|
![]() |
#31 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
imate i one kapi za usi,dosta dobro djeluju ono kad nakapate u uho nakon par sekundi se cuje neko pucketanje unutra koda otapaju ili jos bolje nagrizaju mascobu ![]() ![]()
![]() |
#33 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
ja ne znam jel mislimo na istu stvar, ali ja koristim vodikov peroksid (hydrogen preoxide) nekih 3% mislim da je otopina, i onda se cuje "pucketanje" i to je vrlo dobar nacin ciscenja usiju, NE nagrizaju usi, ali je sam po sebi ne prihvatljiv organizmu. ali za primjenu na vanjskim dijelovima tijela (citaj: usi) nece se nista dogoditi. u svakom slucaju je bolje nego kopat sa stapicima za usi po uhu pokusavajuci iskopat malo "zlata", samo ces si bubnjic zbusit... nemojte sad da nekom padne na pamet da stavlja onaj 20-30% ili vise peroxid pogotovo ne onaj koji se koristi za izradu tiskanih plocica! izgrize kozu bez problema. vrlo je reaktivan sa organskim tvarima
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
a ja sam od lijecnika dobio ovakav odgovor s tim je bolje sto rjede cistit usi zasto? jer dolazi do nagrizanja........tu sam ga pogubio ![]() uglavnom odes na hitnu, kazes da te boli uho i da ti nekaj smeta u uhu, isprat ce ti ga odmah tako sam ja isao |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
mx450 model -->
a to ispiranje ono uzasavam se toga oO to stvarno pomogne il se za***ajete? LOL ja jako slabo cujem mislim da je zbog sennheiser sluški kojima je misteriozno pukla membrana nakon 6 mj. koristenja --> mx450 model
a to ispiranje ono uzasavam se toga oO to stvarno pomogne il se za***ajete?
a ja sam od lijecnika dobio ovakav odgovor
s tim je bolje sto rjede cistit usi zasto? jer dolazi do nagrizanja........tu sam ga pogubio ![]() |
LOL ja jako slabo cujem mislim da je zbog sennheiser sluški kojima je misteriozno pukla membrana nakon 6 mj. koristenja --> mx450 model
a to ispiranje ono uzasavam se toga oO to stvarno pomogne il se za***ajete? |
![]() |
#37 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Da li ispiranje pomogne? Jaako puno. Kad sam izašao iz ambulante sam komotno minidisc smanjio sa 30 na 24, ista jačina mi je bila kao prije ispiranja. Čuješ mnogo bolje, čišće, zakon stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
mx450 model
LOL ja jako slabo cujem mislim da je zbog sennheiser sluški kojima je misteriozno pukla membrana nakon 6 mj. koristenja --> mx450 model
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
a gle sluske su onak glasne.ali njihova car nije u glasnoci neko u prekranome cistome zvuku. i da mozda te iznenadi ako si slusao na sony sluskama nekim je da imaju ubojito jak bass. na ovima je bas slabiji, no na tim sony nemozes slusat dulje od sat vremena, bas gusi pjesme pa moras pojacati a onda je bas jos jaci pa bole bubnjici ![]() btw ja sam kupio u nove boje zvuka za 130kn. model mx450. nisam pozalio boljih nisam cuo dosad ![]() edit jedina razlika izmedju 450 i 550 je kaj 550 imaju potenciometar na sebi za pojacavanje a 450 nemaju. mislim da nema potrebe za tim kad imas na mp3 playeru. moj mp3 je sony nw-105
![]() |
#40 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nek vam se desi kao meni pa cete imat ispiranje uha. Prilikom spavanja zavukao mi se ruzni crni srednje veliki pauk u uho, zbog masnoca se nije mogao izvuc, samo je suskao dugim dlakavim nogicama, tih 15tak minuta dok se nisam dovukao do hitne bilo je najduzi fear factor za mene do sada, ![]() Edit: I da nakon svega probao sam se penjat po zidu, nije islo : hitthewa
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
You'll Never Walk Alone
|
Citiraj:
@nino5 : lol2 : : lol2 : hehe mozes komotno otici u emisiju "na rubu znanosti" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() Uzas. Bljak. Katafastro. P.S. : Jesi ga pojeo poslje? : lol2 : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
You'll Never Walk Alone
|
ja ti imam mx550 tojest buraz si je sebi kupio ali ja ih isto posudim od njega i isto su ti jeftinije tamo u boji zvuka dodju 160 kn i zadovoljan sam snjima a buraz veli isto da su mu skroz dobre,i duckas ti je u maximirskoj.
![]() |
#45 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() Nego kontam i ja na to ispiranje,kontam da neće škodit.Jel moram ponest zdrastvenu?Jer sam ju zagubio i sad bi ovih dana morao otići ju izvadit
![]() |
![]() |
#46 |
JDM
|
Nemozes nista bez zdravstverene obavit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
The Dark Side of Moon
|
![]() |
#48 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa nećeš ispirat njegovo uho... : lol2 :
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
The Dark Side of Moon
|
![]() |
#50 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Meni se cini da je ozbiljan.....: lol2 : NEMOZES! |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Jel mogu ja sa osobnom od brata otić sebi izradit putovnicu ![]() Moraš imati svoju zdravstvenu nažalost, samo se javiš svojoj doktorici u ambulanti i ona i sestra to obave za 5 minuta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
You'll Never Walk Alone
|
ma reci im da je hitan slucaj da si zaboravi zdravstvenu i da nista necujes i pravi se lud pocni mahati rukama i umoci prst u uho i pokazi im o cemu se radi ![]() ![]()
![]() |
#55 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() Da uglavnom nemozete nis na tudju zdravstvenu. Ako slucajno nemas zdravstvenu... Vjeruj mi... Jeftinije ti je bit gluh ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
možeš i bez zdravstvene. fino kažeš svoje podatke i žena te nađe u "kompjuteru". To je ako ideš kod svoje doktorice. Pa ja za staroga dignem recepte za tablete, iako nisam imao njegovu zdravstvenu. imaju oni u kompu sve zapisano ili u doktoričinom kartonu. ![]() ali ako bubneš na hitnu, onda ti ni tamo ne treba zdravstvena, ali pošto nisi hitan slučaj, onda bi ti mogla trebati, ali ovaj zahvat i nije za hitnu. ![]() iako bih preporučio da imaš zdravstvenu, pa ne moraš moljakati.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
u borbi protiv sna
Datum registracije: Jan 2006
|
Javljam se da samo malo pojasnim što se u biti desi kad glasno slušaš na sluške ziku: Znači ako vjerojatno preglasno slušaš muziku, podignut će ti se prag čujnosti, vjerojatno skoro na cijelom frekvencijskom području ljuckog sluha. Što bi vulgaris značilo da na npr. onaj "testni" ton od 1kHz kad završava program na telki, nećeš biti više jako osjetljiv i nebu ti više tolko smetal. Makar ljudi misle da je to fora stvar, baš i nije. Sluh treba čuvati jer je on najvažniji za ljudsku orijentaciju i doživljaj stvarnosti. Kolko god neki odavali počast vidu, sluh je ipak "jači", jer sluhom čovjek prima 86% svih informacija. Znam...svi mi ponekad volimo glasno slušati muziku, jel to zdravo?! Zdravo je samo ako postupaš sljedeće: ako npr 8 sati konstantno slušaš muziku pri jačini zvučnog tlaka od oko 80dB, automacki će ti se podignuti prag čujnosti. Takav će i ostati u samo jednom slučaju: ako uho nema dovoljno vremena relaksacije. Ako se nakon ovog navedenog vremena relaksiraš (odnosno uho) time da niš glasno ne slušaš osim standardnih dnevnih zvukova unutar dnevne sobe sljedećih 16 sati, uho će praktički biti kao "novo" i sve će biti OK. Formulu za ovaj izračun nemam, znam da mi je profesor to tupio, ali bilo je to davno, no formula u biti glasi, što je više vremena, i što je jači zvučni tlak, to ti dvostruko uhu treba više vremena za pravu relaksaciju. Najbolji feeling oko te stvari možeš testirati tako da nakon kaj dođeš doma sa nekog žešćeg koncerta si pustiš neki ton na otprilike 50% master glasnoće kompa. Prvo ga poslušaš čim dođeš s koncerta, i onda si ga pusti isto tak nakon kaj se ujutro probudiš...razlika je ogromna. Fora je u tome da je sluh fakat jako važan. Npr. ljudi u dragoj nam Rvackoj još uvijek nisu dovoljno osviješteni o tome. Npr. na "heavy" gradilištima je buka često skoro po cijeli dan između 60 i 80dB, a bauštelci rade i po 12 sati dnevno. Ako i stignu, spavaju ravno 8 sati, što uhu za takvu razinu buke nije dovoljno da se relaksira, i oni onda imaju trajno povišen prag čujnosti, a samim time i nakon duljeg vremena trajno oštećen sluh. U (omraženoj nam,zbog rukometa) Njemačkoj ima ipak pametnih ljudi, pa su za takve "profesionalne" deformacije sluha uveli i naknade i odštete koje se penju do lijepih iznosa. Eh, da...uho je tako građeno da ono ima svoju atomacku mehaničku i kemijsku zaštitu. Mali mišići koji pomiču stremen, se kod niskih frekvencija često znaju jače ukrutiti da nebi došlo do puknuća bubnjića, a kemijska je limfa kojom je praktički cijelo središnje uho ispunjeno, pa i svi mali otvori i rupice. A radi se o tome da se izjednačava tlak, pa zato i "masti" u uhu ![]() A što kad pukne bubnjić!? Najvažnije je da se to da spasiti ako se reagira na vrijeme, što ljudi fakat neznaju. Jednostavno odete u ambulantu da provjerite, i ako je tome slučaj, bubnjić se jednostavno zašije. DA, ZAŠIJE SE. Nema jednostavnije od toga. Bubnjić, kao i cijelo ljucko tijelo ima mogućnost regeneracije, pogotovo kad "smo djeca". Djetetu bubnjić, ovisno o šteti, najčešće zacijeli potpuno za 3 dana. Kod starijih to zacijeli isto dovoljno brzo da ne dođe do trajne štete. Ako i nešto pođe u samom unutranjem uhu po zlu, bubnjić se lako probuši iglom, izvuče se mast koja je potpuno začepila uho i bubnjić tada nije ni potrebno šivati, takva rupica sama zaraste i sve je ok. Moja preporuka je da što manje pokušate slušati muziku glasno preko slušalica, što više preko zvučnika, a sam "feeling" je bolji. ![]() A što se ispiranja ušiju tiče, ako fakat osjetite da ste "gluhi", svakako preporučam odlazak u ambulantu, pa makar na provjeru da je sve u redu, a ispiranje je fora.Možete i sami to doma napraviti pomoću šprice i fiziološke otopine. Svojedobno sam ja to frendu upravo ovog ljeta to i radio zbog ronjenja...kad sam vidio kaj je ispalo, bilo je odvratno, al je frend "poludio" od sreće nakon toga. ![]() ![]() Još jedan podatak: kad smo mali, možemo čut otprilike od 20Hz do 24kHz, a u svijetu u kakvom danas živimo, iza cca 60. god, moći ćemo čuti samo od 20Hz do cca 15kHz i to ako. (jedno pleme u africi potpuno izolirano od modernog svijeta sa svojim sluhom nema promjena u čujnom spektru sve od rođenja pa do svoje smrti) Ak sam previše "nakenjal", upozorite me, obrisat ću kaj treba. : hello2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Za uvod : Klasicna (EIA) tabela decibelaže/glasnoce u primjerima : 30 : Biblioteka i mekano saptanje 40 : Dnevna soba, frizider, spavaca soba 50 : Lagani promet, normalni razgovor, nesto tisi ured 60 : Klima uredjaj, sivaca masina 70 : Usisavac, fen za kosu, glasni restoran 80 : Prosjecni gradski promet, bacanje smeca, glasniji sat za budenje 90 : Podzemni promet, motocikl, kamionski promet, kosilica za travu 100: Kamion za smece, motorna pila , pneumatska busilica 120: Rock koncert ispred zvucnika , udar groma 140: Zrakoplov 150: Lansiranje rakete, dnevno urlikanje forumasa dok se PCE Forum nece ucitati. Vec sam nekoliko puta pisao o ovome pa se necu ponavljati zajedno sa slikama i spomenutim detaljima (potrazite sami stare postove) Mada, ovisno o predpozicijama i razlicitim tolerancijama slusatelja... nije za sve identicno isto, neka pravila su odavno podvucena : 60-70db je preporucena glasnoca za slusanje. Mada starije preporuke audiologa govore da na tim glasnocama nema opasnosti za vremensko trajanje. Realnost je ipak malo drugacija. Rezultati govore drugacije pa je vec niz godina to revidirano i preporuceno dnevno slusanje u spomenutim razinama = 2h dnevno. Mada, ima i preporuka za samo 1h dnevno na 60dB. Sve kontinuirano iznad 80 smatra se bukom. 40-50db, bilo bi najsigurnije za dugotrajno dnevno slusanje. Ostecenje je neminovno kad glasan zvuk pocne unistavati sitne celije : ![]() ...u unutrasnjem uhu. Odgovorne za pretvaranje u impulse koji su dalje slani mozgu. Nakon sto se 25-30% spomenutih osteti, nastupa gubljenje sluha. Vec sam davno spomenuo. Jeftine* slusalice i one manje kvalitetne, redovito imaju za posljedicu da se zbog neujednacenosti poseze za glasnijim i glasnijim slusanjem. Zato se na slusalicama (neovisno o klasi ili tipu) nikad ne stede forinte. Doduse, ovo komotno ide i za zvucnike, Sto se tice ciscenja uha praksiranom metodom tople vode i mega sprice. Neki stariji Otorinci ne smatraju da je to bas uvjek dobra metoda. Cesto puta se radi u brzini i jos cesce u ambulantama opce prakse. Postoji nesto sto se zove higijena tijela a puno je sira od generalne higijene pranja. ![]() Kao sto su stari grci imali tjelovjezbu kao sastavni dio higijene tijela... tako su stoljecina narodi koristili metode odrzavanja ciscenja tijela, odnosno reguliranja. Pa tako je odavno poznata i provjerena metoda koristenja sezamovog ulja. Kupi se mala kapaljka (u svakoj apoteci dostupna) te se lagano zagrije ulje od sezama. 2-3 kapi se stavi u uho prije spavanja. Ovisno o absorpciji i predpoziciji generiranja masnoce u uhu... (oni koju su do sada cesce isli na ispiranje) za one sa trenutnim indikacijama 3x tjedno. Dok oni koji nemaju problema a zele odrzavati uravnotezenu regulaciju i higijenu 1x tjedno. Dakle to je higijena i prirodno odrzavanje balansa funkcije, a da se u isto vrijeme nikad ne zastopava ili cini tegobe. Kako se uljna terapija koristi u masazi i raznima drugim primjenama... nedavno je cak i u medicini, stara znanost kompletnog ciscenja od toksina u tijelu ponovo prepoznata. Moglo bi se reci besplatna metoda za pomladjivanje i ciscenje od otrova u tijelu... kao i nestanak mogucih bolesti u toku. Oni koji sumnjaju, mogu se lako uvjeriti u ishod : ![]() Bas sada za vrijeme gripe, idealna metoda za spokoj od virusa. Važno! Jednako za usi ili metodu ciscenja organizma, upotrebiti iskljucivo kvalitetna prirodna ulja bez daljnje ind. intervencije. (obrade) Dakle ne kupovno ind. ulje vec ono iz ducana zdrave hrane ili u ducanima sa boljom ponudom. Procitajte sto kupujete na poledjini! Za kraj, mada je sve ovo zapravo trebalo biti u Audio temi... Kad smo vec kod slusalica. Evo iz moje arhive, dva promo materijala od dva para, reputacijom spominjanih slusalica u zadnje 3 dekade. Za one koji vole dokumentirati povijest. ![]() ![]() * = cijena u danasnje vrijeme nazalost nije obavezna garancija ove kvalifikacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|