![]() |
Koji disk kupiti ?
Evo nakon dugoooo vremena odlucio sam kupit disk i nisam bas u djiru pa da vidim kaj mislite! znaci kupio bi 2 diska od 250 - 320GB samo neznam jel odma 2 bum videl kak s parama...
znaci kaj mi se isplati uzimat meni su zapeli za oko maxtor sata 300 250GB 7200rpm 16 Mb seagate barracuda sata 300 320 GB 7200 16Mb i naravno vasi prijedlozi su dobrodosli nemora bit niti jedan od ova 2... dali se uopce isplati uzimat 320 il bolje 250 za cijenovnu razliku ? a sta sa WDC-ovim jel valjaju sta ovi danasnji ovi moji sta imam rade bez ikakvih problema vec 3godine i temp ne prelaze 30C |
Samo nemoj Maxtora (mislim da će se sa time složiti ostatak foruma). Imam ovog Seagatea 7200.10 i disk je dosta brz (ali je i bučan). Pogledaj malo test ovdje.
|
Maxtor nikako.
Seagatea 7200.10 , Hitachi ili Samsung.:beer: |
I moj je glas protiv maxtora. Seagate najprije.
|
1. Samsung
2. Hitachi 3. Seagate Ni sa jednim ne budeš pogriješio, ovo je moj redoslijed. |
Uh, ovakvih tema mali milijun...
I svugdje ćeš dobiti odgovore slične ovome od POP-a: Samsung, Hitachi, Seagate - trenutno ta trojka ima najbolje 7200 rpm ATA/SATA diskove, e sad stvar je osobnog ukusa (tišina, brzina, hladnoća...), cijene, dobavljivosti, garancije... Vidi što ti je važnije, ali fulati ne možeš. |
ok thx decki! vjerovatno cu uzet seagate 320 desetku 16mb dostupan je i ima 60mjeseci garancije! nego kojim programom najbolje formatirat disk ono "do jaja" ?
|
Pa evo recimo probaj s diskeeperom pa vidi kako ti odgovara.Ja ga koristim na jednom od diskova i zadovoljan sam.Inace dobar izbor diska makar nemres ni fulat izmedju ta 3 gore spomenuta,a ima i 5 godina garancije :D
|
Kakve su razlike izmedu SATA i PATA Seagatea 7200.10 serije?
Mogu imati oba dva - i sad da uzimam uzeo bih PATA, ali ako je razlika "opipljiva" onda ipak radje SATA! : hitthewa |
Pa razlika u cijeni je praktički nikakva, razlika u brzini možda jedino u burstu jer SATA ima veću teoretsku propusnost... Ali, zanemari to. Sve nove matične nude najmanje 4 SATA konektora, a mnoge tek 1 PATA konektor (za 2 uređaja). S druge strane optički pogoni i dalje su gotovo svi na PATA, i bit će još jedno vrijeme zbog problema s kompatibilnosti. Po mom mišljenju, hardove treba uzimati SATA zbog budućnosti (zapravo i sadašnjosti), i da ostane više slobodnih mjesta za optiku na PATA. Čak i ako imaš recimo 2 optička uređaja a mjesta za 4, puno je bolje da svaki optikaner bude sam na svom kanalu.
|
pa evo bas kaj @igorba veli svejedno je,ali eto zbog buducnosti uzmi si sata disk nebus pozalil.Ima bar manje kablovinja u kucistu ako nista drugo :D
|
Citiraj:
|
Fali mu to sto nije tisi od samsunga i to sto nije hladniji od seagatea?
|
seagate je brži u zapisivanju podataka na disk kao kod instalacija igara, dok wd ima dosta bolje performanse u samim igrama, dakle korištenju podataka sa diska...zanimljivo
http://www.anandtech.com/storage/sho...spx?i=2803&p=9 |
Evo kupio i stavio Seagate 320! cini mi se dosta brzi u zapisivanju...nego ima jedan problem instaliro sam na njega win i nakon restarta mi javlja disk boot fail a kad stavim ovaj drugi disk da podize onda sve stima...nema smisla na ovom drugom nema nis : flyingey
|
Citiraj:
|
Sto se tice buke(sa smanjenim AAM), poredak bi bio ovakav:
1. Samsung 2. Hitachi 3. WD 4. Seagate 5. Maxtor Tako nekako. Prazni redovi odgovaraju razlici u buci :D |
Buraz ovaj WD je tisi od Hitachija sa smanjenim AAM vjeruj mi skupa su u istom racunaru.
|
Citiraj:
|
Govorim konkretno o WD 3200KS skoro besuman disk, a sada dali je svaki takav ili mi je haver imao ludu srecu to je pitanje.
|
Citiraj:
|
Imaš Samsung sata2 400gb u Info-gami za 878 kn
http://www.info-gama.hr/pregled.php?kat=5#Serial_ATA_II |
Citiraj:
878kn? To je PREjeftino za takav disk. Dzabalame. Jos Samsung. Fantasticna kupnja. : nuts : |
Citiraj:
|
ma neznam valjda je nes pobrkao...mozda je mislio na partition magic il on to stvarno radi prek diskkeepera :) mada mislim da je nemoguce , ja imam dk 10 i nigdje nema formata...
|
Citiraj:
ja imam wda i super sam zadovoljan dapace sljedeci hard ce mi biti ili wd ili samsung zavisi koji bude jeftiniji. i da sto se tice tisine hitachi NIJE tisi od wda onak nikako... em sto nije tisi em vibrira duplo vise sto je po meni koma. |
NHF
Ma ser*** se na tih 5% sto je brzi. Glavno da je disk tih. :) A to je Samsung, alfa i omega diskova. |
Citiraj:
druga je stvar što ljudi u većini operacija ne osjete previše razliku između 8 i 16 Mb cachea, pa im je onda tihih i hladnih Samsungovih 8 mb sasvim dovoljno, al čim se brojke performansi dignu, "prvak mikrovalnih i svega živog :)" samsung zaostaje http://techreport.com/reviews/2006q3.../index.x?pg=13 |
Si kad cuo za AAM? :)
Vec sam gore napisao da je "KS" WD jako dobar model. Poslije Samsunga najbolji disk. A to da je Samsung zasrao sa T serijom ne stoji. U biti za review diskova treba ic na spcr. Kuzni malo ovdje: http://www.silentpcreview.com/article657-page1.html |
ok malo ste zalutali ja sam kupio disk tak da je sve ovo nepotrebno : DualWiel
LOCK! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:01. |