|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
firewire
kupih, ugradih, ali nije bilo nikakvog instalacijskog cedea i sad komp ne prepoznaje kameru. šta da radim, ima neki program koji mogu skinut, što, kako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Koji OS? Inače na Windows XP je meni automatski prepoznao firewire karticu, pa tako i kameru. Ako nisi na XP-u, probaj negdje pronaći drivere. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
heh,imam windows xp. hm. možda jednostavno adobe premiere ne radi s tom kamerom i to je valjda moguće |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2005
|
Kokta, znas valjda ovo ali za svaki slucaj - treba upaliti kameru i staviti je na play (VHS) mode pa u Premieru (ili windows movie makeru) stavit na Capture i ukljucit record funkciju. I pazi, capturanje je iznimno zahtjevan proces pa nemoj NISTA raditi dok se captura, obavezno pogasi sve programe sta rade u pozadini (torrente npr), cak je preporucljivo iskljucit i internet! Za neprepoznavanje kamere od strane windowsa ne znam, probaj jace ugurat kabel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
šta si kupio? firewire pci karticu? jel ti se pojavilo u network connections ikona 1394 connection? ak je, ukopčaj jedan kraj firewire kabla u kameru, drugi u firewire karticu, upali kameru i trebalo bi je prepoznat trenutno.
![]() |
#6 |
Registered User
|
khm..znam ja šta sve treba upaliti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako je baš no-name kartica, napiši ovdje šta piše na kartici (možda kakva oznaka proizvođača), na čipu (oznaka čipa), ako nije bilo kutije od pakiranja onda je valjda bila kakva naljepnica na PVC - u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
evo sve što piše na kartici! VT 6306 0514CD Taiwan 2HG1000140 VIA 1394 DH301-11REV:1.1 U00201400220R6900063 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ništa pametno nisam našao. Pokušaj sa Uputstva i linkovi - Detekcija "nepoznatog" harware - a |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
jel ti kartica možda treba zasebno napajanje koje nisi ukopčao? moja je takva. probaj i izvadit i vratit karticu u slot i odi na add hardware. pa ak ju ni tad ne prepozna, onda hebiga. ak imaš garanciju, vrati ju. ak ne, kupi novu. nije to neka para.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Re:
Pokušaj ju umetnuti u drugi slot.Prije toga resetiraj komp.Ako ne radi ni onda probaj kod nekog prijatelja na njegovom kompu.Ako i tad ne radi -zamjena(valjda si sačuvao račun)! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|