|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Problem kod podizanja windowsa
nedavno sam reinstalirao windowse xp i otad imam čudan problem, kad resetiram pc i kad se windowsi počnu podizat, nakon nekoliko sekundi ekran se zacrni i tako stoji, i windowsi se ne podignu do kraja, ali sam skužio da mu smetaju uređaji priključeni u PC preko USB-a, kada odspojim adsl modem (USB) i printer (USB) onda sve nastavi normalno... jel zna netko kako ovo riješit jer stvarno je iritantno kod svakog restarta ili paljenja pc-a odspajat modem i printer... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Šta ne možeš spojiti ADSL preko LAN-a?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
ma nije problem samo u adsl-u, nego mi nije jasno zasto moram iskopcavati sve uredjaje spojene preko usb-a kada resetiram ili palim PC jer se windowsi uopce ne mogu podici ako je nesto ukopcano preko usb-a? Prije par dana sam stavio napajanje od 500W (imao sam 300 prije toga), jel to igra kakvu ulogu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Htio sam reći da bi ti bilo bolje da ADSL modem spajaš preko LAN-a, a ne usb-a. Novije napajanje ne bi trebalo imati nikakvu ulogu u tome. Doduše, jednom sam imao problema na kompu kada sam spojio svih 24 pina od napajanja na ploču. Kada sam ostavio samo 20 sve je bilo ok. Reci malo ostatak konfe i koji XP imaš.
![]() |
#6 |
Banned
|
Athlon XP 2600+ 768 MB RAM Radeon 9200 128 MB XP Pro SP2 itd... Kao sto rekoh, nedavno sam sve pocistio i digao nove windowse i sve radi ok samo me to zeza E i da, kada sam mjenjao napajanje stavio sam i novu matičnu, imao sam problema s prošlom, sad je neka Asus unutra, ali svejedno ne vidim zbog cega mu smetaju USB uredjaji... @IceFisherman: SmartBox Zadnje izmijenjeno od: khm. 10.12.2006. u 18:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
E ovo i mene zanima, kad odnaprijeda na usb spojim prenosni hard isto mi neće bootat ? Ekran se isto samo zacrni i tako stoji dok ne ugasim hard ili ga otpojim sa usb-a. Tak svejedno dali je hard pun ili prazan a iza na bilo koji od 6 usb-a ako se spoji problema nema. : stoopid |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi napisao sav potreban info, koja je matična u pitanju?. Predpostavljam prije zadnjeg reinstall - a prozora to se nije događalo?. Ovo je preporučeni redosljed instalacije: 1 Fresh Operating System Installation * 2 Latest Service Pack or Patch * 3 Chipset Software Installation Utility (INF Utility) * 4 video card drivers * 5 LAN drivers 6 audio drivers 7 Modem drivers 8 Wireless Network Card drivers 9 BlueTooth® Module drivers 10 PCMCIA/Smartcard controller 11 Touch Pad/Track Stick/Pointer 12 firewall/viruscanner 13 windows update/virus update 14 printer/java/etc/crap like that * = Obavezno Reboot (Preporuka napraviti i između ostalih stavki) Imao sam u praksi sličnu situaciju, install napravljen po svim pravilima ukljućujući ovo poviše. Čak je bios flash - an na zadnju verziju. Jedina razlika je bila što bi se to pojavilo svako xy boot - anja. Jedino je ostalo "rješenje" da kad se to desi povadi sve sa USB - ova, podigneš OS (tada prođe sve ok) i potom uštekaš jedan po jedan USB uređaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
i ja sam imao problem s tim. ali iskreno, ne sjecam se kako sam ga rjesio. mislim da je bio problem u ploci (Abit NI8 SLI), ali ne mogu tvrditi za sigurno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|