|
![]() |
#1 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Pioneer reciver VSX-916-S
Zanima ne jel neko ima ovaj reciver i kako mu se čini? Zanima me najviše kakav je u stereo modu i jel reproducira dosta niske frekvencije jer mnogi ako slušate glazbu u daju premalo basova i u stereo i surroud modu pa me zanima kako je sa pioneer-om.
![]() |
#2 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Ovo ti nije stvar pojačala koliko zvučnika koje spajaš. Nije kriv Pioneer ako ga okačiš na Spartak zvučnike od 500 kn. I mada Pioneer nije u vrhu kvalitete mislim da daje basa koliko i treba. Stvar je što je većina današnje mladeži (hmm jel' ja još spadam u ovu grupu : sweating ) zatrovana raznim loudnes efektima i pretjeranim basovima pa se ono što spada u vjeran zvuk pakuje u kutije s natpisom "nepoželjno".
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
TK
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() |
#5 |
TK
|
Ja kažem velikim ZNAM O ČEMU PRIČAM I NE RADI SE U GLUPIM FEATURIMA, nisam od jučer. Ti prvo poslušaj npr sony dg-500,700 ili neku yamahu ili tako nešto pa mi onda pričaj. Činjenica je da novi reciveri su rađeni tako da se podrazumjeva da imaš subwoofer što ja i imam ali bi bar u stereo modu trebalo bi biti nižih tonova. Ja ne tražim da nabija ko blesavo i ne pričam o jačini nabijanja bassa ili šta ja znam šta već o samoj mogučnosti reproduciranja nižih frekvencija.
![]() |
#6 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Sve ti je to relativno. Ja imam Marantza SR4600 receiver i Wharfedale Diamond 9.1 zvučnike koji imaju 13cm bas membrane i bas se čuje super za tako male kutije. Nije kao sub u autu al se to ni ne očekuje. Pioneer receiveri imaju dosta dobar zvuk, pogotovo za rock ili techno i razne njegove izvedenice ali opet ti je to kolko para tolko i muzike. To da se podrazumijeva da se receiveri rađeni za sisteme sa subom nije istina, skoro svi receiveri imaju mogučnost podešavanja šta češ sa sub signalom, maknut ga, poslat u sub ili ga poslat u prednje zvučnike. U stereu tak ionak nemaš poseban sub signal pa sve ovisi o pojačalu ugrađenom u receiver, kablovima, zvučnicima i stalcima ako ih ima te o prostoriji i kako su zvučnici smješteni u njoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
TK
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Morate podesiti u setupu recivera da su prednji zvucnici veliki, i da nema subwofera inace nece biti basa jer elektronika recivera reze sve ispod 80Hz. i salje na subwofer bez obzira dali ga imate ili ne. Znaci staviti Speakers size - Large, Subwofer - No naravno samo ako se koristi kao stereo, a ne u sistemu kucnog kina. Kod mene je isto SR4600 sa B&W DM602 zvucnicima, ako podesim da su prednji mali Subwofer ubi, ali ako ga iskljucim nigdje basa zglave pa moram promjeniti postavke u setupu.
![]() |
#9 | |
TK
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
To se slazem ima moj kolega nekog sonya ogroman 7 kanala, a svira ko ruski radio. U svakom slucaju posto sam ranije imao pioneer reciver (neznam model bilo je to prije 3-4 godine poslije sam ima jos nekoliko raznih modela tako da se nesjecam) dobar je to izbor samo nabaci neke bar malo bolje zvucnike toga bar vi imate da birate i radice to ko zmaj.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
TK
|
Ja imam Jamo, http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=...roductID=17906 ali probao sam i sa Sony SS-MF450H i na njima fali bassa.
![]() |
#14 |
Premium
|
![]() |
#15 | |
Banned
|
Citiraj:
Zaljubljen sam u te. ![]() Koliko koštaju tj koliko si ih ti platio? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
TK
|
pa zapravo imam ovaj cijeli komplet: http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=...roductID=17903 i to je bila neka akcija i jako jeftino sam ga uzeo a bilo je samo u metrou (a tamo je inače tehnička roba jeftinija) i platio sam mislim 1300Kn ali isto tako znam da ih više nemaju a neznam da u hr ima još negdje.
![]() |
#18 |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
Chome ja imam na svom sony str-de497 pojačalu imam neki polovni KODA sw-10 aktivni subwoofer ima 25 cm bass i 22kg danas mi ga buraz posudio super detonira u t3 filmu. Chome kupi si neki polovni sub za 500-1000kn za partije i za***avanje susjeda danas mi je susjeda kucala na vrata zbog subača.Bok |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
TK
|
Pa imam ja i sub. Pioneer S-W160S-K http://www.ronis.hr/default.asp?sifra=S-W160S-K Cilj mi nije zaj**bavanje susjeda već da sve fino zvuči.. sony sam ionako prodao pa ću najvjerojatnije uzeti ovaj reciver Pioneer 916 i to je to.
![]() |
#21 |
TK
|
Pa reći ću ti sad za koji dan kad uzmem reciver. U filmovima je dobro zvučao a i za glazbu je ok. Dosta ovisi na koji položaj u sobi ga postaviš pa je najbolje da svako procijeni sam kod sebe. Za techno bi trebao biti dobar jer nije trom, brz je dosta.
![]() |
#23 | |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
NE MOŽE se nikako namjestiti, kuzim se u namjestavanje i nikako nisam mogao dobiti bass-a na 16cm zvucnicima...a kad ih spojim na liniju, bass razvaljuje. eto, chome nisi jedini! takoder namjeravam ubost onaj 406 paket a i razmisljam o pioneeru vsx 916. pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
TK
|
Evo ja sam uzeo pred neki dan VSX-916 i sa ovim mojim zvučnicima se stvarno super čuje, imam i Pioneer subwofer onaj model 160 a bez njega se fino čuje al kad još sub uključim dobijem još onih skroz niskih frekvencija i stvarno sam zadovoljan. Jedino mi se na sony-u sviđalo šta sam mogao preimenovati izvore pa da nešto drugo piše na display-u umjesto npr. AUX. dok na ovom to nema pa recimo kad PC spojim piše DVR/VCR a valjalo bi preimenovat u PC.
![]() |
#26 |
Banned
|
Bolji od bilo kojeg sony-a? Dečko nemoj pričat gluposti! I već si dosadan sa tim svojim reciverom, u svakom ga postu spominješ. NHF |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|