|
![]() |
#91 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Očito su neki defektni (ili su moji neki specijalni) jer moji ne krče uopče sve dok ne pojačam na više od 4/5 (probaj staviti svoje hi-fi zvučnike na punu snagu pa češ vidjeti da i oni krče na velikim glasnočama), a i po mom mišljenju nisu za prostor veći od 50m2 (doduše kod prijatelja u sobi od 8m2 ne zvuče jako, a u mojoj od nekih 15 zvuče vrlo jako). Treba paziti i na smještaj sub-a, ako želiš jače basove stavi ga uz zid i to membranom prema zidu. Treba paziti i na akustička svojstva sobe jer je i to važan faktor (ne prevelika soba (radi jeke) ako nema ona čuda što upijaju jeku, puno neravnina i namještaja, pogotovo drvenog...(to mi je rekao frend koji se bavi tim akustičnim stvarima u nekoj firmi za postavljanje razglasa)) A tu je na kraju i osobni doživljaj, nekima zvuče bolje, a nekima lošije (meni bolje). U svakom slučaju su najbolje što se može dobiti za tu cijenu, a i to je vrhunac (uz Z5500 i neke Creative Labs) ponude zvučnika za PC i svakako su Best Buy.: goood : |
![]() |
![]() |
#92 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
here we go again. Slušao sam dulje vrijeme Creative 250D, Logitech Z-2300, Z-5500, X-530, Bose Companion 3MM. Ako ćemo slagat od najgoreg prema najboljem, išao bi X-530, Z-2300, 250D, 3MM, Z-5500. Z-2300 sam slušao 2 komada, a jedan frend mi je isto potvrdio da ih se nema baš šta slušat preko pola. znači na uzorku od 3 različita, sva tri su se isto ponašala. 50m2? Po meni daleko prevelik prostor za takve zvučnike... a šta se tiče smještaja suba, ima milijun varijabli, tako da je to od osobe do osobe i od sobe do sobe. Po meni, za te novce, 250D su pružali DALEKO više, šteta šta ih više nema... |
![]() |
![]() |
#93 |
[SW]'V^idO
|
Onda sam ja sretnik da meni rade super i da nekim čudom imam dobro namještenu sobu i da nisam neki zahtjevni slušatelj.: nuts :: nuts :: nuts : 50m2 nije puno za njih. Stan mi ima sve skupa 62m2 i kroz sve zidove i vrata muzika se čuje vrlo glasno na drugom kraju stana. Nemam se vremena više zamarati ovim. Ono što još mogu reći je da bi svatko trebao poslušati zvučnike koje želi kupiti bez obzira na sve pohvale i recenzije jer je doživljaj zvuka na subjektivan.:burn: |
![]() |
![]() |
#94 | |||
Ex-Gastarbajter
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
#95 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
#96 |
u borbi protiv sna
Datum registracije: Jan 2006
|
@ Vido: Znam na što si mislio,ali evo ti par podataka koji će ti stvarno ubiti želju za saznanjima o ikakovim wattima: Orkestar može razviti i snagu do 10W, ali i to kad sviraju svom snagom samo u određenom frekvencijskom spektru,negdje od 125Hz do 500Hz. Zašto? Zato što čovjek ima određenu slušnu plohu, i ako nju uzmemo kao referentnu, onda se sva mjerenja i umjeravanja trebaju uzimati u odnosu na nju,odnosno na to kako prosječan čovjek čuje. Za kvalitetno slušanje glazbe treba imati uvjete kakvi su bili prilikom snimanja zvuka u režiji, tj znači da bi i ti vjerno mogao čuti svaki j****i ton/zvuk bi trebao biti u istom okruženju gdje se to snimalo i imati istu j****u hi-fi opremu.Niti svaki čovjek ima takav prostor, niti ima opremu za to, a što je najvažnije, za kvalitetno slušanje glazbe, osobi treba oko 7 do 8 metara kubnih prostora, jer je to neki optimum za postizanje difuznosti zvuka. Niti nemaš to. I kao najvažnije, iskoristivost zvučnika je jako, jako, jako mala!!! Kreće se u rasponu od 0,2 - 2,8%. (u rijetkim slučajevima ide do 3%) S time da sva manje vrijedna komercijalna "izdanja" imaju najćešće iskoristivost od 0,2 do 0,8%. I recimo da imaš pojačalo koje može pumpati tvoj zvučnik sa konstantnih 120W (što je po meni za navedene čista baljezgarija,isto modni trik), i recimo da mu je iskoristivost 0,8%, što bi recimo i moglo biti, po računici dobivamo da taj zvučnik u biti ima i manje od 1W iskoristive snage... Dok za osjetljivost zvučnika može bit izmjereno i 300dB, pitanje je samo što je uzeto za referentnu razinu, jer i decibeli nažalost ništa puno ne znače, to je samo veličina za logaritamski omjer...u odnosu na nešto... Ako ne vjeruješ svemu što sam napiso, knjige po ruku, i deri teoriju! Kao što sam rekao i prije, Logi Z-2300 su ok zvučnici za tu lovu, i za takav proizvod nemam prigovora ni o kvaliteti niti o snazi, iliti bilo čemu. Za slušanje mp3-ca i gledanje DVD-ova su vjerojatno i best buy/best choice za komp. (snaga,osjetljivost i ostale kerefeke treba ionako zanemariti,jer ionako svaki čovjek ima individualan sluh,nema 2 čovjeka na svijetu koji isto čuju i točka) Pozdrav!: hello2 : |
![]() |
![]() |
#97 |
JDM
|
Mnogo ljepo sročeno. Evo ti reputacija ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
coece sto napraviste od threada! Citiraj:
ja ih svaki puta kad slusam muziku slusam 3/4 pojacane i bas do max... kak su se ponasala? meni samo kad pustim od skore matu pa kad pocne kontrabas svirat onda mi se pocne deformirat zvuk al samo kad je bas na max i pojacani do kraja... ak neko oce nek mi javi na pm da mu posaljem mp3cu da proba svoje zvucnike. i cini se decki da cu trazit lock threada ak ovak nastavite. mislim, sto je previse previse je, 4 stranice!
![]() |
#100 |
JDM
|
Ne kuzim zakej bi trazio lock? Tema je super. Raspricali smo se i raspravljali. Ne vidim nista lose? A kaj se tice tvoje teorije o max postavkama, evo ja se zrtvujem doci i cuti. Jel znam da je to nemoguce. Zvuk deformiraju vec na pola. Malo vise od pola. Ne samo sa mp3om nego sa audio (originalnim) CDom. |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Nitko te nije ispravio a da ne živiš u neznanje... Pošteno pojačalo i zvučnici s preporučenom snagom jednakom snazi pojačala i možeš volume potom vrtiti lijevo-desno koliko te volja. Nema traga krčanju. Pod "pošteno" ne mislim na ništa specijalno. SH uređaji od 1000 kn.
![]() |
#102 | ||
Avocado
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
#103 | ||||
[SW]'V^idO
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
#104 |
Guest
Datum registracije: Nov 2006
|
ma cuo sam te plastikance,uglavnom imam crative megaworks 550E THX,dobio sam ih na poklon,brijem da nema neke razlike izmedu creative 550 i z-5500,sve je to plastika i SUXA! |
![]() |
![]() |
#106 |
Avocado
|
to je istina. vido: kako slusam? pa jednostavno, to je test izdrzljivosti zgrade ![]() ![]()
#108 |
JDM
|
Ja slusam ak mi pase tak jako da se cuje 250m od doma. Zaboli me. Slusam od 6-23 kolko je zakonski dozvoljeno. Bilo je par hrabrih koji su isli srat, pa su se naglo opametili. Susjedi su po meni nuzno zlo. Vise stete nego koristi. Jos ak si okruzen nekim seljacinama.... Uglavnom nemogu ti nista. Slusaj kolko ti pase i kad ti pase i jako kolko ti pase unutar 6-23h. to ti je dosta. Kad radis tulum trazi potpise suglasnosti da ti nemogu zvat murju iza 23h i to je to. |
![]() |
![]() |
#110 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Ovako, imao sam 250d, z2300, slušao z5500, a sad imam 3mm. Slažem se sa Renesisovom preporukom(vidi gore), skoro u potpunosti. 3MM je definitivno najkvalitetniji od svih, Z-5500 najglasniji, za 250D najviše žalim što ga više nema jer ima istu cijenu kao Z-2300, a puno je bolji. Kad sam kupio Z-2300 sam se razočarao jer se ne može sa punim basom navit preko pola jer užasno krči. Bez basa je ništa, ako se stiša do kraja, onda si kupi neke zvučnike od sto kuna, bit će skoro isto. Kad sam kupio 3MM razočarao sam se samo oko veličine, ostalo je odlično. Uglavnom, preporuka je 3MM za kvalitetu: goood : , Z-5500 za jačinu. A što se tiče glavne teme Z-2300: kupiti ako se nema više love. Ali što neki govore da je dobar koliko košta... Ponavljam: nije, jer ako se uzme u obzir 250D Koštao je isto, a bio puno bolji, oni koji su slušali oba dva znaju.
#111 |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
Svi ste se nabrijali na tih 200w ko da ih ima svaki zvučnik, lol, oni imaju 40 w a i nezna se na kolko je ohma, a kaj se tiče midlova, teško da če ih imat kad su tak male kutije, jedino da se hardware prebaci u neke veče dobro izdampirane ![]() p.s. di je najjeftiniji z 2300 u zg-u ?
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Zadnje izmijenjeno od: Poggiali. 15.01.2007. u 23:22. |
![]() |
![]() |
#112 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#113 | |
u borbi protiv sna
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
NIJEDNA OSOBA NEMA IDENTIČAN SLUH NA OVOME SVIJETU! SVATKO OD NAS BAREM JEDNU FREKVENCIJU ČUJE DRUKČIJE, ODNOSNO VIŠE ILI MANJE GLASNO OD DRUGOG! I kad kupujete zvučnike, kupite oni koji se VAMA najbolje čuju. To što se tebi, XXX tako čini kod zvučnika koje si imao/slušao, nekome možda bude baš obratno, a u ovoj temi se ionako radi o čisto komercijalnim zvučnicima kod kojih će biti baš gore navedeno slučaj. |
|
![]() |
![]() |
#114 |
Ex-Gastarbajter
|
sumnjam, jer između onih navedenih zvučnika ima popriličnih razlika. pogotovo između 250D i Z2300, iako su ista klasa... 250D su jednostavno davali bolji (ne nekome ugodniji, nego jednostavno kvalitetniji) zvuk... |
![]() |
![]() |
#116 |
[SW]'V^idO
|
Ni sa mojima. Ma De5tr0yer teško je sa audiofilima razgovarati o PC zvučnicima jer to za njih nije dovoljno dobro. Čim netko traži neke zvučnike (za PC) odmah mu kažu da skupi još 1000 kn i kupi neko Yamahino pojačalo i neka dva samostoječa XY zvučnika. Tako je to, oni žele pomoći ljudima da kupe najbolji zvuk, ali ne kuže da većina ljudi nije spremna dati tolko love za neke zvučnike koje će koristiti možda sat na dan i koji zauzimaju puno prostora. ![]()
#117 |
JDM
|
Gle pravite se grbavi. ja nisam nikakav audiofil ni nista, al hebote nemres rec za plasticnu kutijicu sa ''200'' watta da ima ljep i jak zvuk. Mislim smijesno je ![]() A o zvuku tih istih necu ni pocinjat. |
![]() |
![]() |
#118 |
[SW]'V^idO
|
Meni je zvuk čisto OK i jak je, bome je jak. Ako nekome treba jači može odmah da si kupi neki disko komplet (tresu mi se ormari, vrata, prozori i trbuh, a kad jako pojaćaš i onda naglo smanjiš čuju se i stakla od susjeda i to sve bez nekih meni uočljivih distorzija). Kome treba drvo nek si nabavi drvo. Meni je dovoljna dobra plastika. Jadna stabla umiru zbog vaših zvučnika ![]()
#119 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() nitko nikad nije rekao da nema boljih zvucnika od ovih, jednostavno za te nofce u danom trenutku su bili najbolji izbor. da imam gdje stavit satelite iz 5.1 uzeo bi z5500 i opet bi ih TI popljuvo... to tak ide s tobom ![]() avatar ti tocno odgovara
![]() |
#120 |
JDM
|
Gle ga. Nemres rec da je nesto dobro kad nije. To je ko da vozis ladu i velis da je super auto. Mislim NHF, al je cinjenica ![]() Za 1000 i kusur kuna se da slozit uz malo volje bolji zvuk ![]() Sorry. Istina boli. |
![]() |
![]() |
|
|