|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Dvoboj integriranih grafickih ?!
ovako ljudi, zanimaju me iskustva vezana za VGA i950GMA 224MB shared VS. ATI Radeon Xpress 1150 (X300) 256MB shared citajuci po razno raznim stranim forumima, ljudi govore da je ATI bolji, takoder navode da ova Intelova nemoze pokrenuti Vistu ( citaj aero ) te da opcenito nije u stanju pokrenuti nikakvu grafiku. Dok proizvidati navode da jedna i druga mogu vrtiti sve igre do UT 2k4. Kakve su im mogucnosti kod pustanja filmova? ili eventualn nekakvog rippanja dvd-a u slucaju nuzde. Iznesite svoje videnje i iskustva. Hvala.
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
obje grafe nisu bas nesto, za aplikacije ce posluziti obje, dakle filmovi rippanje dvda ide i normalno, jer za to ne treba neka grafa, ipak dajem prednost ati-ju jer ipak intel nikad nije bio neki pojam za 3D, dok se na ovoj ati-ci moze jos nesto i zavrtiti, naravno detalji na minimum i neka mizerna rezolucija, i da obje mogu vrtit 2k4 kao sto je vrtila i moja GF2 MX400 samo je pitanje koliko imas volje i strpljenja igrati uz mizeran FPS Intelova integerusa bi trebala vrtiti aero jer se navodi da je potrebna DX9 kompatiblina grafa, sto i950GMA je. Toliko od mene. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Evo nasao samo jednu zanimljivu tablicu, pa da vam objavim, meni osobno je dobro dosla iz nje se fino vidi koliko je Ati.jeva grafulja bolja od Intelove, osobno mislim da su razlike mizerne i nebitne prilikom kupnje racunala. ATI Radeon Xpress 1150 3D mark 2001 3D mark 2003 3D mark 2005 5500 bodova 1500 bodova 720 bodova VS. Intel GMA 950 3D mark 2001 3D mark 2003 3D mark 2005 4900 bodova 1300 bodova 450 bodova Napominjem da rezultati variraju od laptopa do laptopa i da je sve ovo cista sintetika. Ovi rezultati su samo okvirna vodilja. p.s. Primjera radi GeForce 3-ojka ili Radeon 8500 dobije oko 6k 3d marka 2001.
![]() |
#7 |
Premium
|
ja osobno imam ati 9600 pro i sve u svemu nevolim ati, nema do nvidi-je, boje su puno zivlje na nvidi-ji nego na ati-ju, s-video je bolji. driveri izlaze cesce i takoder su optimiziraniji
![]() |
#8 |
Premium
|
meni osobno nema do nvidije, ati mi ima slab kontrast kao i los svideo
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
prcknedl
|
ljudi, nemojte ![]() ![]() ![]() sve se da podesiti, urediti, danas su razlike dosta male ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|