smisla na ovom drugom nema nis : flyingey
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Mislim da grijesis sto se tice WD diska, kupio ga moj kolega pa smo ga ugradili disk je fantastican necuje se skoro nikako, mozda nije tisi od samsunga ali od svih drugih jeste, sto se tice grijanja i tu je odlican mozda samo stepen dva topliji od Hitachija 160GB.
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Govorim konkretno o WD 3200KS skoro besuman disk, a sada dali je svaki takav ili mi je haver imao ludu srecu to je pitanje.
![]() |
#21 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Imaš Samsung sata2 400gb u Info-gami za 878 kn http://www.info-gama.hr/pregled.php?kat=5#Serial_ATA_II
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
878kn? To je PREjeftino za takav disk. Dzabalame. Jos Samsung. Fantasticna kupnja. : nuts : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
da al je tisi od seagatea i brzi od samsunga ![]() ja imam wda i super sam zadovoljan dapace sljedeci hard ce mi biti ili wd ili samsung zavisi koji bude jeftiniji. i da sto se tice tisine hitachi NIJE tisi od wda onak nikako... em sto nije tisi em vibrira duplo vise sto je po meni koma.
![]() |
#28 | |
Power Abuser
|
Citiraj:
druga je stvar što ljudi u većini operacija ne osjete previše razliku između 8 i 16 Mb cachea, pa im je onda tihih i hladnih Samsungovih 8 mb sasvim dovoljno, al čim se brojke performansi dignu, "prvak mikrovalnih i svega živog ![]() http://techreport.com/reviews/2006q3.../index.x?pg=13 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Si kad cuo za AAM? ![]() Vec sam gore napisao da je "KS" WD jako dobar model. Poslije Samsunga najbolji disk. A to da je Samsung zasrao sa T serijom ne stoji. U biti za review diskova treba ic na spcr. Kuzni malo ovdje: http://www.silentpcreview.com/article657-page1.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
ok malo ste zalutali ja sam kupio disk tak da je sve ovo nepotrebno : DualWiel LOCK!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|