![]() |
Pioneer reciver VSX-916-S
Zanima ne jel neko ima ovaj reciver i kako mu se čini? Zanima me najviše kakav je u stereo modu i jel reproducira dosta niske frekvencije jer mnogi ako slušate glazbu u daju premalo basova i u stereo i surroud modu pa me zanima kako je sa pioneer-om.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sve ti je to relativno. Ja imam Marantza SR4600 receiver i Wharfedale Diamond 9.1 zvučnike koji imaju 13cm bas membrane i bas se čuje super za tako male kutije. Nije kao sub u autu al se to ni ne očekuje. Pioneer receiveri imaju dosta dobar zvuk, pogotovo za rock ili techno i razne njegove izvedenice ali opet ti je to kolko para tolko i muzike. To da se podrazumijeva da se receiveri rađeni za sisteme sa subom nije istina, skoro svi receiveri imaju mogučnost podešavanja šta češ sa sub signalom, maknut ga, poslat u sub ili ga poslat u prednje zvučnike. U stereu tak ionak nemaš poseban sub signal pa sve ovisi o pojačalu ugrađenom u receiver, kablovima, zvučnicima i stalcima ako ih ima te o prostoriji i kako su zvučnici smješteni u njoj.
|
Citiraj:
|
Morate podesiti u setupu recivera da su prednji zvucnici veliki, i da nema subwofera inace nece biti basa jer elektronika recivera reze sve ispod 80Hz. i salje na subwofer bez obzira dali ga imate ili ne.
Znaci staviti Speakers size - Large, Subwofer - No naravno samo ako se koristi kao stereo, a ne u sistemu kucnog kina. Kod mene je isto SR4600 sa B&W DM602 zvucnicima, ako podesim da su prednji mali Subwofer ubi, ali ako ga iskljucim nigdje basa zglave pa moram promjeniti postavke u setupu. |
Citiraj:
|
To se slazem ima moj kolega nekog sonya ogroman 7 kanala, a svira ko ruski radio. U svakom slucaju posto sam ranije imao pioneer reciver (neznam model bilo je to prije 3-4 godine poslije sam ima jos nekoliko raznih modela tako da se nesjecam) dobar je to izbor samo nabaci neke bar malo bolje zvucnike toga bar vi imate da birate i radice to ko zmaj.
|
ja imam sony str-de497 i imam monstrumski bass zvuk na pioneer cs-9070 sa 30cmmembranom u stereu.Bok
|
Citiraj:
|
Ja imam Jamo, http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=...roductID=17906
ali probao sam i sa Sony SS-MF450H i na njima fali bassa. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zaljubljen sam u te.:D Koliko koštaju tj koliko si ih ti platio? |
pa zapravo imam ovaj cijeli komplet: http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=...roductID=17903
i to je bila neka akcija i jako jeftino sam ga uzeo a bilo je samo u metrou (a tamo je inače tehnička roba jeftinija) i platio sam mislim 1300Kn ali isto tako znam da ih više nemaju a neznam da u hr ima još negdje. |
Psmtr, to je bilo u Metrou sa Yamahinim recieverom?: hitthewa
:eek: :eek: : hitthewa : bonker : Edit: Jel zna tko gdje ih ima još za kupit? : hitthewa |
Chome ja imam na svom sony str-de497 pojačalu imam neki polovni KODA sw-10 aktivni subwoofer ima 25 cm bass i 22kg danas mi ga buraz posudio super detonira u t3 filmu.
Chome kupi si neki polovni sub za 500-1000kn za partije i za***avanje susjeda danas mi je susjeda kucala na vrata zbog subača.Bok |
Pa imam ja i sub. Pioneer S-W160S-K
http://www.ronis.hr/default.asp?sifra=S-W160S-K Cilj mi nije zaj**bavanje susjeda već da sve fino zvuči.. sony sam ionako prodao pa ću najvjerojatnije uzeti ovaj reciver Pioneer 916 i to je to. |
Chome kako taj pioneer sub udara u tehnu i hip-hopu.Bok
|
Pa reći ću ti sad za koji dan kad uzmem reciver. U filmovima je dobro zvučao a i za glazbu je ok. Dosta ovisi na koji položaj u sobi ga postaviš pa je najbolje da svako procijeni sam kod sebe. Za techno bi trebao biti dobar jer nije trom, brz je dosta.
|
pa jel ti stereo primaran? ako je onda uzmi pojačalo i 2 spikera + neki pc 5.1 komplet za surround i to je to.
|
Citiraj:
NE MOŽE se nikako namjestiti, kuzim se u namjestavanje i nikako nisam mogao dobiti bass-a na 16cm zvucnicima...a kad ih spojim na liniju, bass razvaljuje. eto, chome nisi jedini! takoder namjeravam ubost onaj 406 paket a i razmisljam o pioneeru vsx 916. pozz |
Evo ja sam uzeo pred neki dan VSX-916 i sa ovim mojim zvučnicima se stvarno super čuje, imam i Pioneer subwofer onaj model 160 a bez njega se fino čuje al kad još sub uključim dobijem još onih skroz niskih frekvencija i stvarno sam zadovoljan.
Jedino mi se na sony-u sviđalo šta sam mogao preimenovati izvore pa da nešto drugo piše na display-u umjesto npr. AUX. dok na ovom to nema pa recimo kad PC spojim piše DVR/VCR a valjalo bi preimenovat u PC. |
Ja kod sonya str-de497 mogu preimenovati izvore ulaza ali je taj, pioneer vsx-916 je bolji od bilo kojeg sonya.
|
Bolji od bilo kojeg sony-a? Dečko nemoj pričat gluposti! I već si dosadan sa tim svojim reciverom, u svakom ga postu spominješ. NHF
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:39. |